Inlägg från: maysan74 |Visa alla inlägg
  • maysan74

    Funderingar om adoption, länder och SN

    Hej! Vi ska adoptera från Polen genom BFA. Vi har väntat så länge på att få bilda familj, så vi valde aldrig något land, utan "landet valde oss". Vi var öppna för alla länder och fick Polen på förslag först, så då tackade vi ja till det. Vi är mycket nöjda med detta, då Polen ligger nära Sverige och är lätt att resa till. Vi har önskemål om ett barn upp till 2-års ålder, och har nu kommit först i kön efter att ha väntat i landets kö i ungefär 10 mnd. Så nu hoppas vi på BB snart… 

  • maysan74

    Hej igen, zumbali

    Som Snöflinga skrev så är de 10 månaderna bara i Polens kö, sen vi blev godkända där, så jag tycker också att ni ska ställa er i kö redan nu! Det är ju en kö i Sverige först - ofta måste man vara medlem i en adoptionsorganisation ca. ett år innan man får välja land, sedan kommer olika långa köer beroende på situationen i de olika länderna.

    Vi ställde oss i adoptionskö i början på 2011 hos BFA, sen gick vi föräldrakurs i Stockholm senvåren 2012, och blev utredda av socialförvaltningen under vintern 2012 och våren 2013. Sen valde vi Polen, samlade papper och skickade och blev godkända av Polen sommaren 2013. Så allt som allt har vi väntat i 3 år och 3 månader innan vi nu är typ först i kön.

    Med "typ" menar jag att de ju inte har ett vanligt kösystem, utan vi är först ut om det kommer ett barn som matchar oss, vi är först i vår "kategori", så om ett barn kommer som passar bättre för en familj med t.ex. andra åldersönskemål än vi så går dom före. Så det kan fortfarande ta tid innan vi får BB. Men förhoppningsvis har vi lite tur! Vi fyller båda 40 år i år.
     
    Vi har mycket bra erfarenhet av BFA, så kan personligen rekommendera dom.
    Så - in i kön med er!!! ; ) Lycka till!

Svar på tråden Funderingar om adoption, länder och SN