• Gulsparv

    Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?

    Hej,
    Vet att detta är ett tabubelagt ämne, speciellt här i Sverige. Tänkte starta en tråd för dem som känner som jag. Vi har två pojkar som vi älskar mer än allt annat. Att vi önskar oss en flicka i familjen handlar inte om brist på kärlek till de pojkar vi har utan endast för att framför allt jag vill ha mer balans i familjen och skulle vilja ha en mor-dotter relation och göra "tjejiga" saker. Jag har bestämt mig för att prova Shettlesmetoden och undrar om det finns fler härute som vill följa med på min resa och göra samma sak. Jag ber er som har något negativt att säga om detta att inte göra inlägg i tråden. Hoppas det finns fler som har samma önskan som mig! Häng gärna med här i så fall så följs vi åt! 

  • Svar på tråden Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?
  • missunshine

    Här har ni en till! vi kommer att försöka "göra" en lillasyster till vår son!

    Vi har inte börjat försöka än men jag har kartlagt min ägglossning de senaste 5 månaderna. Vi kommer att ha sex fram till 4 dagar innan ÄL. Jag kommer även att äta tranbärskapslar och ev använda lactal balans.

    Vi får se hur länge jag orkar köra med dessa metoder, om jag inte blir gravid på de första försöken kanske jag skiter i allt och har en massa sex runt ÄL bara för att bli gravid.

    Vi kommer säkert att kolla kön på RUL om det går då jag är alldeles för nyfiken för att vänta.

    Alla tips är välkomna om hur man bäst "gör" en flicka och de som lyckats får gärna dela med sig om hur det gick till!

    Kram

  • Evening primrose

    Den vanligaste metoden skiljer sig från statistiken så du får börja med å fundera på vilken du "tror" på tillvägagångssättet är rakt motsatt varann


    ♡ Lilla E ♡
  • MirandaMay
    Evening primrose skrev 2014-07-16 09:45:22 följande:

    Den vanligaste metoden skiljer sig från statistiken så du får börja med å fundera på vilken du "tror" på tillvägagångssättet är rakt motsatt varann


    Vad är det för statistik du menar? har inte sett nån sån, körde på shettlers. har du länk?
  • Evening primrose

    www.9manader.nu/gravid/gravid/kon

    Ju tunnare sekret desto större flickchans, alltså kring äl. Att ha mindre sex ska också öka för flicka, mindre gamla döda spermier å annat skräp från tidigare samlag att ta sig igenom

    Har länk bak i tråden till statistik från scb också

    Man får välja teori å metod helt enkelt


    ♡ Lilla E ♡
  • MirandaMay

    Tack! Intressant. meroderna säger verkligen emot varandra. Jag hade sex på äl varje ggn och har tre pojkar. Så nu gjorde jag tvärt om helt enkelt. Spännande att se om det funkar! Enligt scb är det bara 4% chans för en kille till för mig.

  • Zanda

    Min dotter är tillverkad precis på ÄL, sonen efter! Vill nu ha en tjej till och vet inte vad jag ska tro!

  • Miss Johanna

    Vad kul att du plussat MirandaMay ð??? och givetvis ni andra också!

    Det är svårt att veta vilken metod man ska köra när de är så olika. Men mina två söner blev till på ägglossningsdagen så jag tänker prova shettlert nu. Min vän fick sin dotter mha den.

    Jag ska inte börja bebisverkstan förens till hösten så jag ska testa med ägglossningstest nu innan. Så jag lättare vet när jag har ägglossning.

    Om jag blir gravid så kommer jag ta reda på könet, har aldrig gjort det innan.

  • missunshine

    Jag tror på detta, känns väldigt vetenskapligt och 80% känns som bra odds! www.rbmojournal.com/ /article/S1472-6483(10)00549-3/fulltext
    Det svåra är att lista ut exakt hur man ska äta, exakt vilka livsmedel man ska undvika och vad man ska äta mer av förutom att undvika potatis och bananer och äta mycket mjölkprodukter!
    Har försökt att googla men det står olika överallt. Kanske ska fråga min kompis som är dietist om hjälp men då kommer hon ju undra varför och jag hade tänkt att hålla det lite hemligt.

    Mycket beslut och förvirring kring detta!

Svar på tråden Någon mer som har barn innan och önskar sig en flicka?