• Soscan

    Letrozol

    Hej! Jag ska börja med dubbeldos av letrozol imorgon, förra månadens enkeldos (och min första) gav inget resultat. Kul att läsa om fler som äter letrozol, de flesta verkar få pergotime utskrivet, är det någon som har koll på vad det är för skillnad mellan dem, och vilken som är "bäst"? Med vänlig hälsning, Sofie

  • Soscan
    Lillajag87 skrev 2014-04-25 13:48:24 följande:
    Jag vet inte vad skillnaden är egentligen. Handlar säkert om halter av hormon alt. substanser osv. Som jag skrev tidigare så sa min läkare att detta är ett prep dom ger kvinnor som behöver få "hormonbalans" i kroppen som har haft bröstcancer så det känns som om det borde vara "lite starkare". Har man genomgått ev. behandlingar såsom cytostatika och strålning så kan det säkert påverka kroppen på olika sätt. Jag prövade Pergotim förrut vilket inte fungerade, upp till trippeldos. Så min läkare sa att jag fick börja med Letrozol i dubbeldos direkt då han trodde enkel inte skulle fungera, vilket jag är tacksam för då jag fick en äggblåsa på 20 mm och kunde ta Ovitrelle. Nu går jag och väntar, på söndag får jag ta test och se om jag är gravid. Ska bli spännande. Enda skillnaden jag märkt från Gonal-F sprutor och Letrozol tabl är att jag har MYCKET ondare i bröstet denna gång. T.o.m. så att jag fått som en jätteknöl i mitt högra bröst, vart lite orolig ett tag men fick info om att så kan det bli. Så nu går vi och hoppas på ett plus här hemma :)

    Tack för svaret! Men nu är jag super nyfiken.... Hur har det gått för dig?
  • Soscan
    Lillajag87 skrev 2014-05-02 08:47:13 följande:
    Hej! Tyvärr vart det inget plus denna gång :( Fick mens på exakt beräknad dag. Alltid lika tråkigt när det blir så fast man vet att det kan dröja några månader innan det "fäster". Men man blir ju alltid ledsen ändå.  Men har fått hoppa på en ny omgång behandling. Ska fr.o.m. imorgon börja med Letrozol igen och vi ska sedan på dag 12 till läkaren för ultraljud. Hoppas att något ägg utvecklats så exemplariskt som förra gången. Måste säga att det är inte lika "betungande" behandling med Letrozol som Gonal-F. Jag tycker det känns så skönare utan sprutor och istället få ta tabletter. Vi försöker tänka positivt och framåt. Kommer uppdatera här och tala om hur det går!

    Va tråkigt. Ja så klart man blir ledsen, hur mycket man än tänker att man inte ska hoppas för mycket. Jag var på vul idag, hade ett litet ägg på nästan 12 mm ska tillbaka på onsdag och se om de växt något... Just nu är jag bara glad att få se framsteg... Men man kan ju inte låta bli att hoppas på ägglossning!
  • Soscan
    Lillajag87 skrev 2014-05-12 14:08:22 följande:
    Hej Soscan! Hur har det gått för dig? Jag varpå VUL igår och hade en 19 mm stor äggblåsa på hö sida. Så imorgon blir det Ovitrelle igen :) Kram

    Va kul! Då håller vi tummarna nu! Själv så fortsatte min lilla äggblåsa att växa så i fredags kväll tog jag ovitrellesprutan, min beräknade ägglossning var igår, på fredag ska jag ta blodprov för att se om de blev någon ägglossning! Märklig känsla när det går åt rätt håll, jag är så rädd för att bli besviken, jag känner mig lite lätt tokig, kan inte släppa tankarna på att äntligen kanske få bli gravid, googlar nya saker hela tiden, läser bloggar, försöker hitta så mycket tips jag kan, jag kan bara inte slappna av å vänta, haha jag driver nästan mig själv till vansinne... Kram
  • Soscan
    lindavik skrev 2014-05-16 17:44:05 följande:
    Måste fråga en sak till er som också äter Letrozol. Jag har för andra gången nu ätit Letrozol och är idag på cd 24. Jag fick positivt äl-test på cd 18, borde alltså ha haft äl på dag 20. På dag 20 fick jag en liten blödning som sedan har ökat i mängd och kommit i vågor under dagen. Inte mycket totalt per dag, cirka 1 trosskydd har räckt per dag. Har inte haft ont i samband med blödningarna, bara känt av höger äggstock/äggledare (där jag hade en mogen äggblåsa på vul). Förra gången jag hade ägglossning (på cd 24) hade jag enorma smärtor i området runt äggstocken/äggledaren. Har någon av er haft sådana här blödningar? Det är inte mens. Första dagen med blödningen var den ljusröd, sen blev den mellanröd och nu är den nästan brun?! Ringde min läkare på kliniken, men det enda han kunde säga var att det inte går att säga på rak arm vad det är. Aha thanks. 

    Låter inte kul, jag har ätit två kurer letrozol, fick väldiga smärtor vid ägglossning, dock efter ovitrelle sprutan, men har inte haft någon blödning alls under stimuleringen. Hoppas du får svar på vad det kan vara!
Svar på tråden Letrozol