Inlägg från: lindavik |Visa alla inlägg
  • lindavik

    Letrozol

    Hej!

    Jag har PCOS och äter för andra gången dubbel dos av Letrozol. Vad roligt att höra att fler äter Letrozol, annars är det som sagt mer vanligt med Pergotime. Första gången åt jag enkel dos men ingen äggblåsa ville utveckla sig tillräckligt. Funkade sedan med dubbel dos Letrozol men då körde vi inte i "skarpt läge". Nu har jag ätit dubbel dos igen och är idag på cd 20. Vi ligger för fullt här hemma och testar hela tiden med äl-stickor. Sist fick jag äl på cd 24, men idag på cd 20 fick jag en blödning som jag tror är en mellanblödning? Fick det runt kl. 13 idag och det har inte slutat än när klockan är 16. Någon annan som varit med om en mellanblödning runt äl med Letrozol?

    Jag tycker Letrozol verkar funka super! Tydligen ska Letrozol vara bättre än Pergotime. :) Vi får hoppas att Letrozol hjälper oss alla här att plussa i år! :)

  • lindavik

    Måste fråga en sak till er som också äter Letrozol. Jag har för andra gången nu ätit Letrozol och är idag på cd 24. Jag fick positivt äl-test på cd 18, borde alltså ha haft äl på dag 20. På dag 20 fick jag en liten blödning som sedan har ökat i mängd och kommit i vågor under dagen. Inte mycket totalt per dag, cirka 1 trosskydd har räckt per dag. Har inte haft ont i samband med blödningarna, bara känt av höger äggstock/äggledare (där jag hade en mogen äggblåsa på vul). Förra gången jag hade ägglossning (på cd 24) hade jag enorma smärtor i området runt äggstocken/äggledaren.

    Har någon av er haft sådana här blödningar? Det är inte mens. Första dagen med blödningen var den ljusröd, sen blev den mellanröd och nu är den nästan brun?! Ringde min läkare på kliniken, men det enda han kunde säga var att det inte går att säga på rak arm vad det är. Aha… thanks. 

  • lindavik
    Soscan skrev 2014-05-19 11:06:57 följande:

    Låter inte kul, jag har ätit två kurer letrozol, fick väldiga smärtor vid ägglossning, dock efter ovitrelle sprutan, men har inte haft någon blödning alls under stimuleringen. Hoppas du får svar på vad det kan vara!
    Blödningen slutade efter 5 dagar, vilket var skönt. Jag ringde till kliniken på den 5:e dagen (innan blödningen upphörde den dagen) men kliniken kunde inte svara på vad det kunde vara. Jag som blev orolig googlade (kanske lite för mycket t.o.m.) och fick fram massa otäck info som exempelvis könssjukdomar etc, vilket inte alls var en rolig upplevelse, även om jag vet att man ska ta google-info med en nypa salt och inte tro på allt man får fram eller snarare…. vara realist. ;) 

    Det konstiga är dock att jag sent igår kväll, som fortsatte idag, fått äl-symptom med huggande smärta i höjd med höger äggstock (höger som hade mogen äggblåsa på senaste vul) och är lite svullen längre ned bara på höger sida. Jag testade mig på cd 18 och fick positivt äl-test, testade mig igår på cd 26 och fick negativt äl-test, men tänker att jag kanske testade mig för sent då. Aja, det visar sig. ;)
  • lindavik

    Hej på er!

    Jag och min sambo går också på Carl von Linné, tycker de är superduktiga och kompetenta! Älskar bemötandet man får och känner mig alltid lugn och säker när jag går därifrån. Jag är på min 2:a omgång av Letrozole, dubbel kur. Är på cd 8 idag och ska på vul cd 13 (tor 5/6). Jag har märkt att jag får äl runt cd 18, så det är lite tidigt med vul på cd 13, men eftersom det är röd dag och helg så vågar jag inte riskera. På cd 13 ser de ju det viktigaste: om det är EN blåsa som utvecklat sig och inte flera. :)

    Ni som äter Letrozole, får ni oftast äggblåseutveckling på ena äggstocken eller kan ni få på båda? Vid både enkel som dubbel dos har jag bara fått på höger äggstock, tycker det är lite märkligt. Hade nästan förväntat mig att det skulle vara lite varannan gång, som i en normal menstruationscykel.

    Ni som jobbar aktivt på att bli gravida, vad har ni för plan kring att ha sex? Har ni sex varje dag under tiden för äl, eller kör ni varannan eller hur tänker ni? Vi kör varje dag fr.o.m. cirka 3 dagar innan själva äl fram tills 1 dag efter äl.

  • lindavik

    Troyanen >>> äter också Letrozole och läkarna har sagt till mig att Letrozole är mycket bättre än Pergo.
    Lycka till! :)

Svar på tråden Letrozol