• Liv82

    Första barnet, december 2014

    Mittlillafrö skrev 2014-04-21 04:19:12 följande:


    Hej Liv13!
    Då är vi 2. Sitter här i vanlig ordning med smärta i magen. Så skumt att det hela tiden händer när jag sover, förstod inte dem på sjukhuset heller riktigt. Men som sagt, kan vara tarmarna som gör så jättttte ont. Jag upplever faktiskt att jag är väldigt luftig i magen när jag får så ont.. Vart i magen gör det ont på dig??
    Kram
    Min mage kurrade lite samtidigt som jag hade ont inatt. Hade ont på vänster sida, mest i tjejmagen. Nu har det gått över men det känns lite som lätt håll på vänster sida. Hur känns det för dig? Eftersom jag haft utomkvedshavandeskap på samma sida åker jag in till gynakuten idag, vill se att allt sitter rätt och inte behöva oroa mig i 7 dagar fram till VUL. Hoppas det går över för oss båda snart!
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-04-21 10:49:55 följande:
    Hör gärna av dig om hur det går :) lycka till idag!
    Absolut. Sitter på gynakuten nu och väntar på att få komma in. Tack! :)
  • Liv82

    Tack för er omtanke. Nu har jag kommit hem från gynakuten. Läkaren sa att hon trodde att hon såg en hinnsäck i livmodern men att hon inte kunde säga att det var så till 100%. Jag tog även ett blodprov och ska tillbaka på onsdag för att ta ett nytt så att de kan se hur mina värden (hcg?) ser ut. Utifrån det testet går vi senare vidare, har sedan innan ett VUL inbokat på måndag så jag hoppas det går att se mer då. Då är jag 5+6. Idag: 4+6. Hade även en (ofarlig) cysta i höger äggstock men vet inte varför jag haft smärtor i magen. Hoppas att det kanske var tarmarna som spökade. Hur som känns det i alla fall hoppfullt. Hoppas det fortsätter så. 

  • Liv82
    Lillaloppan123 skrev 2014-04-21 14:01:07 följande:
    Liv13 lycka till! Hur långt gången är du?
    Jag är i vecka 5 (4+6). Så det var tyvärr lite för tidigt att se, men läkaren anade hinnsäcken och tror att det var den vi såg, men kunde inte lova det till 100 %. 
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-04-21 18:56:19 följande:
    Vad kul :) på mig såg de inte heller till 100% därför tog de blodprov, precis som de gör med dig nu :)
    Ah. :) Hur långt gången var du då nu igen? Vad sa läkaren då? Stegrade hcg mellan dagarna du tog blodprov? När ska du tillbaka för VUL? Jag tror på att det kommer gå bra för oss båda. :)
  • Liv82
    michimichi skrev 2014-04-22 16:34:15 följande:
    Idag var jag på MVC òch träffade min barnmorska för första gången. Hon var supertrevlig och rolig! Ska dit igen den 5e juni och även göra tidigt glukosbelastning pga familjehistoria av diabetes. Bokade även in ett vul den 13e maj :D Är så glad idag! hon sa även åt mig att inte läsa om symtom på nätet det oroar bara  och att det är inte så stor risk för missfall som folk på nätet verkar tro... Kändes lite skönt.
    Vad fint! Ja, jag tror vi alla får påminna oss om att statistiken på FL är lite missvisande gällande missfall och andra graviditetskomplikationer då de som har "normala" graviditeter utan problem och komplikationer inte har samma behov av att vara aktiva på forum som FL. Därför är det lätt att tro att det finns en så hög risk för missfall. Läste att risken för missfall efter att ha sett ett tickande hjärta endast är 1,6 %. Dvs extremt låg risk. Varför de flesta påtalar att missfallsrisken minskar drastiskt efter vecka 12 tror jag framförallt handlar om att ytterst få dessförinnan gjort VUL eller UL där de sett hjärtat slå. Jag tänker i alla fall försöka vara mindre orolig nu och njuta av alla fantastiska gravsymptom. :) 
  • Liv82
    lilsis skrev 2014-04-23 08:18:46 följande:
    Inget blod på ett dygn nu. Lite bruna flytningar bara. Vilket iofs gör mig skitnervös för det hade jag förra gången = utomkveds. Nåja nu är det iaf VUL imorgon, jag hoppas det syns något, 5+6 är ju rätt tidigt.
    Lycka till imorgon! Hoppas allt ser superfint ut. Jag ska tillbaka och ta blodprov idag och prata med läkaren senare under eftermiddagen om provsvaren. 
  • Liv82

    Gjorde idag ett nytt blodprov som visade på att hcg stigit med mer än det dubbla från i måndags. Så allt ser superfint ut och min läkare uppmanade mig att skriva in mig på mvc nu. Glad Har eg tid för VUL på måndag (för att se att det sitter rätt, men nu vet jag ju, troligtvis, redan det) men hon uppmanade mig att flytta det till två veckor därpå då jag är i 7+6 för att vara på den säkra sidan att en ska kunna se hjärtat slå. Oron är borta och det känns faktiskt helt ok att vänta tills dess. Ovan känsla. Glad

  • Liv82
    Mittlillafrö skrev 2014-04-23 18:14:58 följande:

    Åå va skönt att höra/läsa.. Du var beräknad den 24/12 va? Har inte riktigt koll på dessa veckor ännu.. Menar du att du är i v 7??
    Japp, beräknad 24/12. Jag är i 5+1 nu men kommer vara i 7+6 då jag ska boka in VUL istället. Kanske skrev lite otydligt. :)
  • Liv82

    Ja precis. Jag är i vecka 6, har gått 5 fulla veckor + 1 dag. Precis som Tillaan skriver. Jag fattade inte heller först men min sambo förklarade snällt. :)


    Tillaan skrev 2014-04-23 20:51:46 följande:
    Haha neej! Men gulle! Om du är i v. 8 säger vi så säger man tex 7+2, alltså 7 hela veckan + 2 dagar, alltså har du passerat vecka 7 och har gått in i vecka 8 ^^

Svar på tråden Första barnet, december 2014