• Liv82

    Första barnet, december 2014

    lilsis skrev 2014-04-24 11:58:50 följande:

    Missfall :(
    Åh nej vad tråkigt att höra. Stor kram {#emotions_dlg.flower}
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-04-24 16:29:18 följande:
    Jaa mums! Ost vad gott :) jätte rädd att jag ska bli sugen på konstiga saker. Haha!
    Jag vill äta mackrillsmörgåsar hela tiden. Tyckte iofs att det var gott innan men ogillar doften (med extra bra luktsinne) vareviga dag. :) 
  • Liv82

    Har uppdaterat vår BF-lista. Ska vi ha den i tråden eller skapa en ny för den som länkas från ursprungsinlägget? Viktig info. Glad Om jag missat någon, fyll på själv med namn, ålder och ort under rätt datum. 




    BF-LISTA för oss som väntar vårt första barn:


    1 december
    Krunko

    2 december
     
    Millimu, 26 år, Kalmar. 
    matildajoh, 20 år, Norrbotten. 
    Anneliiee, 28 år, Linköping.

    3 december
    boppianna, 27 år, Stockholm. 
    MM123, 26 år, Stockholm.

    5 december
    Jessie, 25 år, Finland. 
    tessosan, 28 år, Skåne.

    6 december  
    Tillaan, 23 år. 

    8 december 
    Bråkstaken 

    9 december
    purdna, 22 år, Göteborg. 

    11 december
      
    SmulAnna, 33 år, Göteborg. 
    Velig84, 30 år, Skåne. 

    12 december
    Kookie, 27 år, Göteborg.

    13 december 
    bassse, 26 år, Jönköping.  
    Knyttet, 25 år, Jönköping.
    Diso, 27 år. 
    Emhsie

    15 december
    Ljusfat
    Emhsie, 21 år, Halland. 

    18 december 

    michimichi, 23 år, Kristianstad.

    21 december
    mrsJammeh
    Sacha84

    24 december  
    Liv13, 32 år, Stockholm.
    Renesme, 25 år, Göteborg. 
    Mittlillafrö
    Amie, 26 år, Laholm

    26 december
    Lillaloppan123, 21 år, Skåne.

    28 december
    Cels1us

    Oklart BF
    kossan
    jjohannaawesome1

  • Liv82

    Hur gör ni med träning? Jag är en fegis och har tagit en paus tills jag får se hjärtat slå på VUL. :) Körde en del bodypump, spinning, klättring och yoga innan och skulle precis börja springa. Vet ni vad för träning som är OK som gravid? Vet ju att en ska fortsätta som vanligt, men jag är lite för orolig för det och vill ta det lite lugnt nu i början när risken för missfall är högre. 

  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-04-28 17:17:28 följande:

    Bara jag som är känslig?

    Liksom älskar alla som pratar med mig, alltså de som jag känner. Typ ååå tack för att ni finns.

    Fast tidigare idag var jag så ledsen att jag nästan grät.


    Jag är superkänslig och har en del humörsvängningar. Kan börja gråta för väldigt märkliga saker, saker som inte skulle uppröra mig annars. :)
  • Liv82

    Hur gör ni med bil? Jag och min sambo letar bil nu men vet inte om vi bör slå till på stort och köpa en rymlig kombi eller om det med ett barn till en början räcker med en halvkombi. Har tänkt köpa en Brio Go, vilken såklart måste få plats i bagaget. Vi kommer inte köra dagligen utan snarare vid behov. Vad tror ni? :)

    Hur mår ni nu förresten? Jag är heeeelt utslagen. Har legat i soffan hela dagen, är så förbaskat trött, illamåendet har också kommit lite lätt, är inte längre sugen på saker (förra veckan kände jag starkt sug hela tiden), brösten ömmar, humörsvängningar och konstant kissnödig. Men gick in i vecka 7 (6+0) idag och det känns superfint. :) VUL nästa fredag. 

  • Liv82

    Är lite orolig och undrar om jag fått ett missfall? Mina graviditetssymptom stiger för varje dag och jag har egentligen ingen anledning att tro det förutom att jag iförrgår och imorse kissade på stickor igen. Stickan längst till vänster är från 22 april (10 dagar sedan), den i mitten ifrån iförrgår och den till höger från imorse. Jag är i vecka 7 (6+3) så jag undrar helt enkelt om stickorna visar tillförlitliga svar den här tiden i graviditeten? Om så är fallet, bör jag oroa mig för missfall? Utomkvedshavandeskap (har haft ett för 10 år sedan)? Eller borde strecken vara svagare vid missfall? Har VUL inbokat nästa fredag men då jag reser utomlands på söndag skulle jag egentligen vilja göra ett VUL innan dess för att minska oron. :( Vad tror ni? Nån med erfarenhet?


  • Liv82

    Tog även ett digitalt igår som visade 3+, dvs att jag är i 5+ veckor. Den kan ju inte visa mer, men jag tänker att veckoindikatorn borde ha sänkts om jag fått ett missfall?


  • Liv82
    Renesme skrev 2014-05-02 09:26:56 följande:
    Jag tror inte det är bra att testa mer nu, jag skulle personligen inte ta ett test nu. Det kanske låter hårt men trots allt om det värsta skulle hända finns det inget att göra åt det. Du måste försöka lugna dig jag tror att oro kan vara skadligt också, kanske inte mest för graviditeten men för din mentala hälsa.. Åk på din semester och försök att njut av den här tiden, tänkt positivt och om du behöver prata med någon om du inte kan släppa det alls så kanske en terapeut kan vara en idé?Hjärta 
    Anledningen till att jag testade nu var för att jag förra månaden fick ett missfall några dagar efter att jag berättat för en överlycklig blivande mormor. Ville inte att hon skulle bli lika besviken igen så därför ville jag ta ett test innan jag släppte den stora nyheten. Har haft utomkvedshavandeskap innan vilket också gör att min oro är rätt stor, vid ett utomkvedshavandeskap är det bra att upptäcka tidigt, ju längre tid som går desto större risk för att behöva ta bort en äggledare, så även om jag vet att jag inte kan göra något åt det vid ett missfall så kan jag ju upptäcka utomkveds i tid för att minska risken för att behöva operera bort äggledare. Men har en bra känsla nu och tror att det blir en bebis i december. :)
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-05-02 11:35:49 följande:
    Varför väntar funnits med att berätta när du passerat v. 12 då? :) bara undrar liksom. Men allt är säkert som det ska :)
    Min mamma bor i en annan stad och vi ses inte så ofta, ville säga det när vi väl sågs och kunde liksom inte hålla mig nu, eftersom det också märks så väl att jag är gravid. Hon skulle ha listat ut det annars eftersom hon vet att vi försöker och att jag fick ett tidigt missfall förra månaden. Men det är såklart allra bäst att vänta till efter vecka 12, just nu känns det dock som en evighet tills dess. :)
Svar på tråden Första barnet, december 2014