• Liv82

    Första barnet, december 2014

    Larv skrev 2014-05-16 12:17:57 följande:



    Tack och grattis till dig med smile1.gif
    Vad roligt att vi är lika gravida, haha!
    Enligt vårdguidens app är jag beräknad till den 23:e smile1.gif Spännande jul det här året smile1.gif
    Blir säkert flyttad på tisdag när jag ska göra första UL:et. (är lite orolig med tanke på tidigare svårigheter och för att läkaren då sa till mig att jag förmodligen även skulle ha lätt att få mf, vilket är anledningen till att jag bokat ett tidigt UL).
    Haha, ja! Verkligen. :) 
    Spännande med UL! Längtar tills jag ska få göra mitt om 3.5 halv vecka. Gjorde VUL för en vecka sedan och då såg allt fint ut och vi såg ett tickande hjärta. :) Lycka till på tisdag!
  • Liv82

    Imorse var vi på infogruppmöte. Rolig och annorlunda upplevelse. :) Och ikväll ska vi berätta för svärmor. Faktiskt riktigt nervös. Hoppas hon blir lika lycklig som min egen mor blev när hon fick veta. Ha en fin helg alla! 

  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-05-18 09:40:59 följande:
    Kliver in i vecka 12 idag, bara en kvar. Sen är vi "i land"
    Åh, vad härligt! {#emotions_dlg.flower} Skulle du göra CUB? Eller väntar du in RUL i vecka 18? Jag längtar som sjutton till vecka 12. Kliver in i vecka 10 på tisdag. 
  • Liv82
    Tillaan skrev 2014-05-20 07:48:41 följande:
    För att jag är en orolig person. Jag vill ha kontroll och få veta allting.
    Jag blir mer orolig när alla symptom försvann och nu känner jag ingenting.
    Och jag vill inte gå igenom en halv graviditet för att där få reda på att det gick vist åt helvete, utan jag vill veta nu.
    Jag har nästan suttit och grinat när jag försökt att få ett ul, men som sagt. De tar inte min oro på allvar. Och hur trevlig tror ni den miljön är att leva i?
    Försöker också intala mig det. Att det är 90% av de som det gått åt helvete för som syns. Men ibland kan man inte hålla bak tankarna och känslorna.

    Ni måste förstå min frustration också. Att jag snart går så långt för att ingen bryr sig.
    Jag hade ju trotsallt blödning och smärtor i vecka 6, de kollade med såg inget märkvärdigt. Men bokade inte in något mer, vilket jag tyckte var konstigt. Och nu får jag vänta i minst en månad till.
    Jag förstår din oro och är exakt likadan. Visst bor du söder om Stockholm? Du kan inte boka privat tid här? Eller i någon annan närliggande stad? Ta en billig buss till närliggande stöd och bekosta privat UL själv? :) Hoppas du får se din lilla pärla därinne snart. 
  • Liv82
    mrsJammeh skrev 2014-05-20 22:52:26 följande:
    Kom precis å tänka på att imorgon så har jag vetat om min graviditet i 5 veckor... Shit va tiden går fort... :D Hur länge har ni vetat om er graviditet? (När ni gjorde gravtest)
    I nästan 6 veckor. Testade positivt 5 dagar innan beräknad mens. :)

    Min mage syns också för övrigt. Den har varit supersvullen sedan dagarna innan bm. Har redan gått upp 3.5 kg, väger annars 55 kg på 169 cm. Vet inte riktigt om jag ska puta ut den eller in när jag är ute bland folk. :) Tycker det är rätt obehagligt att gå och dra in. Ska för övrigt iväg och träna mitt första pass sedan jag blev gravid, ska bli spännande att se hur mycket jag orkar. 
  • Liv82

    Just hemkommen från inskrivningen. Känns helt fantastiskt! Älskar att få fylla kalendern med återbesök och mammaträffar. Ska dessutom tillbaka imorgon för ett UL och hoppas verkligen att vår lillgroda mår fint. Hade VUL i vecka 8 och då såg vi ett tickande hjärta så jag hoppas den lille vuxit nu. Är världen otåligaste person så det känns väldigt långt till imorgon kl 11:30, lite fånigt, jag vet. De flesta i vår närhet vet redan, just eftersom jag skulle dela ett ev missfall med alla dessa också. För mig är det viktigt att dela det största jag nånsin kommer att uppleva med mina nära, hela perioden, vill därför inte vänta till efter v 12. 

  • Liv82
    Knyttet skrev 2014-05-21 14:00:26 följande:
    Det låter så spännande och roligt. Jag längtar tills min inskrivning (30/5). Vad händer på inskrivningen? :) och superkul med ett UL imorgon med, det är ju lätt så att ju närmare man kommer desto mer otålig blir man ;)
    Vi har valt att inte berätta, jag känner väll att jag inte orkar att dela en sorg likt den som förra mf innebar med fler personer än min sambo. Jag sörjer bäst ensam och känner mig "störd" av andra.
    Jag förstår, ja vi alla känner ju olika. Jag förstår verkligen de som vill vänta också. Ja, det var det. :) På inskrivningen gick vi igenom mitt hälsotillstånd, tog urin- och blodprov, bokade in tider för UL, mammaträffar och fler tider med barnmorskan och samtalade om lite allt möjligt kring graviditeten. Vi träffades i en timma ungefär och min sambo var också med. Känns liksom som att det är mer på riktigt nu. Då har du drygt en vecka kvar bara. Spännande! :)
  • Liv82
    michimichi skrev 2014-05-21 23:14:05 följande:
    Är supernervös inför ultraljudet i morgon. Försöker övertala mig stt de nog går bra för hjärtat slog på vul 6+2 och 6+6. Vecka 11 i morgon. Uschhhhh är så orolig!!! Kan inte klockan bli 11.20 nu..
    Förstår din nervositet. Har UL inbokat idag 11:30, tio minuter efter dig. :) Så himla nervös och har sovit riktigt oroligt. Lite samma för oss, hjärtat slog 7+3, idag är det 9+2 och jag hoppas det ser lika bra ut denna gång. Lycka till!
  • Liv82

    Hemkommen från UL. Grät lyckotårar när jag såg hur bebben sprattlade omkring av min höga nervositetspuls. :) Hen var 23,5 mm och enligt barnmorskan är jag i v 10 (9+0) och har bf 24 dec. :) :) :) Bilden vi fick med oss åker upp på kylskåpet nu och mamma får en kopia i födelsedagspresent. :)

  • Liv82
    BABY14 skrev 2014-05-27 19:50:32 följande:
    Vet ej..tog ett test och de andra strecket va svagt som i början av min graviditet, borde de inte va starkare nu i v.10 liksom? Är två streck men som sagt svagare på ena. De gjorde mig orolig =(


    Var samma för mig när jag testade för några veckor sedan. Fick veta att hcg är så högt så stickorna ej kan mäta så sent i graviditeten. När vissa spädde ut sitt urin med vatten visade stickorna tydliga streck eller plus. Så oroa dig som sagt inte. :) Det är helt normalt.
Svar på tråden Första barnet, december 2014