• LillGris

    är det OKEJ att sterilisera sig vid 25?

    Din kropp, ditt val kan jag tycka. Men jag kan också tycka att sterilisering är en väldigt drastisk åtgärd. Inte fan ville jag ha barn när hag var 23, då tyckte jag mig vara säker på att jag aldrig skulle vilja det heller. Nu är jag 28 och har två. Jag säger inte att alla ändrar sig eller att jag är någon slags norm, men faktum är ändå att ibland är man stensäker och sedan ändrar man sig. Jag menar, tänk OM du vill ha barn när du är 30, drabbas av nån slags innerlig barnlängtan. Och du kan inte skaffa några. Då hade i alla fall jag varit väldigt väldigt ledsen över mitt beslut. Men, med det sagt, tycker jag ändå att du borde få göra som du vill.

  • LillGris
    IsDimma skrev 2014-04-17 18:37:11 följande:
    Jag vet att jag redan som femåring nämnde att jag inte skulle ha en bebis när jag blev stor (alla mina kompisar ville ha en). Jag har bara blivit säkrare på det ju äldre jag blir.

    Jag har världens bästa jobb (jobbar med 1-2åringat i förskolan). Men när jag får säga hej då till barnen på eftermiddagen så är det det skönaste som finns



    Förstår det, alltså ni som jobbar på förskola är sådana hjältar. Jag hoppas ni är väldigt medvetna om det.
  • LillGris
    Plina skrev 2014-04-17 19:59:52 följande:
    tack för dit och alla andras svar så klart. Känner att jag inte skulle kunna bli en bra mamma då jag hellre sätter mig själv före tex min pojkvän som jag älskar. Låter hårt men så känns de. Kanske ändras om man blir mamma men ändå



    Alltså, om du inte känner att du skulle bli en bra mamma och därför avstår applåderar jag dig. Det finns tusen oc åter tusen barn som växer upp med föräldrar som på ett eller annat sätt är totalt opassande för föräldrarollen. Det är en stor tragedi. Sen är det klart att många som tror att de skulle bli dåliga föräldrar växer med rollen och i själva verket blir jättebra. Men ja, jag ka. Inte hjälpa dig med själva sakfrågan, jag vet inte hur svårt/enkelt det är att få igenom en sterilisering, men jag hoppas att du får som du vill. Det är trots allt din kropp, ditt liv och ditt beslut :)
Svar på tråden är det OKEJ att sterilisera sig vid 25?