• Semlan9

    Har så jävla miljöångest! Hjälp!

    Som rubriken lyder: jag har sån jävla stor och jobbig ångest inför vad som kommer hända inom en ganska snar framtid. Enligt den senaste undersökningen har vi fortfarande tid kvar till att stanna överflödiga utsläpp(typ bara 15 år!!!).
    Men jag är säker på att vi inte kommer hinna, det känns som om världens politiker och ledare inte fokuserar på detta nog utan bara vill ha väljare och därför inte vill komma med de uppoffringar vi måste göra. Jag är rädd för vilken värld jag fött mina barn in i, va de kommer tvingas vara med om. Krig? Jag känner mig oerhört egoistisk. (En relevant fråga: varför skaffade jag då barn? Men dessa tankar kom i och med att jag blev förälder). Hur fan ska jag tänka för att inte gå under? Jag vill inte höra nu hur duktiga alla är, det är ni säkert och det är bra, och vilka kloka val ni gör i vardagen osv. Cynisk och ångestfylld som jag är tänker jag att det ändå inte påverkar så mycket så att det gör någon verklig skillnad. Men jag själv gör såklart så gott jag anser att jag kan, kan absolut göra bättre-det kan alla. Det är inte det det här handlar om. Jag vill bara ha hjälp med hur jag ska tänka, hur tänker ni? Vad säger ni till era barn när dom frågar? Hur kan alla liksom bara fortsätta leva sina liv utan att flippa ur över detta? Hjälp mig! Finns det fler som jag?


  • Svar på tråden Har så jävla miljöångest! Hjälp!
  • Semlan9
    Rage skrev 2014-04-18 00:12:25 följande:
    Gör så gott du kan när det gäller miljötänk. Det finns fler saker som kan utplåna dig och din familj. En meteor kan trilla ner och göra stor skada. Ni kan alla omkomma i en bilolycka i morgon.

    Du har en poäng, och det känns lättare att tänka så. Problemet blir väl större då jag känner att jag kanske ändå kan påverka miljöhotet mer än slumpen och olyckor. Tänker på typ 50 år in i framtiden då mina barn frågar hur fan det kunde bli så här, varför vi inte gjorde något. Men alla gör vi kanske så gott vi kan. Tack iallafall för ett gott råd ändå!
  • Semlan9

    lykantrophona: känns skönt att det finns fler som delar mina tankar. På nått skruvat sett ger det mig mer hopp. Jag tycker dina råd var goda, det är bättre att fungera och dra sitt strå till stacken än att bli deprimerad. Det är ok att inte läsa alla hemska rapporter, det påverkar inte miljön positivt ju fler sånna artiklar jag läser. Jag tar med mig dina ord nu när jag gör kväll. Tack för era svar!

  • Semlan9
    athanatos skrev 2014-04-18 00:59:50 följande:
    Om du verkligen vill ändra på något så måste du göra större saker, saker som kommer förändra ditt liv helt och som kommer göra att du inte kan leva ett normalt liv. Saker jag inte kan tipsa om här eftersom de är olagliga.

    Men det är enda som egentligen spelar roll.



    Ja det är det jag menar, att dom sakerna jag gör i vardagen för miljön ändå inte ändrar något. Knappt Sverige som land påverkar, dock som förebild och föregångsland skulle vi kunna påverka.

    Jag blir väldigt nyfiken på vilka tips du har, du får gärna inboxa.. Om du vågar?
Svar på tråden Har så jävla miljöångest! Hjälp!