Inlägg från: athanatos |Visa alla inlägg
  • athanatos

    Har så jävla miljöångest! Hjälp!

    Om du verkligen vill ändra något så kan du inte bara hålla på och dra "ditt strå till stacken" för det räcker inte, det spelar ingen roll hur mycket du sopsorterar och hur lite du kör bil och uppmuntrar andra till att leva likadant. Om du verkligen vill ändra på något så måste du göra större saker, saker som kommer förändra ditt liv helt och som kommer göra att du inte kan leva ett normalt liv. Saker jag inte kan tipsa om här eftersom de är olagliga.
    Men det är enda som egentligen spelar roll.

  • athanatos
    Semlan9 skrev 2014-04-18 01:07:19 följande:



    Ja det är det jag menar, att dom sakerna jag gör i vardagen för miljön ändå inte ändrar något. Knappt Sverige som land påverkar, dock som förebild och föregångsland skulle vi kunna påverka.
    Jag blir väldigt nyfiken på vilka tips du har, du får gärna inboxa.. Om du vågar?
    Det är egentligen inte så svårt, samhället måste krascha. Marknadsekonomin och demokratin måste bort, åtminstone ta en lång paus. Man måste göra det omöjligt att leva det liv som vi gör idag. Sen vilka metoder man tar till är upp till en själv, men att välja ekologiskt kött och skriva på namnlistor leder ingenstans.
  • athanatos
    Cal XVI Gustf skrev 2014-04-18 01:31:26 följande:
    Varför tror du att diktatur skulle vara bättre för miljön?
    För att det aldrig kommer gå att trycka ner människors begär annars. Ska miljön överleva så måste människor dra ner på sin standard rejält, alltså slut med bekvämt liv, snygga kläder, fredagsmys, hobbys osv. Företag måste sluta expandera och tjäna mer och mer pengar. Detta kommer ingen att acceptera och då kommer det krävas en stark auktoritet för att slå ner det här motståndet. Kan man rösta bort det så kommer det slås bort direkt.
  • athanatos
    Tow2Mater skrev 2014-04-18 04:47:28 följande:
    T ex inte skaffa barn? Det är väl det allra bästa man kan göra om man verkligen tror vi människor påverkar miljön så negativt!
    Självklart, avstå från barn är en viktig grej men även det ligger lite inom samma område som sopsorteringar och ekologisk mat, onödiga saker som inte påverkar ett dyft utan bara är en bluff. Beror på hur man gör det, om man bara avstår själva men låter andra göra som dom vill så spelar det ingen roll.
    Men sen så barn antagligen inte optimalt att kombinera med det man ska göra om man verkligen vill förändra något så om man vill dra det så långt man kan får man kanske avstå från barn oavsett.
Svar på tråden Har så jävla miljöångest! Hjälp!