• Sudden

    BF december 2014 - göteborg

    Halloj kan hänga på här. Tidigt gravid, bf 11-12/1. Bor i Gbg, andra barnet med några års glapp och försökt i ett par år (Carlanderska). Ska på VUL om två veckor och ser det som en nervös milstolpe att passera.

  • Sudden

    Sillavi - en kille på åtta sen tidigare. Vi har inte berättat ännu. Han har just fått en lillasyster på sin pappas sida och vill inte ha fler...

  • Sudden

    Mitt första inlägg försvann Tar det igen
    Tack Sillavi - grattis själv till det efterlängtade plusset och stort grattis till er andra också! Häftigt Soluppgång att dra till Danmark för insemination - modigt och beslutsamt!

    Sillavi - jo vi är väl nöjda med CL. Men inte så lyriska som jag hört andra vara här på forumet. Jag hade aldrig samma läkare och pratade/träffade säkert tio olika barnmorskor. Mina recept blev fel två gånger och jag fick inte mycket information om saker. Tycker nog dom är rätt kommersialiserade - även om alla man pratar med förstås är gulliga. Men det tänker jag dom är på tex Sahlgrenska också. Sen är CL säkert också väldigt duktiga med framskriden teknik etc. Är ni nöjda?

    Kul med ett gäng Göteborgare/blivande ;)

  • Sudden

    Sillavi - Ang CA, stämmer, håller med.
    Fint med en go bm, jag vill också ha en "yngre". Har researchat henne jag blivit tilldelad och hon ser ju empatisk ut på bild iaf Har du tagit progestoron? Om så, hur länge? Ska sluta med mina nu efter att ha tagit det i 14 dagar, vilket ändå känns lite oroligt. Också skönt, bliir dåsig och svullen av Lutinus

  • Sudden

    Jag är sugen på pommes frites :( Såna där sunkiga som är frysta. Mår annars utmärkt.

    Sillavi: jag fick progestoron bara 6 dagar efter pos test. Så kort tid. Men du gjorde fet väl? Möjligt att det är annorlunda m gulkroppshormonet-vaddetnuheter.

  • Sudden

    Nä, förmodligen ingen skillnad... Nu har jag ju slutat iaf.

    NUPP, nackuppklarning och KUB, kombinerat ultraljud och test i form av blodprov, kan beräkna sannolikheten för foster med vissa kromosomavvikelser.

    Vi hade tänkt att göra det men jag är inte så påläst än. För bara åtta år sen när sonen föddes gjorde man inget av dem som standard. Ni andra?

  • Sudden

    Välkommen Miss...
    Gör gärna lista Sillavi :)
    Nä jag mår inte illa alls. Känner otroligt lite och tycker faktiskt det nästan är jobbigt. Är i v 6. Men jag har svårt att tro att det kommer hålla i sig för er som mår illa - brukar det inte avta i v 9-10 nån gång och sen kommer den "bra" perioden?

    Har inte berättat för många ännu och eftersom inget märks så väntar jag tills efter UL iaf. Men om det var jobbigt/krävdes, skulle jag inte tveka att berätta.

    Hoppas helgen har varit fin, tjejer.

  • Sudden

    Propps: svårt i värmen att få till det där med motion också. Idag har jag knatat Linnegatan upp och ner flera gånger i ett försök att motionera. Jag är så svullen och trivs grymt obra med det. Morgonpromenad i morgon igen. Kan rekommenderas om du hinner på morgonen. Inte såå ansträngande, skonsamt och effektivt.

    Sillavi: Hoppas det blir bättre med medicinen. Känns så avlägset för mig med illamående, jag är bara konstant hungrig, ha.

    Vad tror ni - svullen mage - graviditet, värme el för mkt mat bara??

  • Sudden

    Är du i v 10 nu Sillavi?
    Gick in i v 8 idag och kom just från VUL - allt såg finfint ut! Lycka

  • Sudden

    Fint att alla verkar må hyfsat ok :)
    Kul att fixa klädesplagg, mitt första barn vägde 3700 och hade 56 ett tag i början minns jag. 
    Ska köpa en present till en kompis bebis - nån som har koll på en mysig bebisklädesbutik nära Linné? Är Villevallas kläder mjuka och fina tro?

    Mitt lilla frö var 8 mm i "graviditetsvecka 7" som alltså då är v 8 (?) .... bf 12/1 står kvar. Ja, häftigt att se, Sillavi. Så litet! Hur "stor" var ert?

  • Sudden

    Hej hej,

    Skönt med ett extra vul! Är det samma typ av undersökning som vul:ET på Carlanderska tro?

    Jag är hemma och ska plugga idag, sista tentan före en härlig sommar! (Pluggar ny utbildning). Svårt att motivera sig överlag när man mest tänker bebis så jag varvar plugg med promenader i solen och avsnitt av The Wire, hehe.

    Samma här angående mat och svullnad... Jag tycker jag rör på mig jättemkt dock. Var på PGA golfen i Malmö i helgen och gick nog flera mil totalt men min mage har ändå blivit jättefläskig. Inte alls som när jag var 30 förra gången, buhuu. Men jag tror helt enkelt jag äter för mkt. Jag är hungrig hela tiden.

    Ha en bra vecka! Jag ska tillbaka till MVC igen om två veckor för att ta blodprov inför kommande kub på Östra lite längre fram. Hoppas dom gör ett VUL då men det kanske de inte gör om man inte uttryckligen ber om det?

  • Sudden

    Halloj, är i Turkiet och har inte tittat in så mkt. Veckan går fort så snart är v 10 avklarat - skönt! Solar, badar och åker rutchkana med sonen. Tycker t o m jag får mer färg än vanligt vilket är härligt för en blekfis som mig :) Ja, vi gör kub. Det hade varit så skönt att få bekräftat via det om/att allt ser bra ut även om jag ju vet att siffrorna för mig dras ned pga ålder (39).

    Pluggar till journalist. Är ekonom sen tidigare men pga lite omorganiseringar fick jag tid och tillfälle att plugga igen. Skitkul! Vad gör ni andra här i tråden? Hoppas den lever än, ser att det inte varit så mkt aktivitet om nu wi-fi och uppdat fungerar som det ska här.

    Känner mig f ö väldigt ogravid här på semestern. Trött är jag ju inte för vi gör ju inget särskilt och jag mår inte illa. Fortfarande bara avsaknaden av mens som är enda tecknet.

  • Sudden

    Gott för er att resa iväg också! Vår resa gick fint, veckan flög förbi vilket var skönt eftersom jag nu är i v 12. Japp, utb ligger här i Gbg, vid Linneplatsen (konstepidemin). Jag fick inget sommarjobb och är därför lite "ofrivilligt" ledig. Första gången på år och det är helt underbart faktiskt :) Men du har några veckors semester i sommar då?

    Förstår dina tankar kring KUB. Vi gjorde inte heller KUB på sonen för åtta år sen när jag var 29. Jag är lite nervös för svaret men samtidigt ska det bli så spännande att se krabaten på UL så det är lite både och. BM:en igår tyckte hon såg två foster, vilket jag egentligen inte tror, hur skulle det ens kunna vara möjligt liksom? Men det kommer också bekräftas då på KUB-ultraljudet nästa vecka. Njut av er semestervecka tillsammans!

  • Sudden

    Känner inte till något 3D UL men har en fd kollega, göteborgare, som gjorde ett nyligen. Ska försöka komma ihåg och kolla med honom.

    Lycka till på kub i morgon! Spännande :) Vårt är nästa fredag. Jag vill gärna veta kön, speciellt om det nu visar sig vara tvillingar, men min sambo vill inte! Konflikt :) han tror inte heller jag skulle hålla tyst om det om bara jag fick veta. Så vi får se. Säger dom de på kub om man vill det?

  • Sudden

    Hej tjejer! Idag gjorde vi kub/nupp och det gick bra, fick låg sannolikhet för avvikelse så allt såg fint ut. Det ÄR tvillingar! Vi är chockade men glada. Omtumlade och lite skrämmande - inte blir jag mindre orolig nu

    Välkommen nya till tråden

Svar på tråden BF december 2014 - göteborg