• Baktakt

    Mina Frågor Angående Den Kommande Förlossningen

    Man får en mall för förlossningsbrev av sin BM och där kan man speca vad man behöver för att känna sig trygg. Vilken smärtlindring man önskar, vilka förlossningspositioner osv. Bra för att känna sig trygg när man åker in!

    Gå på föräldrakursen innan förlossningen ifall en sådan anordnas av ditt MVC. Och var medveten om att det som känns viktigt nu mycket väl känns oviktigt när förlossningen drar igång. Jag ville ha EDA och sterila kvaddlar, men ingetdera hjälpte mig. Kan dock tillägga att det är en fördel att slippa se nålen när de sticker en i ryggen, även om jag inte är nål-/stickrädd. Dessutom är man så okänslig i ryggen och har värkarna att tänka på, så man hinner inte märka mycket av det. Nästa gång väljer jag bort allt utom TENS, massage, bad och lustgas, vilket jag tyckte funkade bättre.

    En annan sak som ändrades var att jag under inga omständigheter som helst ville föda i gynposition men efter timmar med krystande på andra vis gav jag med mig och testade. Det var först då som barnet kunde komma och närmast halkade ut utan att det gjorde ont.

    Känn efter hur det känns i KROPPEN när det väl gäller. Skit vad dina ideal, dina bekanta och ditt huvud säger. Lita på barnmorskorna och be den personal som ev inte funkar för dig att gå, eller vara tyst. Kan de (om det finns annan personal tillgänglig), då gör de det. Min erfarenhet är att de är väldigt lyhörda på KK och måna om att man ska känna sig trygg. MEN du måste som sagt också vara lite ödmjuk och lita på att personalen kan sitt jobb.

    Vi fick åka hem efter att alla mina värden nått normala nivåer och de tyckte att jag såg ut att ha tillräcklig koll på amningen. Iom att jag fick havandeskapsförgiftning innebar det ca två dygn efter förlossningen.

Svar på tråden Mina Frågor Angående Den Kommande Förlossningen