• tunijo

    Gravid Kungsbacka

    Hej! Här är en till från Kungsbacka. Har bott här i 2 år. Går in i vecka 22 imorron och är beräknad till 14 december. Är det första barnet? För mig blir det andra, har en dotter som blir 2 år om några dagar.

  • tunijo

    Spännande med första barnet. Skall ni ta reda på kön, eller ni kanske redan har gjort det? Jag mår helt ok nu, men mådde fruktansvärt illa de första veckorna. Kräktes väldigt mycket. Var som att vara magsjuk :(. Jag mådde ialla första graviditeten också men då var det inte lika intensivt. Annars har jag mått bättre denna gången. Ingen ryggvärk än och får bara ont i fogarna om jag går långa promenader. Hur mår du själv? Vilket datum är du beräknad? Kul med nån mer från Kungsbacka :)

  • tunijo

    Jag hade tyckt det varit roligt med en fika så kan man prata lite mer. Hur hittar jag gruppen så jag kan gå med i den?

  • tunijo

    Fru Hultgren:

    Gick med i din grupp nu. Hoppas att det blir nån fika.

    Det där med att vara orolig känner jag igen. Både min dotter och bebisen i magen är IVF barn och jag har haft en extrem oro att nåt skall gå fel. Men det börjar bli bättre nu när man gått över halva tiden. Skönt! Det hjälper att man känner bebisen mer och mer nu också. Jag började att gå på Qvinnolivet men bytte till Calanderska av olika skäl. Gick där under förra graviditeten också men då hetter det Mama Mia.

    Vi frågade efter kön på RUL men bebisen låg mest med ryggen åt oss eller höll ihop benen så hon kunde "bara" ge oss en 80 % svar, men vi skall kolla igen vid ett senare tillfälle.

  • tunijo
    emmahaglind skrev 2014-08-09 21:15:36 följande:

    Hej på er! Bor också i Kungsbacka och jag och min sambo väntar vårt första barn 12 november. Är från Kungsbacka men bott i halmstad i fem år men är nu tillbaka på hemmaplan igen :) hur mår ni i era graviditeter nu?


    Mår helt ok. Börjar dock känna av graviditeten mer och mer. Vilket inte är så konstigt när man gått över halva tiden. Börjar bli tungt att promenera och så har jag börjat få svårt att sova på nätterna då ingen sovställning är bekväm. Hur mår du själv?
  • tunijo
    sommarbarn87 skrev 2014-08-11 20:27:56 följande:

    Hej

    Jag hoppar gärna in här. Vet inte hur jag hittar den gruppen ni skriver om här ovan? Har bf 22 sept och bor iKungsbacka.


    22 september, spännande det är ju snart ju. Hur mår du? Är det första barnet?
  • tunijo
    sommarbarn87 skrev 2014-08-13 17:40:01 följande:

    Ja är i v 35 nu så det går framåt jag mår bara bra. Det är andra barnet för min del. För dig?

    Jag såg om fikan förresten. Jag???? Kan tyvärr inte då men är jättegärena med en annan gång!!


    Andra barnet för mig med. Har en dotter som är 2 år. Både läskigt och spännande att bli tvåbarnsförälder.
  • tunijo

    Förresten är det nån i gruppen som liksom jag har anmält sig till gravidyoga på yogaroom som börjar i september? Hade varit kul att ses där.

  • tunijo
    sustafsson skrev 2014-08-20 11:42:42 följande:

    Gravidyoga låter spännande, visste inte att de hade det...

    Jag kikade på hemsidan och det var inte så farligt dyrt heller.

    Vilken dag och tid är det? Hittade inte det på hemsidan...


    Måndagar kl 19.00 med start den 8 september. Hoppas vi syns där. Skall se om jag kan hitta din fb grupp.
  • tunijo
    sustafsson skrev 2014-08-20 13:11:03 följande:

    Nu lyckades jag skapa en grupp på FB, Mammor i Kungsbacka BF 2014. Hoppas ni hittar den, annars får jag ändra inställningarna ????


    Jag lyckades inte hitta gruppen. Kanske gör jag nåt fel. Hittar ni andra, hur gör jag?
  • tunijo

    Luikkis & FruHultgren:

    Kul att ni också anmält er till yogan. Jag har aldrig testat det förut så det skall bli skoj att få prova nåt nytt. Då syns vi där såvida vi inte hinner ses på fika nån dag innan. :)

  • tunijo
    Marionett skrev 2014-09-02 08:47:56 följande:

    Hej!

    Jag ska precis välja vilken MVC jag ska skriva in mig på i Kungsbacka. Vad har ni för erfarenheter?

    Jag är rätt nyinflyttad i kommunen och har varit livrädd både för graviditet och förlossning och behöver lite extra stöd från barnmorskan. Därför är det viktigt att de är lyhörda.

    Kan ni hjälpa mig med tips?


    Jag går på Calanderska i Gbg och väntar mitt andra barn. När jag väntade mitt första gick jag där med men då hette det Mama Mia. Jag började på Qvinnolivet men var inte nöjd med de. Det är ju möjligt att det finns bättre personal där än de som jag fick. Men jag valde att byta iaf. När jag skulle föda mitt första barn hade jag en otroligt stark förlossningsrädsla. Mitt råd är att du tar upp det tidigt med din bm (vilken mödrarvård det nu än blir) och står på dig så du får den hjälp du vill ha. Om du tex vill gå och prata med nån. Det finns aurorasamtal att få där de är specialiserade på just förlossningsrädsla. Lycka till!
Svar på tråden Gravid Kungsbacka