Inlägg från: Anonym (Slut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slut)

    Hur överlever man IBS?

    Efter många undersökningar utan att finns något fel som förklarar mina symtom har jag nu fått diagnosen IBS. Skönt på ett sätt att veta att det inte var cancer...

    Men jag har inget liv längre.

    Jag får diarre ungefär 1-2 gånger i månaden. Lindrigt. Jag vet. Men jag vet ALDRIG när dessa attacker ska ske. Bara att det hittills alltid kommit på eftermiddagarna/kvällarna. Och de kommer plötsligt. Jag kan må toppen och så bara bubblar det till i magen och jag MÅSTE på toa direkt. Får gå 2-4 gånger och sedan är det över men jag mår illa, är matt och känner mig allmänt sjuk i kroppen efteråt och skör dagen efter. Samma dag som anfallen kommer kan jag ha varit på toa och bajsat 1-2 gånger på morgonen/mitt på dagen och varit helt normal i avföringen.

    Dessa diarreanfall har gjort att jag inte vill lämna hemmet. Jag vill inte äta ute. Jag vill inte ha gäster på eftermiddagen/kvällen. För jag vet ALDRIG när jag ska bli dålig.

    Jag är rädd att jag ska få diarre och inte ha en toalett i närheten. Jag är rädd att behöva bajsa hos någon annan pga att det låter och luktar.

    Känner inte att Imodium exempelvis har någon nytta eftersom attackerna kommer plötsligt och går över förhållandevis snabbt (kan bli 40-120 minuter).

    Jag har inget liv längre. Mina barn är små och behovet av att åka bort finns inte än. Men ändå känns det så jobbigt att vara låst så här. Är föräldraledig nu men fattar inte hur jag ska kunna börja arbete senare.

    Hur gör man för att överleva IBS?

  • Svar på tråden Hur överlever man IBS?
  • Anonym (Slut)

    Jag vet att jag har en lindrig variant (just nu). Men det gör inte den lättare att hantera för mig

    Hur vågar man bajsa när det låter så mycket när man är hos någon annan?

    Hur vågar man åka dit ingen toa finns?

    Hur lever man?

  • Anonym (Slut)

    Finns det något bra IBS forum där man kan finna likasinnade?

    Löjligt problem egentligen, alla bajsar ju, ändå skäms jag just för att det låter så fruktansvärt mycket plus stinker avlopp.

  • Anonym (Slut)

    Tack för tipsen på forum!

    Jag förstår helt klart att jag har det lindrigt just nu och att ni som har det värre tänker "herregud vad klagar hon på?" Och att ni gärna skulle byta plats.

    Men.

    JAG mår riktigt dåligt psykiskt pga detta. Jag är rädd att lämna hemmet. Jag är rädd att bli akut toanödig på helt fel plats

    Just detta med att anfallen kommer plötsligt, är det så för er också? Eller känner ni innan att det är på väg? Jag kan må toppen och så helt plötsligt bubblar magen till och jag måste på toa direkt. Ingen förvarning alls

  • Anonym (Slut)

    Tar emot alla tips och har skrivit ned alla mediciner. Är väl bara att prova sig fram. För som ni skriver är det tydligen olika från person till person.

    Har börjat föra matdagbok och toabesöken noteras. Hittills märker jag att mjölk är lika med mer gaser och kassare mage.

    Men jag tycker det är jobbigt att bajsa hos andra. Det låter och luktar. Och jag skulle ALDRIG ringa på hos någon jag inte känner och fråga om jag får låna toaletten. Fy vad pinsamt!

  • Anonym (Slut)

    Puffar för fler synpunkter

    Just nu går jag och väntar på ett anfall. Det är det mitt liv handlar om nu. Jag väntar på diarre. Jag är rädd att åka bort. Jag vågar inte äta borta. Jag har stor ångest för att behöva åka iväg och lämna hemmet. Jag mår verkligen psykiskt dåligt och det påverkar min familj som får ett väldigt tråkigt och inrutat liv. Vägrar tex åka ut med båten vår för tänk om...

  • Anonym (Slut)
    Anonym (Mia) skrev 2014-06-22 15:11:09 följande:



    Vad gör du om du gör på dig på bussen?
    Åker aldrig buss.
  • Anonym (Slut)
    Anonym (Mia) skrev 2014-06-22 15:29:26 följande:



    Om du gör på dig inför andra då? Är det din största skräck?
    Definitivt. Värst om det är bland folk jag känner.
  • Anonym (Slut)
    Anonym (Gluten är skit) skrev 2014-06-22 16:12:36 följande:

    Äter du gluten?


    Ja. Mackor i mängder.

    Tagit blodprov som ej visa glutenintolerans.
  • Anonym (Slut)
    Anonym (Mia) skrev 2014-06-22 16:18:14 följande:



    Vad tror du de skulle säga då?
    Bakom min rygg - skratta.

    När vi ses - skämta om det.

    Inget jag vill uppleva
Svar på tråden Hur överlever man IBS?