• liten blir stor1

    Tvillingar i dec- jan 2015

    Hej! Undrar om det finns andra där ute som också väntar tvillingar i december-januari? Jag har bf 7 Jan.
    Vore trevligt att få kontakt med er och höra hur ni mår och hur det går :) och kanske kan vi följas åt.
    Hälsningar linda

  • Svar på tråden Tvillingar i dec- jan 2015
  • Sudden

    Jag blir 39 i år, andra och tredje barnet! Gärna lista, är på semester m bara mobil så helst nån annan :)

  • liten blir stor1

    Hej!

    Roligt att se att vi är många i tråden nu :)

    Jag är 38 år och väntar barn 2, 3.

    jag mår ännu väldigt bra, bara hålla tummarna att det fortsätter så.

    Den 14/8 ska vi på ul,Längtar!! Vi kommer då att ta reda på vad det blir. Har en känsla att det blir en pojke å en flicka :) vi får se. Jag är i v 16 idag. Hoppas ni alla mår bra? :) vi hörs!

  • Aravis

    Hej alla fina tvillingmammor här, här är en till som fått reda på ny slogan för sin graviditet: "Double the trouble, twice as nice!". Bf 9 januari men eftersom vården inte låter graviditeten gå förbi v 38 blir det som senast två små julklappar till mellandagarna.

    Är 26 år och vi har en liten flicka sedan tidigare som precis fyllt 1 år. En liten going som precis börjat hålla om och gosa med sina dockor, känns bra inför att få två små till så tätt :)

    Några här har delat funderingar kring vagn. Min tanke är att en enkel funkar gott och väl i början för de är ju så små när de kommer. Under vintern blir det perfekt att de kan värma varandra, de är ju också vana vid att ligga tätt intill i magen, och sen kan vi känna in vad som blir bra och passar oss när de vuxit till sig lite till våren. Den första reaktionen för mig när vi fick beskedet var att hyperplanera men har nu landat i att inte överkomplicera det hela. Det kommer finnas tid att hitta rätt samtidigt som det så klart är skönt att ha det mesta klart och känna sig redo. Vi har ju en enkel vagn sedan tidigare som vi kommer använda i början men ni som väntar tvillingar i er första graviditet och funderar på vilken vagn som passar er kan kanske låna en enkelvagn av någon tills ni kännt in vilken vagn ni vill satsa på. Bara en tanke :)

    Och så en fråga. Hur gör ni med kaffedrickande under graviditeten?

    Okej, dubbelt grattis till er alla!

  • Aravis

    LillaLina01: Det stämmer ju att tvillinggraviditeter räknas som riskgraviditeter, det stämmer även att vi har en helt fantastisk vård i Sverige som är supernogranna med att följa oss och barnen och har god erfarenhet av att ge oss all stöd och hjälp. Våra kroppar har en kraft och tålighet vi inte märker av då de inte prövas av en graviditet och när mammahjärtat klappar för två ger även det ofta en kraft som är ny för en. Det kommer stundvis bli en tuff resa för oss alla, samtidigt har vi goda förutsättningar för att ro det i land. Hoppas du får ro!

Svar på tråden Tvillingar i dec- jan 2015