• nica

    Junibebisar 2014

    Hoppar in här ni när min lilla flicka äntligen är här. 17 dagar efter beräknat datum fick vi hjälp att vräka henne med igångsättning. Hon föddes 26 juni så hon 3 dygn snart hon har 2 bröder på 5, 5år och 4 år som älskar sin syster och är väldigt duktiga

  • nica
    soffipropp1987 skrev 2014-06-29 19:52:23 följande:

    Välkommen!

    Oj 17 dagar över!!! Jag tyckte det var jobbigt att gå över 7 dagar. Gick allt bra?


    De var sjukt jobbigt att vänta så länge. Men när jag helt plötsligt skulle på igångsättning kändes de väldigt plötsligt:-P förlossningen tog lite mer än 4 timmar från att ha tagit en tablett och hon var ute
  • nica
    Juronjaure skrev 2014-07-02 10:04:13 följande:

    Vad KÄNNER ni nu när ni är hemma med era små knoddar? Min lilla ängel ligger här bredvid mig så ofattbart fin och jag KAN INTE FATTA att man kan ha så mycket känslor för henne och kring hela situationen. Massa rädslor (psd, måste lämna bort henne till dagis så småningom, tänk om nån är elak mot henne nån gång, tänk om hon börjar må dåligt, blir sjuk, deprimerad, råkar ut för olyckor......). Och så detta att vilja ha henne tillbaks in i magen... Älska mycket, men sådär lite på avstånd, med skyddande fostervatten och inga direkta möjligheter att göra FEL. Nu finns det många möjligheter att göra fel... Att glömma blöjbyten, missa signaler, införa felaktiga rutiner som slår tillbaks på en senare... Och att vilja ha förlossningen kvar... Och samtidigt en kärlek större än allt. En glädje över att hon äntligen är ute, vi väntade så länge! Hela situationen får mig att gråta och le om vartannat. Javisst, hormoner... Men ändå. Pappan jobbar för första gången sedan förlossningen, idag. Vi är ensamma och jag blir väl extra orolig därför... Suck.


    Hormonerna spelar ett stort spratt. Man gråter åt massa trams :-P

    De kommer gå super bra när ni kommer in i de rutiner som passar er. De finns inte massa rätt och fel. Blöjan bytar du säkert precis i tid. De tar ett tag och tolka bebisens signaler.

    Jag har 2 barn sedan innan men känner mig fortfarande osäker. Mina andra barn är pojkar och nu har jag en liten flicka...känns jätte konstigt.

    Och om man känner sig osäker kan man ju alltid fråga om tips och råd
  • nica

    Grattis till er som fått era bebisar

    Någon som kan rekommendera en bra bröstpump? Jag har såriga bröstvårtor och vill vila brösten vid något amnings tillfälle så de inte behöver göra så sjukt ont.

  • nica

    Hyr en elektrisk pump från vc. Hade en handpump avent men de kändes som jag pumpa som en idiot och de kom bara ut 20ml sammanlagt, så gav upp de efter ett tag.

    Får se om de blir bättre, har gett mig fan på att de ska fungera denna gången. Mina grabbar kunde jag inte amma och de känns som jag missat den närheten som vid amning.

  • nica
    hanna8507 skrev 2014-07-03 17:23:06 följande:

    Hej

    Har läst igenom hela tråden och hoppas jag får vara med. Min prins föddes 12 juni, en vecka efter BF. Precis som ni skriver så är känslorna väldigt många. Känner rädsla för att inte vara tillräcklig, att göra fel eller att något ska hända sonen. Men största känslan är en enorm kärlek till sonen och hans pappa. Att se de två tillsammans är fantastiskt. Både mjölk å tårar har runnit i överflöd här hemma. :) Att baby blues bara skulle vara på tredje dagen stämmer inte här hemma iaf..:)

    Men lillprinsen verkar vara välmående å hade ökat jättebra i vikt när vi var på BVC idag. Känns skönt, då gör vi nåt rätt iaf.

    Var i landet bor ni? Jag bor i närheten av Uppsala.


    Då bor vi långt ifrån varandra, jag är boende långt ner i sverige, skåne för att vara exakt
    smalljey skrev 2014-07-04 10:08:21 följande:

    Hoppar oxå in här. Den 10/6 kom vår lilla prinsessa Felicia till världen på BF+3. Vattnet gick hemma 3 på natten efter lite diffusa värkar under kvällen, 4 var vi inne på BB och jag var helt öppen, kl 05.15 var hon ute! Galet fort!!

    Första tiden har varit väldigt jobbig tycker jag. Det är magiskt med denna lilla fantastiska varelse, men mycket tårar har det blivit pga sömnbristen, omställningen, förtvivlan över att amningen inte fungerade för mig och oro över hur man kommer bli som mamma osv. Hon har haft mkt problem med magen men det verkar lugna ner sig nu. Hon blir en hel månad på tisdag, helt galet! <3 mitt största problem nu är att hon är väldigt klängig och vill inte gärna sova själv så det är svårt att hinna med nåt annat och att kunna sova på nätterna eftersom hon helst ska ligga på en. Några tips hur ni gör?


    Ver inte om jag kan ge något bra tips men vissa bebisar sover bättre om de inte har så stor yta att sova på. .man kan t.ex ha babynest i spjälsängen.
  • nica
    ellami skrev 2014-07-05 11:11:26 följande:

    Hur klär ni era små bebisar när det är ca 25 grader sommarvarmt, som idag? Jag har ju handlat fina sommarplagg typ bodysuits med korta ärmar och korta ben men är rädd att liten kommer frysa om armar/ben av nån anledning fastän jag själv inte har på mig mer. Klär jag på honom långärmad body och byxor är jag rädd att han blir för varm..


    Ska snart ut med min lilla...vet inte riktigt själv cad hon ska ha, de är så svårt. Dock så blir hon väldigt gnällig när hon är för varm så de är ju ett tecken på man fått för mycket kläder:-P

    En tunn body och tunna byxor tror jag det blir så om d verkar för varmt tar jag och bytar. ( blåser lite här jag bor och är varmt så svårt att bedöma vad hon ska ha)
  • nica
    mmjansson85 skrev 2014-07-07 17:08:52 följande:

    Hur gör ni andra med amning på nätterna? Väcker ni bebisen när det är dags att äta eller väntar ni tills bebis vaknar och signalerar att h*n är hungrig?


    Jag har inte väckt min bebis. ..hon sover 6 timmar och äter som en häst innan natten. Så länge bebisen mår bra och går upp i vikt så ska man inte oroa sig. Frågade på förlossningen när hon var 4 dagar och de gick hur bra som helst att göra så sa dom.
  • nica

    De bebisar som gått upp så mycket får de ersättning eller ammas? Nyfiken då mina pojkar fick ersättning när de var små och ökade bra i vikt.

    Min tös hade gått från 3380g när hon föddes till 3410g då var hon 1 vecka. Ska väga henne igen på onsdag så får se hur mycket hon ökat då

  • nica

    Rosii- då gick vi nästan lika länge över tiden jag gick 17dagar över tiden. Blev du igångsatt eller de starta själv?

    Min lilla är 12 dagar idag.

    Imorgon är de bvc besök spännande och se hur mycket hon väger

    Fler som lider av denna kvava värmen?

Svar på tråden Junibebisar 2014