• nica

    Junibebisar 2014

    Jag tycker de är inte att se skillnaden storleksmässigt på våra små

    Mina pojkar (speciellt min äldsta) var riktiga knubbisar när dom var små och de vägde 2, 9kg och 3, 2 kg. Dottern var största på nästan 3, 4 kg och då låg hon ändå och gottade sig i magen 17 extra dagar

    Hurtäbktedunu och asjak föddes era för tidigt eller de bar bara små?

  • nica
    Asjak skrev 2014-12-03 10:29:52 följande:

    Nica min tjej var tillväxthämmad -30% hon föddes med akut ks 39+1 pga att fostervattnet va slut och flödet till navelsträngen påverkat samt att jag börjat få havandeskapsförgiftning.

    Men vi visste sedan v 27 ca att hon va tillväxthämmad så ja va sjukskriven tills ja födde och gick på extra kontroller varje vecka. Och ut kom en frisk liten glad skit :)


    Men oj då hur kommer de sig att de blev så? Förstår att sista tiden av graviditeten måste varit jobbigt.

    Skönt att allt gick bra till sist iaf och hon har ju lagt på sig ordentligt
  • nica

    Har glömt fråga ger ni era bebisar dricka till maten? Eller de får "bara" bröstmjölk/ersättning?

  • nica

    Då tror jag att min loppa ska få prova på lite vatten ammar efter gröt ändå.

    Hon fick prova päronpure både idag och igår men de var inget som gick hem.

    Ang. Välling så är tanken att hon ska få de på kvällen istället för ersättning när ersättning inte håller henne mätt hela natten.

    Båda mina pojkar har ätit välling när de ska sova och ibland på morgonen.

    Axo Smalljey riktiga sötnosar

  • nica
    smalljey skrev 2014-12-04 00:46:24 följande:

    Usch, fick ett riktigt psykbryt nu ikväll. Tittade igenom massa gamla foton då vi ska skapa en fotovägg här hemma med familj och vänner. Och när jag satt där och tittade så insåg jag vilken skillnad det var på mig för bara 18 månader sen. Innan jag var gravid och nu. Känns som jag åldrats typ 10 år mådde illa och åt jättedåligt under hela min graviditet och när hon äntligen kom sen så har man knappt fått sova på ett halvår och det har satt sina spår. Jag vet att allt kommer ordna till sig när hon bara blir tillräckligt stor att hon sover ordentligt och går på dagis så man får sitt gamla liv tillbaka hyfsat igen. Men vilken jädra sorg som kom över mig nu. Jag sörjer mitt gamla, fria, lyckliga jag som nu är en trött, trasig mamma med immunförsvaret i botten, stressnivån maxad, typ icke-existerande kärleksliv, hinner eller typ orkar aldrig fixa håret eller göra iordning mig (vilket jag ALLTID gjorde förut). Nu har man inte ens utsläppt hår, örhängen eller halsband för att det dras i. Usch, ville bara skriva av mig lite mellan tårarna.


    Ibland är de jobbigt att vara förälder, men du är ju inte ensam om dottern säg till hennes pappa och ha henne lite så du kan få ha lite egen tid. Känns som du behöver de. Kram.
  • nica
    Asjak skrev 2014-12-04 23:02:36 följande:

    Suttit på barnakuten i Lund i 5 timmar idag.. Lilla sessan fick 39,4 graders feber inatt och va så ledsen,snorig och hostig.

    Nu får hon ipren suppar och vatten så febern håller sig nere och välling såklart.

    Fy f*n vad hjälplös man känner sig när dom är sjuka, det va nog bland det värsta jag vart med om, mammas allt får inte vara sjuk ;(


    krya på lillan! Jag är så glad att jag sluppit massa sjukdomar på min lilla prinsessa.

    Min syster var inne med sin 2månaders på akuten idag som fått något virus...går tyvärr mycket sånt
  • nica
    ellami skrev 2014-12-06 15:56:16 följande:

    Hur stora portioner äter era små? Min äter uppemot 1 dl när han får pure runt lunch (morot, potatis, palsternacka) osv. Gröt äter han kanske 0,5 dl. Men tänker nu om jag kanske trappat upp för fort. Han fick aldrig smakisar från 4 mån ålder utan strax innan han blev 6 mån. Så totalt i kanske 2 veckor. Det var liksom aldrig att han först får 1 tsk några dagar.. Utan vi har trappat upp rätt fort till 0,5-1 dl.. Är det ok?? Blev nojig om det kanske gör att hans mage är lite trög ibland?


    Precis som kela säger

    Sen så när mina pojkar var små så "fanns" de inga mini smakisar. Man började med smakis och sen riktiga potioner.

    Man märker om magen hänger med så ta de i hans tempo
  • nica

    Min dotter gör försök att krypa...men kommer bara bakåt:-P

    hoppas ni alla fina mammor får en mysig lördag ?

  • nica
    nica skrev 2014-12-06 17:32:02 följande:

    Min dotter gör försök att krypa...men kommer bara bakåt:-P

    hoppas ni alla fina mammor får en mysig lördag ?


    Skulle vara ett hjärta och inget frågetecken :-P
  • nica
    Kela1981 skrev 2014-12-06 20:32:00 följande:

    Åh vad gulligt!!! Mindre risk för att slå näsan i golvet om man går bakåt ;)

    Usch, jag blir helt nojjig fortfarande efter 6 månader när hon inte äter ordentligt. Funderar på om jag har varit dum när jag gett henne gröt som mellis på em. I dag blev kvällsmaten så sen att sista målet försvann helt för nu sover hon för natten. Dessutom har hon ätit dåligt av ersättningen på alla målen i dag. Normalt äter hon mellan 170-220 ml/mål. I dag har hon ätit 110 i snitt :(


    De ska nog gå bra ska du se hon vaknar om hon är hungrig och inte svälter hon av att äta dåligt någon dag. Hoppas natten blir bra och lillan är piggare med maten i morgon
Svar på tråden Junibebisar 2014