• soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Hej! Tänkte att det skulle va kul med en tråd för oss som fått våra bebisar i Juni.
    Min bebis kom 20 Juni på midsommarafton.
    En tråd att utbyta glädje och eventuella problem som andra kanske har bra lösningar på?

  • Svar på tråden Junibebisar 2014
  • Sansa Snark

    Min pojke sover också helt olika från dag till dag. Tror det är så det är med små, vissa går som klockan, andra ändrar sig från dag till dag. Läste nånstans att rutiner för så här små mest är till för föräldrarna, för så små barn kan man inte "lära" nånting.

  • ellami
    Axo skrev 2014-08-02 10:09:42 följande:

    Malte, 8 veckor, är hyfsat regelbunden nu. Äter var tredje timme på dagen, alltid vid samma tid.

    Nattningen blir vid 22, då tar vi på pyjamas och går upp till sängen. Han får mat och somnar, sen sitter jag med honom en stund så han somnar ordentligt sen lägger jag ner honom i hårdliften som vi har mellan oss i sängen.

    Sen vaknar han normalt runt 4 och äter och somnar och sover till 7.

    Nu börjar han vara vaken mer på dagarna, men då har vi inga direkta sovrutiner.


    Ammar du eller ger ersättning? Var tredje timme var otänkbart för min bebis men nu vid 8 veckors ålder har det börjat gå iaf 2 timmar mellan amningarna (ibland 2,5) och jag är chockad varje gång han klarar sig utan mat så länge.. Förr åt han varje timme typ ;)
  • rosii

    Våran tjej 5 veckor brukar vi oftast bara behöva lägga ner i nestet eller i spjälsäng så somnar hon själv med tutte. Ibland är hon oroligare eller om hon har ont i magen, då kan man få gorma & vagga, amma till sömns.

  • Axo
    ellami skrev 2014-08-02 19:05:31 följande:

    Ammar du eller ger ersättning? Var tredje timme var otänkbart för min bebis men nu vid 8 veckors ålder har det börjat gå iaf 2 timmar mellan amningarna (ibland 2,5) och jag är chockad varje gång han klarar sig utan mat så länge.. Förr åt han varje timme typ ;)


    Ammar, men håller på att gå över till ersättning nu.

    I början åt han varannan timme, men jag lyckades lära honom äta var tredje och det är så skönt!
  • Berran

    Hejsan!

    Hoppar in i denna tråden, fick min lilla Olivia 3 veckor för tidigt, hon kom den 24 Juni med kejsarsnitt!

    Har lite problem med att få henne sova själv, och helst vill hon bli vaggad till sömns eller somna på mitt bröst, jag helammar!

    Kom gärna med lite tips och idéer på hur jag ska kunna få henne att sova själv i sitt babynest! :D

  • soffipropp1987

    Sovrekordet! 7 tim och 20 minuter! Han somnade såklart några timmar innan mig och så sover jag ganska oroligt och måste hålla koll hela natten. Men med tanke på att han äter varannan var tredje timme på dagen så är det ju helt otroligt att han sov så länge! Han har sovit rätt långa pass sen han föddes men detta va det längsta. Får hoppas att det går mot ljusare tider :)

  • Tizi

    Min lilla somnar ca 22.00 i sitt babynest mellan oss i sängen och vaknar för att äta ca 04.30 första ggn och sen vid ca 7.30. Förut har hon ätit vid 2.30 också men det målet har försvunnit nu

    Ibland ammar jag henne innan jag själv lägger mig vid midnatt i förebyggande syfte för att hon ska hålla sig längre. Både hon och jag somnar om direkt efter mat så jag känner mig ganska utvilad på morgonen ändå.

  • ellami

    Måste fråga om detta kan vara dykreflexen eller vad är det frågan om?

    Ammade inatt så satte min lilla i halsen. Men istället för att släppa tutten och hosta till som i vanliga fall så fortsatte han äta (mjölken kanske rann av sig själv? Sprängfyllt bröst) och han slutade att andas bara! Det blev helt tyst, man hör ju annars hur de andas genom näsan. Jag tog ut tutten men han började fortfarande inte andas, han var helt tyst och stilla! Jag ryckte upp honom på axeln fort som sjutton och då "vaknade" han till, hostade till och kippade efter andan och började först då andas. Så sjukt läskigt det var. Han har förr "glömt" att andas ibland när han ammar och är vaken, alltså känns som att han bara stänger av näsan, men då räcker det att jag tar bort tutten och ev kittlar lite på kinden så fortsätter han andas som vanligt. Inatt kändes det som en evighet :( tur att kjag inte somnade!

  • nica

    Låter hemskt när era små bebisar slutar andas. Andningalarmet gick ett par ggr första tiden kanske var samma som den s.k. dykare reflex eller vad den hette?

    Känns som man är orolig över allt.

    Sen det med rutiner tror jag kan vara lite tidigt att införa...visst man kan bada ta på pyjamas m.m. på kvällen men mer än så kan man inte riktigt göra.

    Vilka blöjor tycker ni är bäst på era bebisar? Jag provar pampers nu, tycker de luktar äckligt men verkar vara bra då Cassandra inte blir röd eller får märken av blöjorna.

Svar på tråden Junibebisar 2014