Inlägg från: annaba |Visa alla inlägg
  • annaba

    14, gravid vill behålla men alla är emot det

    Du är fortfarande ett barn (på väg att bli vuxen, men fortfarande ett antal år tills du är där), som funderar på att behålla ett barn du med all sannolikhet skulle bli ensam om att uppfostra.

    Som någon högre upp frågar - hur löser du boende? skolgång? ekonomi? avlastning när du vill göra något annat än att ta hand om barnet?

    Du kommer att ha svårt att umgås med kompisar och jämnåriga. Visst kan de tycka det är gulligt med en baby, ett tag, men efter några veckor vill de umgås utan barnskrik, kräkningar och blöjbyten; kunna syssla med sina vanliga aktiviteter.

    Du kommer att ha svårt att kunna gå ut för att göra saker på egen hand. Ett litet barn kräver ständig tillsyn. Först i 9-10 års åldern kan du räkna med att han/hon är så pass självständig att de kan klara sig ensamma under korta stunder, fram tills dess kommer du att behöva finnas nära och tillhands. Är du beredd att vara bunden på det sättet fram tills dess att du själv är 23-24 år gammal?

    Du kommer att ha svårt att hinna med skola. Småbarn vaknar om natten, gråter, vill ha mat. Det är inte ovanligt att småbarnsföräldrar sover i snitt 3-5 timmar per natt de första åren. Som ensamstående har du dessutom ingen partner som kan hjälpa dig att dela den bördan.

    Mor- och farföräldrar i all ära, men de är sällan intresserade av att ta på sig ytterligare ett försörjningsansvar, framförallt inte när deras eget barn fortfarande är beroende av dem.

    Det är sällan abort är en solklar lösning på en situation och jag är normalt sett ingen ivrig förespråkare av det. Men fall som dessa är en av de få gångerna där jag helhjärtat säger att det faktiskt är rätt och uppmuntrar till det. Ett barn ska inte behöva ta ansvaret att bli förälder till ett annat barn.

  • annaba

    Moralkärringar? Skulle snarare kalla de flesta som har skrivit hittills i tråden ganska realistiska, sannolikt efter att själva ha sett effekterna av småbarn på sig själva, alternativt sin omgivning.

  • annaba
    Topcom skrev 2014-06-27 19:39:13 följande:

    Ofta att en 14-åring kan uttrycka sig så väl som i ts.. Eehm..


    Möjligen att det inte är en 14-åring som skrivit det. Kanske mamma/pappa/äldre syskon i försök att visa på åsikter och tankar från andra människor? Åsikter som ibland kan vara lättare att ta till sig för att de upplevs mer neutrala och väcka andra tankar än vad som upplevs som "pekpinnar" från föräldrar och personal på ungdomsmottagning som inte fattar någonting.

    Råden som ges i tråden är tillämpliga på situationen som beskrivs, oavsett vem som är den ursprungliga författaren.
  • annaba

    Apropå det där med att låta människor få en inblick i vad det kan innebära att ta hand om ett spädbarn så är bifogad länk ett sätt som används bland annat i USA och Kanada som ett led i att försöka minska tonårsgraviditeter och få ungdomar att förstå vad det är de faktiskt ger sig in på. Har inte sett något liknande initiativ i Sverige, men det kanske existerar. 

    Kort utdrag från länken: 

    "The Baby Think It Over infant simulator is a lifelike, life-size baby doll with realistic computerized responses, which allows teens to experience some of the demands of infant care.


    It is being used by schools and other organizations to help adolescents appreciate the responsibilities involved with parenthood.


    After spending a couple of days and nights with the Baby Think It Over infant simulator, many teens come to realize that they are not yet ready to take on the pressures and responsibilities of parenting."


    www.solutions-site.org/kids/stories/KScat3_sol72.htm
Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det