Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    14, gravid vill behålla men alla är emot det

    Har inte plöjt igenom tråden så jag vet inte vad TS mamma tycker om saken. Jag hoppas att hon försöker påverka denna 14-åring till att göra abort med det snaraste. Då blir det en medicinsk sådan och det är inte det minsta dramatiskt.

  • Anonym (mor)
    Anonym (odramatisk abort?) skrev 2014-06-29 18:09:23 följande:
    Jasså. Så du menar att bara för att man är 14 år, så skulle inte en medicinsk abort, som man gör mot sin vilja, vara dramatisk?!

    Tror helt tvärtom. När en 14 åring blir äldre och inser att hon faktiskt hade haft en möjlighet att ha ett barn...som alla sa hon inte skulle klara av..så kommer det finnas en stor bitterhet för det hon kände hon tvingades till av sin nära omgivning!
    Mot sin vilja? Jag hade ju inte tänkt att de skulle lägga jäntan i spännbälte! Jag skrev att jag hoppades att mamman ska försöka påverka barnet att göra det enda rätta i detta läge. Nämligen göra abort! MEN det kan ju vara så att mamman till 14-åringen känner att hon själv orkar ta på sig ansvaret för en baby för det är ju där ansvaret kommer att ligga. 
  • Anonym (mor)
    Indianica skrev 2014-06-29 18:38:58 följande:

    Såg ett TV-program för flera år sedan, där de lät unga tjejer som ville ha barn delta i ett experiment som du lätt kan göra själv TS. Experminetet går ut på att du tar ett rått ägg och bär runt på det en hel dag och kväll. Du får INTE lägga ifrån dig ägget, utan måste hålla det hela tiden när du gör något. Forskarna menade att den "bördan" motsvarar hur det är att ha ansvar för ett spädbarn. Kan vara ett sätt för dig att få en inblick i mammalivet och fatta beslut?


    Och så kan hon kliva upp några gånger varje natt för att bära på ägget i en halvtimme (minst) för att sedan börja dagen 06.15. Tonåringar är ju så "morgonpigga"
  • Anonym (mor)
    Anonym (Självklart) skrev 2014-06-29 20:42:16 följande:

    Jag måste säga att 14 år är på tok för ung ålder att bli mamma. Att pappan dessutom är lika ung och inte vill ha barnet gör ju inte saken bättre.
    Det absolut vettigaste du kan göra är en abort.
    Hoppas verkligen du själv inser det också


  • Anonym (mor)
    liten2014 skrev 2014-06-29 21:51:46 följande:
    Du är ju lika mkt moralkärring som någon annan! Lol!
    Men vad menas med "moralkärring" i detta sammanhang? Kan inte tänka mig att det är den som avråder en 14-årig unge att föda barn! 
  • Anonym (mor)
    Phalaenopsis skrev 2014-07-01 00:00:26 följande:

    Utmärkt idé, men funkar nog bäst innan man är gravid.


    Absolut, men i detta fall med TS så skulle kanske en intensiv vecka (dygnet runt) med en skrikande docka som väcker henne hela natten få henne att inse att barn inte bara är söta bilder som man kan lägga ut på FB. 
  • Anonym (mor)
    Anonym (odramatisk abort?) skrev 2014-07-01 08:18:18 följande:
    Då vill jag påpeka att 14-åringens mamma här har haft ett ansvar att se till att dottern är upplyst och skyddad när det kommer till sex! Och det har hon tydligen inte sett till att skett..så det är väl för blivande mormor bara att hjälpa till då!

    Man är ansvarig att sådant här inte inträffar när man har en 14 åring där hemma!

    Sen brukar dom flesta blivande mormödrar hjälpa till på det ena och andra sättet, det är inte så ovanligt även om dottern är 30 år!
    Ja fast som mamma så tänker man kanske inte att två 14-åringar har sex! Och oavsett om man varnar dem och pratar om kondom (vilket är det enda tänkbara preventivmedlet när man är 14) så är det ju inte säkert att de lyssnar. Du verkar resonera som om att flickans mamma minsann kan stå sitt kast och ta hand om detta barn? Det är ju skillnad på den hjälp man ger till sin vuxna dotter än det blir när dottern bor hemma och kommer att göra det under flera år.
  • Anonym (mor)
    Tow2Mater skrev 2014-07-01 15:22:15 följande:
    Sen när har de infort åldersgräns för att få p-piller?  Man brukade bara måsta ha fått mens innan man kunde börja med dem, när ändrades detta?
    Nej jag tänkte ur min egen synvinkel där. JAG tycker inte 14-åringar ska äta p-piller. 
  • Anonym (mor)
    Anonym (odramatisk abort?) skrev 2014-07-01 08:24:24 följande:
    Herregud! snacka om att ha förutfattade meningar om vad någon klarar eller inte klarar. Eller hur "alla" tonåring är!

    Du verkligen trycker ju ner 14-åringen i den här tråden. Du verkar inte ha en tanke på att det är en ung tjej som har ett svårt beslut att fatta här. Hon tampas med beslutet, och allt du gör är  typ hånar henne och får ett misslyckande att framstå som ända tänkbara alternativet.

    Jag hoppas du inte är som det står inom parentesen. och jag hoppas verkligen du i sådana fall ser till att din tonårs dotter använder p-piller, anors är du ansvarig när hon kommer hem och är gravid. Eller kanska du skulle stå och håna henne som du gör mot TS här? Antagligen..
    Hoppsan! Det där med att "bära ägget" var inte min idé utan jag bara spann vidare. Vad menar du med att jag får ett "misslyckande" att framstå som bästa alt.? En tidig medicinsk abort på en liten 14-åring som blivit gravid med sin lika gamla pojkvän är knappast ett misslyckande utan en smidig lösning. Vad ska man svara i en sådan här tråd menar du? Det finns bara EN person som jäntan behöver lyssna på och det är sin mamma!
Svar på tråden 14, gravid vill behålla men alla är emot det