• Anonym (hh)

    utredningshem

    Jag tycker att dina barn faktiskt verkar ha en rätt osäker tillvaro. En pappa som inte vill ha dem och en mamma som inte orkar med dem. Förstå hur otryggt för ett barn att riskera kastas runt i olika hem under längre perioder bara för att mamma ligger inlagd på psykavdelning och pappa inte pallar att ta över. Och här snackar vi om riktigt små barn som är i stort behov av stabilitet och kontinuitet. Jag förstår att socialtjänsten är oroliga.

    Du skulle behöva få riktigt bra behandling för dina psykiska besvär. Du skulle även behöva ett riktigt stabilt liv för övrigt. Dessutom skulle du behöva en avlastningsfamilj som skulle kunna ta hand om dina barn under en lite längre period om något skulle hända dig igen. För det är inte bra för småbarn att kastas runt mellan olika människor.

    Vad tror du själv? Hur mycket avlastning skulle du sammanlagt behöva en vanlig månad? Skulle du orka fungera som en bra förälder resterande dagar i så fall?

  • Anonym (hh)
    Anonym (nej nej) skrev 2014-07-05 11:48:49 följande:

    Ja, verkligen naiv.. 


    Det är enligt mig en fin egenskap att tro gott om andra :)

    Jag har ingen aning om socialtjänsten verkligen är så "ond" som vissa påstår. Men det är många som ställer sig skeptiska till dessa påståenden.

    Om har ett välfungerande samarbete med socialtjänsten och har tillit till dina kontakter där tycker jag du ska fortsätta den vägen. Om du ändå känner dig orolig så kan du ju försöka sätta in dig lite extra i vad som händer i ert fall just, vad de är nöjda med och vad de oroar sig för samt hur deras plan framöver ser ut. Och be de förklara tills du förstår. Och be även om att få allt som är viktigt skriftligt som du sedan sparar.
  • Anonym (hh)
    Anonym (deXx) skrev 2014-07-05 22:21:18 följande:

    Tack för er som är positiva

    Och ni som är negativa, varsågod jag förstpr er ni känner ju inte mig...

    Och naiv, ja det kanske är det jag är, jag är en människa som intr vill tro ont om någon, sån är jag, självklart vet jag att det finns många idioter men jag brukar flrsöka ha en positiv inställning och tanke om de flesta!!

    Såhär är det socialen har alltid sagt att dom inte är orologa för min förmåga att vara mamma och dom är positova till min inställnkng OCH att jag vet att jag behöver hjälp ist för att sopa saker ich tibg undrmatta, innan soc fick in oros anmälan från dagis så ringde jag min kontakt på familjebehandlingen och berättade hur läget låg till och sa att jag skulle vilja ha någon sorts hjälp och stöd!! Min oro bygger på allt negativt jag läst om andras erfarenheter kring just utredningshem och sen ansra saker man läst om socialen, men jag personligen kännner att jag och min socialare har en väldigt öppen och ärlig kontalt, jag har inte döljt något för dom överhuvudtaget, och som min vän sa, hade dlm varit så oroliga över mina barns hem förhållande så borde ju detta häbt för länge sen?

    Och jag känner attt hade dom var det borde dom ju tagit in mig på det här hemma i samband med att jag blev utrskriven från psyk? Eller tänker jag fel??

    Och vad mensfe du med att ibgen skulle vilja umgås med mig??

    Det är inte så att jag är utan vänner, dock har jag ingen mamma eller pappa som kan stötta mig i mitt föräldrarskap, jag kanske glömde berätta att jag är 25 år, hade jag haft mamma i livet som kunnat stötta i dettta kanske det hade vart annorlunda?! Jag vet inte faktikst... sak samma jag ska ta med mig min boendestörjare på mötet på torsdah så får vi se däregter vad som händer


    Jag är också ensamstående. Pappan till barnet stack utan att någonsin återvända. Men jag har haft supermycket hjälp av min mamma. Utan henne skulle jag haft svårt att klara mig. Har ofta tänkt på de som inte har möjligheten att få hjälp av sina egna föräldrar.

    Folk som delar föräldraskapet med den andra föräldern har ingen aning om hur det är att vara helt ensam.

    Jag tycker att du är stark som kämpar på. Insiktsfull som ser dina egna brister. Modig som vågar erkänna dem för socialtjänsten. Och känslomässigt mogen som ber om hjälp och stöd när du själv inte orkar.

    Men extramormor behöver väl inte vara så dålig ide. En äldre kvinna som vill utöka sin "familj" precis som du också verkar vilja. Om du skulle hitta någon passande så skulle det kunna uppstå livslånga band som inte är baserade på arbete och pengar. Nackdelarna är väl att det kan kräva mycket tur och arbete för att hitta någon som man klickar med. Och att man förmodligen inte kan lämna över riktigt små barn för övernattning. Men kanske alla umgås tillsammans, lämna barnen där för lite bullbakning och sånt. Skulle ju kunna funka som ett komplement. Ens nätverk kan aldrig vara för stort när man är ensamstående liksom. Bara en tanke.
Svar på tråden utredningshem