Inlägg från: Anonym (anonym här) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym här)

    utredningshem

    Anonym (C) skrev 2014-07-03 23:23:18 följande:

    På ett utredningshem så utreder man väl huruvida du är en bra mamma för dina barn, eller ej. Kommer de fram till att du inte är det, så kan det mycket väl bli tal om LVU eller SoL. Jag tycker att du ska boka ett möte med socialen och ställa frågan igen om du kan få en avlastningsfamilj. Se till att spela in hela mötet (men inte så att de märker något). Då har du svart på vitt att du faktiskt HAR insett dina fel och brister och att du har bett om hjälp.


    Om man ska spela in mötet ska det göras öppet så klart. Annars finns det svart på vitt att detta handlar om en oärlig paranoid människa som spelar in samtal i smyg.

    TS, jag tycker du ska träffa din socialsekreterare och be att få mer förklarat vad tanken med ett utredningshem är. Förhoppningsvis får du bra stöd och hjälp. Jag håller tummarna.
  • Anonym (anonym här)
    Anonym (deXx) skrev 2014-07-05 08:09:38 följande:
    Jag har inte råd med något sådant :-/

    Vad är skillnaden om man hamnar på utredningshem för behandling och inte utredning? ?

    Jo jag vet att dom tycker barnen är för små egentligen därför dom försökt få barnens pappa att ta dom mer.. men jag blir så ledsen på honom :( jag blir så öedsen för barnens skull..

    Jag funderade på om man kanske skulle be om en syöd familj fast alltså bara som ett stöd kanske en famiöj jag och barnen kan vara med och umgås helgerna då barnen är hos mig som lixsom stöttar mig och hjälper till lite med barnen osv fast det kanske inte fungerar i praktiken?
    Låter jättebra att du efterfrågar en stödfamilj för dig och barnen. Vet inte hur det fungerar i din kommun och vilka möjligheter de har att hitta den typen av stöd, men den möjligheten finns i alla fall kommunen jag jobbar. Det kan vara räddningen för en ensamstående småbarnsmamma utan nätverk.


Svar på tråden utredningshem