Inlägg från: Lejonhierta |Visa alla inlägg
  • Lejonhierta

    Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.

    Väntar också tvillingar, oklart om det är tvåäggs eller enäggs för de sitter jättetätt, men har gjort ivf och fått tillbaka två ägg. Dock såg det inte hundra bra ut i tisdags, så ska på nytt UL på måndag. Är dock bara i v7.
    Hoppas såklart att båda hänger kvar, men är ju jättetacksam om det bara blir en... Men är ganska nojjig just nu.

  • Lejonhierta

    Jag har väntat tvillingar en gång tidigare som var tvåäggs (ej ivf) men miste den ena runt v  10.
    Du har ju passerat de första 12 kritiska veckorna, så du behöver nog inte vara så orolig.

  • Lejonhierta

    Ul idag, tvilling nr 1 är lagom stor för tiden och hjärtat pickar på så fint medn tvilling nr 2 bara är två tredjedelar så stor som tvilling 1 och det var med nöd och näppe vi kunde se hjärtaktivitet. De har varit mindre från början. I söndags syntes bara nr 1, i tisdags två hinnsäckar men inga foster utan bara skuggan av och betydligt tydligare på nr 1 än 2.
    Läkaren ville inte säga att något är fel ännu, så tiden får utvisa, ska åter för nytt UL 11/8. Dryg väntan och jobbigt att inte riktigt kunna glädja sig...

    Kräks annars  varje dag/kväll/natt/närsom och foglossningarna har nockat till mig redan, så hämtade ett trochanterbälte idag på ortopedtekniska.

  • Lejonhierta
    Glimmar00 skrev 2014-07-21 22:59:10 följande:

    Leionhjerta: åh, spännande att se dem!! Vad sa läkaren mer?

    Oj, kan man få foglossning så tidigt? Hmm...


    Nä han sa inte så mycket mer, han vill inte döma ut tvåan än, men jag har på känn att det inte blir tvillingar som föds. Vill gärna bli överbevisad ;)

    Jodå, man kan få foglossningar tidigt. Vid tidigare graviditeter har jag fått känning av fogarna innan jag kissat på gravtestet....
  • Lejonhierta

    Här blev det bara ett barn... Dessutom kom hon 8 veckor tidigt, så egentligen ska hon inte vara född än på 6 dagar ;)

    Drabbades av total placenta praevia som sedan ven blev en placenta increta. Fick en störtblödning som resulterade i ambulans, akut snitt, 5h operation och stora blodförluster, de gav mig 8 liter blod och tvingades till slut operera bort livmodern för att få stopp på blödningarna. Det var på håret att jag dog och givetvis åkte jag på en del komplikationer :/ .

    Börjar repa mig, dottern väger nu lika mycket som hennes syskon vägt då de föddes och vi har varit utskrivna från neonatalen sedan förra måndagen.

Svar på tråden Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.