Inlägg från: Sjejn |Visa alla inlägg
  • Sjejn

    Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.

    Grattis!

    Jag har enäggsflickor som är 2 år och 9 månader. Det jag mest av allt hade behövt höra under graviditeten var att JO, det kan faktiskt gå alldeles utmärkt och JO, det kan komma ut två alldeles perfekta små knyten. Oftast gör det faktiskt det.

    Det var bara risker, risker, risker oavsett var man läste eller vem man pratade med. Och de som inte varnade för risker ojade sig över hur fruktansvärt jobbigt det skulle bli - och det är klart det har varit jobbigt i perioder, men det är också helt fantastiskt och något av det underbaraste jag varit med om. Det är ett privilegium att få vara tvillingförälder.

    Jag gick på tillväxtul varannan vecka från v.22, i slutet varje vecka. Det är för att de i ett tidigt stadium ska upptäcka ttts (vilket det finns en liten risk för med enäggare). Det var rätt mysigt att få kika på vildingarna stup i kvarten.

    Jag hade inte någon jättelätt graviditet, låg inlagd för blödningar några dagar i v.15 och var sjukskriven från v.26 och helt sängliggande från mitten på juli tills tjejerna föddes i oktober, men trots att livmodertappen var mycket förkortad och sammandragningarna starka så stannade de inne till v.36+2 och jag var hemma efter fem dygn med två fina småpluttor på 2,5 kg styck.

    Nu springer det runt två lockiga troll som slåss och pladdrar och leker och kramas med varandra och sina syskon. Du har något magiskt framför dig, håller tummarna!

Svar på tråden Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.