• LillaLina01

    Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.

    Hej,

    Fick veta att vi väntar tvillingar när vi gjorde KUB-test häromdagen. Helt otroligt! Är fortfarande lite chockad och otroligt glad. Enäggstvillingar troligtvis eftersom hinnväggen var väldigt tunn. Är i vecka 13

    Har alltid tyckt det är så fantastiskt med tvillingar, väldigt speciellt. När jag var liten drömde jag om en tvillingsyster :) Och jag har nog innerst inne drömt om att själv få tvillingar, även om jag vet att oddsen är väldigt små.

    Och nu står jag här, med tvillingar i magen, känns som att det är "för bra för att vara sant." Känner hela tiden att det kommer hända någonting. Att den ena inte klarar sig eller något annat. Har fortfarande inte läst på så mycket om tvilling graviditet. Men det känns väldigt riskfyllt.

    Ni som har enäggs, gick era graviditeter bra? Någon som känner igen sig i mina tankar?

    Sköterskan som gjorde UL sa att allt såg jättefint ut med båda vad hon kunde se, så jag borde inte oroa mig. Väntar spänt på RUL som är om några veckor.

    Ville nog bara skriva av mig lite.. :)

  • Svar på tråden Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.
  • Glimmar00

    Fru Nyfiken: är de lyhörda ofta? Om man mår dåligt tidigare....

  • FruNyfiken

    Det kan jag inte svara på! Jag mådde ju bra hela tiden, även om jag var otroligt trött. Jag tror att de utgår ifrån varje graviditet och gör en bedömning!

  • Lovisa09

    Jag har enäggstvillingar som nu är två

    År. De hade också tunn skiljevägg. Fick veta i v12 att det var två och fick efter det gå på ul varannan vecka för att kolla så ingen tog mer näring än den andre. ( delade moderkaka) alla ul såg prima ut. De växte precis lika mycket båda två. Blev sjukskriven 25% i vecka 25 och sen 100% från vecka 28. Pga sammandragningar. Födde via ks i vecka 38, och de vägde 3300 och 3400 gr när de kom ut???? försök att inte googla för mycket utan lita på sjukvården och ultraljuden. Lycka till!!

  • LillaLina01

    Tack för att ni delar med er, otroligt skönt att läsa. känns som att det finns hopp :)

    Ska verkligen försöka låta bli att googla och söka för mycket på internet. Det stjälper mer än vad det hjälper just nu känner jag.

    Tack för alls grattis, känns så spännande!!

  • FruNyfiken

    Försök att bara glädjas år vad som väntas, man får höra så mycket negativt. Det går som det går. Men jag håller tummarna att allt går bra!

  • Nånting

    Jag blev sjukskriven helt från v 20. Har ett tungt jobb där jag står hela dagarna och mina ben domnade bort så det gick inte att jobba. Vi har också gått på ul varannan vecka för att se att de växer som de ska.

  • Babyimafake
    Glimmar00 skrev 2014-07-18 23:08:51 följande:

    Baby: herregud så fruktansvärt, Hur mår du nu? Vilken vecka va du i?


    Ja, men vi är glada att vi fick ett "extraliv" och ser fram emot att den som är kvar fortsätter växa :) Jag var i vecka 9.
  • Lejonhierta

    Ul idag, tvilling nr 1 är lagom stor för tiden och hjärtat pickar på så fint medn tvilling nr 2 bara är två tredjedelar så stor som tvilling 1 och det var med nöd och näppe vi kunde se hjärtaktivitet. De har varit mindre från början. I söndags syntes bara nr 1, i tisdags två hinnsäckar men inga foster utan bara skuggan av och betydligt tydligare på nr 1 än 2.
    Läkaren ville inte säga att något är fel ännu, så tiden får utvisa, ska åter för nytt UL 11/8. Dryg väntan och jobbigt att inte riktigt kunna glädja sig...

    Kräks annars  varje dag/kväll/natt/närsom och foglossningarna har nockat till mig redan, så hämtade ett trochanterbälte idag på ortopedtekniska.

  • Glimmar00

    Leionhjerta: åh, spännande att se dem!! Vad sa läkaren mer?

    Oj, kan man få foglossning så tidigt? Hmm...

  • Lejonhierta
    Glimmar00 skrev 2014-07-21 22:59:10 följande:

    Leionhjerta: åh, spännande att se dem!! Vad sa läkaren mer?

    Oj, kan man få foglossning så tidigt? Hmm...


    Nä han sa inte så mycket mer, han vill inte döma ut tvåan än, men jag har på känn att det inte blir tvillingar som föds. Vill gärna bli överbevisad ;)

    Jodå, man kan få foglossningar tidigt. Vid tidigare graviditeter har jag fått känning av fogarna innan jag kissat på gravtestet....
  • Cazza

    15% av enäggstvillinggraviditer utvecklar tts. Det hände med mina älskade pojkar och vi förlorade en av dem efter förlossningen.

  • Lejonhierta

    Här blev det bara ett barn... Dessutom kom hon 8 veckor tidigt, så egentligen ska hon inte vara född än på 6 dagar ;)

    Drabbades av total placenta praevia som sedan ven blev en placenta increta. Fick en störtblödning som resulterade i ambulans, akut snitt, 5h operation och stora blodförluster, de gav mig 8 liter blod och tvingades till slut operera bort livmodern för att få stopp på blödningarna. Det var på håret att jag dog och givetvis åkte jag på en del komplikationer :/ .

    Börjar repa mig, dottern väger nu lika mycket som hennes syskon vägt då de föddes och vi har varit utskrivna från neonatalen sedan förra måndagen.

  • Cazza

    Leionhjärta: beklagar. När gick din tvilling 2 bort? Så fruktansvärt att förlora barnet o livmodern och nästan dig själv.

    Mina barn fick tts i magen och vi följdes nogrannt. De togs ut v 29 men vår minsta kille dog 2 dagar gammal o det är en fruktansvärd sorg. Hans bror mår bra o är nu 7 månader. Det finns en stödgrupp på facebook för oss som förlorat en tvilling. Kontakta pernilla brown så hjälper hon dig.

Svar på tråden Lite pepp tack! Väntar tvillingar, orolig.