Inlägg från: Anonym (Bara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bara)

    Amma offentligt men det finns en gräns!

    Anonym (*) skrev 2014-07-22 15:31:32 följande:

    Menar du att ammande kvinnor på resande fot inte har någonstans att amma förutom på ställen där det är fullt med folk/folk som äter?


    Du, vet du hur slut man är efter en resa med barn, det går inte ibland att bara lämna barn, man och väskor och gå långa vägar för att hitta en ren amnings plats. Man kanske måste stå där och vänta in tåget och barnet är hungrigt just då eftersom ni precis stigit av planet och under landningen kunde du inte ge ditt hungriga och gråtande barn bröstet eftersom man måste vara fastspänd med barnet. Livet är inte svart och vitt.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 18:53:58 följande:

    En retorisk fråga eller? Toaletter kanske säger dig något?

    Jan


    Men du fan ge dig. Inte vill man amma sitt barn där folk sitter och skiter och pissar ner. Säger väl sig självt.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 19:05:31 följande:

    Det tycker jag verkligen inte säger sig självt. Det finns ju för fan toaletter skapta enbart för blöjbyte och annat bebisrelaterat. Varför skulle man inte kunna amma där när man väl är igång? Tycker det är lite sjukt att känna ett behov att exponera sig bland folk när det finns så många andra ställen att mata sitt barn på.

    Har flera gamla skrönor om situationer där man fått utstå att kvinnor står barbystade på offentliga platser med argumentet att de antingen skall amma, har ammat eller till och med ammar. Samtidigt får vi grabbar böter om vi ens skulle dra ned gylfen och slå en sjua i en buske. Känner nästan lite sura uppstötningar nu när jag tänker på dessa orättvisor.

    Jan


    Återigen NEJ man går inte med sitt barn på en sketen toalett avsedd eller inte till skit blöjbyten för att amma. Ger du flaskan till ditt barn inne på en äcklig offentlig toalett?
  • Anonym (Bara)
    MrsNG skrev 2014-07-22 19:07:38 följande:

    Men va bra då har vi löst det! Nästa gång jag ska amma på resande fot och jag ser Jan så säger jag åt honom att låsa in sig på toaletten medan jag ammar. Tack för visad hänsyn (på förhand) Jan :)


    Hahahahaha! Precis, mitt i prick!
  • Anonym (Bara)
    puss skrev 2014-07-22 19:16:30 följande:

    du äter så som det anstår dig. du kan inte be samma nivå av andra.


    Precis.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 19:16:57 följande:

    Låt din 5-åring som inte kan släppa läpparna om din bröstvårta äta på toaletten och du själv kan strippa lite lätt där inne utan att vi andra ska behöva bevittna er intima stund. Folk åker inte till tågstationer och torg för att se mjölkavsöndrande hängbröst och förskolebarn som inte lärt sig smälta ordentlig mat.Stabil uppvisning av att vara en aning trög eftersom du fullständigt misstolkade vad jag skrev.Nu är mina barn alldeles för gamla för att de ska dricka välling och allt vad det kan vara men när de var i yngre ålder och var hungriga fick de mat så snabbt som möjligt så jag skulle slippa deras desparata gallskrik om de fick vara utan. Om vi då råkade befinna oss inne på en "äcklig" (juste pajkastning mot kommunala städare) offentlig toalett så fick de äta det där. Ser inte riktigt världen på samma sätt som ni trångsynta radikalfeminister ser den verkar det som.

    Jan


    Okej nu förstår jag varför du prompt vill få in ammande mammor in på äckliga toaletter.
  • Anonym (Bara)
    Tow2Mater skrev 2014-07-22 19:21:08 följande:

    Barn kryper på golv, de slickar hundens tunga, de äter sand, de rullar i lera... tror du en bebis bryr sig var han suger på tutten eller flaskan?


    Som mor vill man inte att ens spädbarn ska äta inne på toaletter samtidigt med alla andras bajspartiklar som svävar runt inne i dessa bacill härdar till utrymmen. Men om du tycker det är okej så säger det allt om dig.
  • Anonym (Bara)
    Tow2Mater skrev 2014-07-22 19:29:50 följande:

    Toaletter avsedda for blojbyten mm har inga andra närvarande. Det var väl såna toaletter vi diskuterade i sammanhanget? Det är normalt ett eget litet rum med låsbar dorr.


    Dessa toaletter är lika äckliga och skitiga då bajs- och pisspartiklar svävar i luften lika mycket. Totalt osmakligt.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 19:35:42 följande:

    Det är nog inte vad hennes lärare ansåg eller en åsikt som reflekteras av hennes betyg. Både stavningen och grammatiken är förfärlig och okunskap säger ganska mycket om en person.

    "Puss" är inget annat än en manshatare som tror att hon för göra som hon vill här i världen. Så kommer det fortsätta tills det en dag får ett (o)lyckligt slut eftersom man inte kan bete sig hur som helst.

    Jan


    Du själv framstår som inget annat än en stor kvinnohatare, som hatar så till den gräns att du inte kan se en mor amma sitt lilla barn. Så mycket hat, why? Skrämmande.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 19:41:05 följande:

    Läs mina inlägg igen så kommer du snabbt förstå att jag inte hatar kvinnor utan kritiserar något helt annat. Jag ogillar feminister starkt och jag förstår inte behovet av att exponera sig offentligt.

    Kvinnor tycker jag mycket om.

    Jan


    Men hur kan du ens säga att ammande kvinnor enbart ammar för att exponera sig? Förstår du inte det galna i det påståendet? Du är bara så fullav hat mot kvinnan. Du vet väl att du själv förmodligen blev ammad.
  • Anonym (Bara)
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 19:47:54 följande:

    För det är det intrycket jag får av kvinnor som väljer att amma på fullspäckade offentliga platser. Förstår inte annars varför de skulle göra det där.

    Nu skall jag ta mitt pick o pack och lira lite golf. Hoppas ni kan tygla er medan den enda sunde personen i tråden är frånvarande, hehe.

    Jan


    Ja gör det och tänk till en gång eller två.
  • Anonym (Bara)
    Penida skrev 2014-07-22 21:00:04 följande:

    Varför är det viktigt att kvinnor ammar i sex månader? Vi har ju rent vatten här..

    Du är motsägelsefull.

    Själv försöker jag se längre än föda och då är varken amning eller ersättning något ont, att bröstmjölk är något bättre spelar liten roll om mamman inte trivs med amningen och mår dåligt mentalt då det skulle kunna att komma att påverka barnet mer än att det inte får bröstmjölk.  Vissa är så förbannat svart/vita här. Trivs man med amning och det fungerar för familjen, vem är du och jag och säga emot? Det är väl skitbra att föräldrar ger sina barn barn så som de önskar, är nära.

    Att du har problem med att se en 2-åring suga på sin mammas bröst får stå för dig. Det är fullt naturligt.


    Du måste väl själv inse att modersmjölk är både bättre och nyttigare än tex välling (tar det i den nivån för att du ska fatta).
  • Anonym (Bara)
    Jeaninne skrev 2014-07-22 20:40:22 följande:

    Riktigt så kategorisk har jag väl aldrig varit..? Men i princip stämmer ju det du säger nu. Bröstmjölk är till just för att nära bebisarna, tills de kan äta vanlig föda - och på köpet får de viktiga antikroppar, medan deras egna immunförsvar utvecklas och mognar färdigt.

    Så är det för alla arter, och alla arter har också en normal ålder då ungen avvänjs. Kolla på närmaste kattmamma! Hon ammar först, sedan introducerar hon färdigdödad mus, därefter lär hon ungarna att själva jaga och döda mössen... efter ett visst schema, som är lika för alla kattmammor. Hon fortsätter inte att amma i flera år, bara "för att".


    Inlägg 187 var menad till dig och INTE Penida, blev totalt fel vid citeringen, ber om ursäkt Penida.
  • Anonym (Bara)
    Penida skrev 2014-07-22 23:14:41 följande:

    Har jag sagt något annat? Trist att man inte vågar skriva under eget nick när man nedvärderar andra..


    Vad ska du med mitt nick till? Skapade ett nytt igår!?
  • Anonym (Bara)
    Penida skrev 2014-07-22 23:33:07 följande:

    Varför då sådant behov av att vara anonym då? Hursomhelst, var sa jag något annat än att bröstmjölk inte är något bättre än ersättning? Skillnaden mellan dig och mig är kanske att jag ser längre än mjölk och tror att det psykiska måendet hos föräldrarna är viktigare än vilken mjölk barnet får, en mamma som ammar mot sin vilja är knappast bra för barnet även om mjölken i sig är lite bättre?


    Snälla du, känner du mig personligen under mitt andra nick? Lägg ner. Anonyma är vi alla. Men du får mer än gärna slänga ut ditt namn, personnr och adress samt bifogad en bild till, endast då kan du säga något!
  • Anonym (Bara)
    Penida skrev 2014-07-22 23:42:42 följande:

    Med andra ord är det totalt onödigt att heta anonym och något inom parentes för du är ju anonym ändå?


    Precis!
  • Anonym (Bara)
    Flizus skrev 2014-07-22 23:48:17 följande:

    Varför har du använt dig av anonymfunktionen då?


    Lika anonym.
  • Anonym (Bara)
    Flizus skrev 2014-07-22 23:51:07 följande:

    Då kan du ju tala om vad du har för nick.


    Om du talar om ditt personnr och namn. Precis, lika anonym som ditt nick är mitt gäst nick!
  • Anonym (Bara)
    yodi skrev 2014-07-23 22:18:31 följande:

    just där visar du prov på ett tämligen märkligt resonemang.

    du själv ville bara ge dina barn mat så snabbt som möjligt för att få tyst på deras desperata tjut och sen brydde du dig inte om var ni var.

    men en ammande mamma som gör det samma har en fetisch och gillar att visa upp sig?


  • Anonym (Bara)
    Anonym (Krut) skrev 2014-07-23 22:22:30 följande:

    Jaja, som att prata med en sten.

    Jag äter inte på toan, nej.

    För att jag vet vad en toa är, var skulle jag ha tallriken?

    Bebis suger på bröstet!

    Herregud människa!

    Undrar vilka toaletter du brukar besöka... "tämligen otrevliga"?

    Äter du bara på sunkiga syltor?

    Godnatt med dig.


    Gud vet du inte om att offentliga toaletter är bacill härdar, bajspartiklar svävar i luften. Men det gör väl inte dig något att ditt barn andas in främmande människors bajs baciller. Sjukdomar sprids så snabbt!
Svar på tråden Amma offentligt men det finns en gräns!