• fluu

    Amma offentligt men det finns en gräns!

    Anonym (*) skrev 2014-07-22 15:49:52 följande:
    Måste det finnas ett visst antal för att man ska få lov att diskutera det?
    Nej, vad jag menar är att det först handlar om ett enskilt exempel i ts och sedan börjar snackas generellt. Det känns inte riktigt försvarbart då.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (*) skrev 2014-07-22 16:00:45 följande:
    Är det ett problem att folk tycker att offentlig amning av 2-åringar på restauranger är opassande, rent generellt, oavsett hur många/få som gör det?

    Det är så lustigt, för när någon skriver en sådan här TS, om någon som ammat på ett opassande sätt (och då menar jag verkligen opassande), så kommer alla amningsförespråkare och tror att folk är emot all offentlig amning.


    Hur läser du? Nej, det är inte ett problem vad folk än tycker. Det är däremot ett problem om folk tror att det är en vanlig företeelse eller om folk tar ett enskilt exempel och tänker att det är en allmän fördom mot en speciell grupp exempelvis långtidsammare eller värmlänningar. Förstår du?

    Så ts exempel är det inget fel på, jag tror att de flesta tycker att den personen handlade olämpligt. Längre ner i tråden börjar det gås ifrån just den personen och där slutade det vara okej. Kan du förstå det också?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Ikaslingon skrev 2014-07-22 16:21:25 följande:
    Who rekomenderar helamning tills barnet är 6 månader och delamning tills barnet är 2 år och gärna längre.
    Helt riktigt, men det betyder ju iofs inte att man måste amma ens alls och inte i alla situationer när barnet äter vanlig mat.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Ikaslingon skrev 2014-07-22 17:00:05 följande:
    Nej men har man valt att amma och amma efter rekomendationerna så betyder ju delamning att man ammar lite då och då trots att barnet äter annan föda.
    Varför får jag inte amma när mitt barn vill trots att hen ätit mat? För att de stör dig? Jag tillgodoser barnets behov framför ditt, vi klarar oss utan din blick. Men har du svårt att låta bli att glo, så glo på. Jag och barnet ammar vart vi vill, och när vi vill.
    Har du barn själv?
    Jag håller med dig på de punkterna att man borde få amma överallt och när som helst, men ja visa en viss hänsyn. Men det tror jag ändå att de allra, allra flesta gör.
    Ja, jag har barn själv. Och ja, jag långtidsammade och ammade på allmän plats. Läser du mina inlägg här i tråden så kan du se att vi kommer från samma håll eller vad man ska säga
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (Fio) skrev 2014-07-22 18:12:00 följande:
    Om man bor i Afrika eller andra U-länder där vattnet är smutsigt och det inte finns någon vettig annan barnföda ja. Är ditt vatten grisigt så bör du anmäla det. Man kan inte applicera rekommendationer för svältländer på Sverige.
    Denna myt....

    Nej, alla världens barn rekommenderas detta och drar nytta av detta...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (Ärlig mamma) skrev 2014-07-22 18:41:11 följande:
    Jag tycker att det är sjukt opassande överhuvudtaget att amma ett barn som är över 2 år. Det är äckligt och inte ett dugg nödvändigt.
    Rekommendationerna finns av en anledning...
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Penida skrev 2014-07-22 18:46:03 följande:
    Äh. du behöver inte amma en nyfödd heller om du enbart ser till föda. Det finns jättebra ersättning idag så att säga att "barnet äter ju ändå vanlig mat så det behövs inte" är inget argument emot amning av en 2-åring. Det är väl toppen att man fortsätter amma om man trivs med det, finns ju inget skadligt med det sett till en 2-åring.
    Jag hade väl inte funnit situationen speciellt problematisk och min sambo hade fixat att fokusera åt annat håll till skillnad från din, jag ser dock hur det är olämpligt på en restaurang. De flesta som ammar spädisar eller äldre barn sköter det snyggare enligt min erfarenhet.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jan Holmström skrev 2014-07-22 18:53:58 följande:
    En retorisk fråga eller? Toaletter kanske säger dig något?

    Jan
    Brukar du vilja äta din lunch på toaletter?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-22 19:07:30 följande:
    Du länkar ju till studier som är gjorda i KENYA. Klart att amning av större barn kan vara betydelsefull DÄR, där de inte har Hemköp runt hörnet och tillräckligt med pengar att köpa näringsrik barnmat... I Sverige gör det ingen skillnad varken till eller från, jämfört om man ger barnet samma mat som man äter själv (fast i finfördelad form).

    Detta med hur man upplever stora barn som diar går nog inte att diskutera, eftersom det är en känslofråga. Men ska man göra det, så bör man i alla fall vara medveten om att omgivningen kan tycka att det ser konstigt och till och med äckligt ut.

    Amning är SÄKERT (nåja nästan) första halvåret, förutsatt att man helammar, ja. Men det ger ett VISST skydd även om man bara delammar ett äldre barn. Det kan skjuta upp första ägglossningen och första mensen några månader ytterligare. Det är ju därför man slutar amma om man vill skaffa syskon snabbt. Och det i sin tur, betyder kanske att en fattig och arbetstyngd mamma bara behöver föda sju barn under sin fruktsamma tid, och inte elva...
    Eum... och du menar att svenska barn är så olikt skapade att de inte drar nytta av näringsämnen på samma vis som kenyanska barn? Drömmer Iofs skulle det inte förvåna mig om du tänkte så...

    Omgivningen kan tycka en hel massa om folks beteende, men hur långt ska man gå för att vara alla till lags då? Det går nämligen inte. Det kommer alltid finnas folk som äcklas av rökare, offentlig amning, snusare, folk som spottar på gatan, folk som luktar svett osv, osv. Det är självklart helt okej att känna så, men det är man själv som får ta ansvar för sina känslor. Jag till exempel fixar bara inte rökning och därför går jag undan om någon får för sig att röka i närheten av mig.
    Klarar man inte av att ta ansvar för sina egna känslor bör man flytta ut i skogen bort från med människor som kan störa/äckla en.

    Nej, amningen är inte ens nästan säkert. Inte ens under första halvåret och inte ens om du håller dig inom de där högst fyra timmar mellan amningarna(vilket ju inte alla direkt gör...). Dessutom kan ägglossningen komma ändå. Jag är ett exempel på det.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (Bara) skrev 2014-07-22 19:09:17 följande:
    Återigen NEJ man går inte med sitt barn på en sketen toalett avsedd eller inte till skit blöjbyten för att amma. Ger du flaskan till ditt barn inne på en äcklig offentlig toalett?
    Än bättre... äter Herr Jan sin lunch på en toalett hur ren/smutsig den nu må vara?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Amma offentligt men det finns en gräns!