• Anonym (Isa)

    Hur mkt ska man "lägga sig i" i barnens lek och är det okej att säga till kompisen???

    Jag tycker absolut att man kan säga till andras barn, jag till och med förutsätter att andra tänker likadant och säger till min son om han gör dumheter hemma hos andra?

    Vet man inte exakt vad som hänt så brukar man ändå kunna läsa av situationen och få ett hum om vad som hänt och vems "fel" det var. Om inte så kan man alltid fråga och säga att jag hörde att XX kom till mig och var lite ledsen, eller jag hörde att ni höjde rösterna här inne så jag skulle vilja att ni berättade för mig vad det handlade om.

    Även om man inte känner kompisen så bra så är det viktigt, i alla fall för mig, att se till att man håller en bra nivå och uppför sig. Och visar tydligt vad som är ok och vad som inte är ok när man leker hemma hos oss. Jag tror inte att det skulle ha någon negativ inverkan på "relationen" barnen emellan så att kompisen inte vill komma och leka mer. Tvärtom brukar barn snabbt förstå att här är ett hus där föräldrarna bryr sig och har koll, här känner jag mig trygg.

  • Anonym (Isa)
    Anonym (Morsan) skrev 2014-07-22 09:00:26 följande:
    Tack för ditt svar! Ja det är lite så jag tänker också. Inte minst för att vara konsekvent och tydligt visa att man inte förminskar sitt eget barn och underminerar självkänslan genom att aldrig ta hens parti. Samtidigt så har man ju en maktposition där kompisen lätt kan hamna i underläge och då kanske det inte blir roligt att komma hem till oss. Usch vad svårt!
    Ja det är svårt. Särskilt med barnens kompisar som man inte känner så bra. Men vi har ofta barn här hemma och leker så tydligen funkar det konceptet som vi kört

    Man får självklart också känna av situationen och att alla barn är olika. Mina barn ska inte ha bestämmanderätt om precis allt bara för att vi är hemma hos oss, har man kompisar här får man dela med sig. På samma sätt som andra barn inte bara kan stövla in och ta för sig av mina barns saker utan att fråga. Det är som med allt annat i livet, tänk på hur det skulle kännas om det var tvärtom? Och behandla så som du själv vill bli behandlad.
Svar på tråden Hur mkt ska man "lägga sig i" i barnens lek och är det okej att säga till kompisen???