Inlägg från: Anonym (Isabelle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Isabelle)

    Uttmattningssyndrom 19 år

    Hej! 
    Skulle verkligen uppskatta lite hjälp av någon med erfarenhet av att gå in i väggen som ung. Jag vet att jag borde vända mig till en läkare i första hand just nu, men vill bara ställa frågan här i ett forum för att se om jag kan utesluta vissa saker. Min fråga är om man kan gå in i väggen/utmattningssyndrom vid 19-20 års åldern? När jag läser om utmattningssyndrom gäller det endast personer som varit i arbetslivet under en längre tid, skaffat barn och "kraschat" pga den överbelastningen.

    Orkar inte berätta om alla symptom jag har, men allt stämmer in på utmattningssymdrom, kan inte sköta mitt jobb. Jag har haft ångest sedan jag var 12 år, gått på antidepressiva ett år under gymnasiet och ja, känt mig deprimerad i perioder och inte kunnat sköta skolan. Jag vägrar inse för mig själv att jag börjar närma mig the breaking point, så undrar helt enkelt kan man gå in i väggen som 19 åring eller är det en "vanlig" depression jag upplever? Några erfarenheter.....?

    / Isabelle

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-22 16:41
    Bör tillägga att jag hela mitt liv har lidigt av prestationsångest och haft tusen bollar i luften. Pressen har oftast legat på mig själv att vara alla till lags, snyggast, roligast, smartast, you name it. Har aldrig kunnat placera ut min energi på ett bra sätt och har därför krashat flera gånger redan som tonåring.

Svar på tråden Uttmattningssyndrom 19 år