• Anonym (vulgomamman)

    "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??

    Jag blev utskälld av en vän till mig idag när vi åt lunch tillsammans... Bakgrunden var att vi satt och pratade om min son (8 år) och vi kom in på roliga saker våra barn har sagt. Hon har barn i tonåren. Jag berättade då att min son sagt häromdagen att han tänkt på att hans styvsyskon och riktiga syskon har en sak gemensamt: de har kommit från samma spermier (samma pappa). Jag sa då bara att "ja, så är det" ungefär och sen pratade vi inte mer om det.


     


    Berättade detta för min väninna idag som en tokig och lite pinsam sak som min son sa. Då blev hon plötsligt förbannad och sa att det är onormalt att en så liten pojke har kunskap om spermier och snoppar. Hon sa att när hon var i den åldern visste hon knappt vad en snopp var och så sa hon rent ut att hon tyckte jag var motbjudande och gränslös som ens pratade med min son om spermier. "Det är ju en helt annan sak att prata om snoppar och snippor i allmänhet men när du är så detaljerad blir det ju bara äckligt". Nu säger hon att hon har förlorat respekten för mig och att hon tänker prata med min son om hans version. Jag tror att hon misstänker att han är utsatt för övergrepp av mig!!

    Jag är förvirrad.... Hon får min son att låta som en sexgalning men jag menar att det är helt normalt att veta vad spermier är när man är 8, 5, 4 år..... Är jag knäpp eller överreagerar hon??

  • Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??
  • Anonym (vulgomorsa2)
    Themis skrev 2014-07-23 19:59:36 följande:
    Kunskap leder inte till några trakasserier. Dåliga vuxna föredömen och otrygghet kan göra att barn tar sig rätten att kränka andra barn.

    Jag är naturvetare, vi har läst kroppen-böcker sedan min son var 3 år och han vet lika mycket om ägg, spermier, fosterutveckling, kromosomer, bakterier, jästceller och virus infektionscykel som om stjärnor, kvasarer, vita dvärgar och svarta hål.

    Hur kroppen fungerar är bara en liten del av detta och han vet att vuxnas kärleksliv med varandra är privat och inget man talar om, liksom att andras kroppar är deras och inget som man kan skoja om eller röra vid hur som helst.
    Hurra för dig Themis!

    TS, du är inte alls knäpp, utan helt normal! Din väninna däremot verkar ha en något märklig inställning till sex.

    Det första mitt barn fick veta var att bebisar växer i sin mammas mage, och att de först bara är små "frön". Sen kom det frågor om hur det går till när bebisen ska komma ut, och frågor om fröet.

    Vid ett tillfälle talade vi om att när han blir stor kommer han att få egna barn som en annan kvinna har haft i magen. Hans kommentar den gången var "Men de är ju inte MINA barn." Det kändes lite ledsamt att höra honom säga så, men han visste ju inte hela sanningen då ännu. Så en kväll när han än en gång frågade om fröet, "Men hur kommer det in i mamman?", då valde jag att berätta sanningen. Då var han 3 år.

    Jag sade att pappan sprutar spermier med snoppen in i mammas snippa, och sen börjar en bebis växa. "Nämen, är det sant...?" var hans första reaktion. "Jodå, så går det till." Sen kom det frågor om när och hur och varför spermierna kommer ut ur snoppen. På det svarade jag att pappan bestämmer när det ska komma ut spermier.

    Efter det här tillfället har vi inte pratat om hur bebisar blir till. Det var helt tydligt att han hade funderat på saken och inte fått ihop alla detaljer. Nu vet han, och behöver inte fråga längre. Han vet en hel del om andra kroppsfunktioner också, varje gång han har frågat har han fått ett vetenskapligt korrekt svar, anpassat till en 3-årings nivå.

    Jag jobbar som biolog, så för mig är det inte pinsamt att prata om sex och fortplantning med mitt barn. En 3-åring har inga förutfattade meningar om sex. I den åldern är frågan om hur barn blir till likvärdig med frågan om hur bensin får bilen att gå.

    Muslimsktjej: Du vet kanske inte att ordet "snuskig" också har betydelsen "smutsig"?

    www.synonymer.se listar följande ord:
    smutsig, lortaktig, lortig, oren, snaskig, kladdig, grisig, osnygg, ohygienisk, äcklig; oanständig, slipprig, osedlig, fräck, ful, osund, skabrös, pornografisk

    Inte så konstigt att du får negativa reaktioner på att du lär dina barn att det är "snuskigt" att göra barn.
  • FuckGoggleAskMe

    Jag tycker att min 8årige son har märkliga sexuella kunskaper också, han nöjer sig fortfarande med svaren han fick som 4åring, att pappa har ett pyttelitet frö och mamma ett pyttelitet ägg, och kombinerar man dom blir det en pyttebebis, som växer och växer i mammas mage. Jag är förvånad att han inte frågat mer (och säker på att kompisar och skola inte berättat mer), men å andra sidan så hävdade bestämt hans halvbror i 6årsåldern att bebisar kom från Gud, and that's it. Fast B arn är ju väldigt olika med när de frågar om vad, och jag väntar tills min son frågar mer med att berätta mer.

  • Psychopath
    cirkusmusen skrev 2014-07-23 22:02:19 följande:
    Då kanske man väljer ett annat nick.. bara en tanke..
    Men haha. Då kanske man inte ska lyssna på något du skriver heller eftersom du enligt ditt nick är en cirkusmus? Ge dig, vad folk har för nick och vad de har för åsikter behöver inte ha med varandra att göra. Jag är inget psyko i verkligheten (tja, kanske lite).
  • Heysoulsister
    Muslimsktjej skrev 2014-07-23 18:41:28 följande:

    Jo, en 8:åring är för liten. Och jag blir ärligt talat äcklad av alla 8:åringar här som går runt och är allmänt snuskiga och lär barn under 5 år vad dom precis fått lära sig. Inte så konstigt att vi nu börjar höra om 7:åriga killar som sexuellt trakasserar 7:åriga tjejer?


  • Kråkakråka

    Om vi gör det konstigt blir det konstigt. Spermier är en kroppsvätskor som behövs för mänsklighetens överlevnad, ungefär som tårar och bajs. Ett barn kopplar INTE ihop kroppsvätskor och sex förrän långt senare.

    Igår berättade jag för min fyraåring, som funderar mycket på "äggdjur" och däggdjur hur han blev till - och han kom till genom IVF.

    Inga konstigheter - och ett betydligt bättre alternativ än att dra den där om storken...

  • fluu

    Det är väl skitbra att en åttaåring har koll på hur det fungerar. Väldigt märklig reaktion, skit i henne med andra ord.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu

    Och... alltså... sedan när är spermier snuskiga? Skulle han börjat prata i termer som doggy style visst, men spermier snuskigt?!


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • MLB
    Jeaninne skrev 2014-07-24 00:14:11 följande:

    Jag tycker inte att det är konstigt att en åttaåring känner till detta med spermier, men jag tycker att din åttaåring var lite gränslös i det han sa. Jag menar, även om man vet vad spermier är i teorin, så är det ett ganska stort steg till att börja tala om sina familjemedlemmars spermier, vilka barn de gett upphov till o.s.v.. Det är ingen jättegrej, men jag tycker att du kan prata med honom om det lite försiktigt. Förklara att det är för privata saker att prata om, att någon kan ta illa upp.


    Det kanske var mera aktuellt för honom när han har halvsyskon.
Svar på tråden "Din son har märkliga sexuella kunskaper" Är detta över gränsen??