• kenneth768768
    FemenLi skrev 2014-07-23 21:14:53 följande:

    Eftersom mannen äter mer kött, kör bil i större utsträckning, flyger mer, skräpar ner mer osv osv så behövs en särskild skatt för män. Alternativet är att ni frivilligt avsäger er era höga löner till förmån för kvinnorna. Kvinnorna som idag är underbetalda.Jag tycker att du självklart får göra som du vill men att du är egocentrisk som sviker kampen mot patriarkatet, mot orättvisorna och kämpandet mot kvinnans roll i samhället. Du bör tänka en gång till eller vill du fortsätta att leva som förtryckt och underbetald? Det är ditt val.


    Kan man tänka sig att man o stället beskattar de manliga individer som äter mer kött, osv, högre? Och vice versa, de kvinnliga individer som äter mkt kött, osv?
  • kenneth768768
    Anonym (anonym) skrev 2014-07-28 15:57:40 följande:
    Det är väl detta som gör att män börjar bli rädda för att kvinnor ska få lika mycket makt som de har nu när kvinnor går om män inom akademisk utbildning börjar bli fler kvinnor än män inom läkarkåren, bland jurister osv. män är fortfarande i majoritet bland ingenjörer men eftersom tillverkningsindustrin minskar så är det inte längre självklart att det finns arbetstillfälle och karriärmöjligheter för dessa i Sverige om de väljer en utbildning som inte är inriktad mot något speciellt område.
    Det du säger om männens rädsla för kvinnans framfart låter väldigt intressant, men eftersom jag inte noterat detta nånstans ber jag allra ödmjukast om att detta styrkes. OBS jag är inte aggressiv eller sarkastisk, utan önskar helt enkelt lära mig mer.
Svar på tråden Jag är radikalfeminist - Fråga mig vad du vill