• FemenLi

    Jag är radikalfeminist - Fråga mig vad du vill

    Då det råder stor missuppfattning i samhället och främst hos män på vad feminism innebär så skapar jag som betraktar mig själv som radikalfeminist upp i den här tråden för att ta emot era frågor. Jag svarar på det mesta men inte allt.

  • Svar på tråden Jag är radikalfeminist - Fråga mig vad du vill
  • FemenLi
    Anonym (Lisa) skrev 2014-07-23 20:58:52 följande:

    Vad svarar du inte på för frågor?

    Vad är ditt mål i livet?


    Jag svarar inte på sexistiska och förlöjligande frågor där man med härskarteknikens alla regler försöker att påvisa sin patriarkaliska makt i syfte att utvinna frustration och rädsla hos motståndaren.

    Mitt mål i livet är att arbeta för att kvinnor i framtiden ska kunna spela en central roll i ett jämställt samhälle utan hat och rädsla ifrån männen. Männen som idag utgör ett hot mot målet och som bromsar den feministiska kraften trots att vi är på framfart. Mitt mål är också att få med mig fler kvinnor i kampen och att vi tillsammans kan arbeta för vårat bästa. Jag vill få fler kvinnor att förstå att de är förtryckta varje dag. I sitt hem, på sin arbetsplats, ute i samhället och överallt. Det ojämställda klimatet måste ändras NU! Låt dig inte tryckas ner mer!
  • FemenLi
    kenneth768768 skrev 2014-07-23 21:00:40 följande:

    Vad tycker du om mansskatt?


    Eftersom mannen äter mer kött, kör bil i större utsträckning, flyger mer, skräpar ner mer osv osv så behövs en särskild skatt för män. Alternativet är att ni frivilligt avsäger er era höga löner till förmån för kvinnorna. Kvinnorna som idag är underbetalda.
    Aniiee skrev 2014-07-23 21:08:14 följande:

    Eftersom fördomar går åt båda hållen vill jag fråga: Vad tänker du om mig som kvinna och feminist-vägrare?


    Jag tycker att du självklart får göra som du vill men att du är egocentrisk som sviker kampen mot patriarkatet, mot orättvisorna och kämpandet mot kvinnans roll i samhället. Du bör tänka en gång till eller vill du fortsätta att leva som förtryckt och underbetald? Det är ditt val.

  • FemenLi
    Sensitiveguy skrev 2014-07-23 21:12:31 följande:
    Varför bör inte män vara med i denna kamp?

    Hur ser du på kvinnor som upprätthåller könsmaktsordningen?

    Vilka är de största ojämlikheterna för män?
    Därför att det främsta målet är att få fram kvinnan och hennes roll och därför behövs inte männens åsikt i kampen. Låt oss för en gångs skull få föra kampen och tala för oss själva. Ni kan hålla med oss men ni bör vackert sitta tysta och respektera att det är kvinnan som behöver ta plats istället för mannen, som annars är normen.

    Kvinnor som fortfarande lever i en ojämställd könsmaktsordning förstår inte själva sitt eget bästa, men det är upp till mig som feminist att få fler kvinnor att inse hur fel samhället är genom att visa på förtryck och våld mot kvinnor. 

    Nu pratar jag enbart om den feministiska kampen och jag har inget intresse i ojämlikheterna för män. Män har redan så mycket mer möjligheter i samhället. Män tjänar redan mycket mer än kvinnor och män våldtar och misshandlar redan så mycket att det är kraften hos kvinnorna som behöver lyftas fram. Inte männen.
    cirkusmusen skrev 2014-07-23 21:13:42 följande:

    Vad tycker du om juridisk abort för män?


    Ett exempel på sexistisk och förlöjligande fråga som jag alltså inte svarar på.

  • FemenLi
    Aniiee skrev 2014-07-23 21:21:46 följande:
    Fair enough, dock är jag varken förtryckt eller underbetald. Och ingen annan kvinna jag känner i sverige heller... Jo, förresten, det finns en del kvinnor som är väldigt pigga på att förtrycka mig.
    Anonym (Lisa) skrev 2014-07-23 21:22:57 följande:
    Tack för svar!

    Så, öppna mina ögon: hur yttrar sig förtrycket av mig hemma? På jobbet? I samhället?
    Jag svarar både Lisa och Aniiee nu på samma gång.
    Ni ÄR förtryckta och det tragiska är att ni inte ens är medvetna om det själva. Ni är förtryckta varje dag genom att ni får lägre löner, har sämre arbeten, ni tar större ansvar för hem och barn än era män, ni lever i ett samhälle styrt av den maktgalne och girige mannen. Det är det som innebär patriarkat. Ni måste börja inse att män våldtar, misshandlar och begår brott mot kvinnor varje dag och ni väljer att bara titta på eller vända bort huvudet. Det är lika fegt som det är dumt. 

  • FemenLi
    mr me skrev 2014-07-23 21:27:36 följande:
    Känner du aldrig att du hamnar i cirkelresonemang och ad hoc-förklaringar med din feminism eftersom all form av kritik mot feminismen avfärdas som:

    * manlig härkarteknik
    * patriarkal makt (notera hur det faktiskt ska stavas)
    * "mansplaining"

    Osv.

    Inser man inte efter ett tag de logiska kullerbyttorna som man rullar runt i?
    Ytterligare ett exempel på frågor som jag inte väljer att svara på men genom att du påstår att jag ingår i ett cirkelresonemang där all kritik avfärdas som manlig härskarteknik så använder du dig just nu av härskarteknik. Därför får du inget mer svar från mig då jag genomskådar din bluff.
  • FemenLi
    kenneth768768 skrev 2014-07-23 21:28:47 följande:
    Kan man tänka sig att man o stället beskattar de manliga individer som äter mer kött, osv, högre? Och vice versa, de kvinnliga individer som äter mkt kött, osv?
    Då det handlar om en skrämmande majoritet av männen och endast marginell avvikelse så kan man med fördel beskatta männen mer så att kvinnan skulle kunna få en allt större plats. Är du som man villig att låta kvinnorna komma fram i sina positioner? Det är frågan. Hur många män är villiga att avsäga sig sin makt och sin rikedom till förmån för det underbetalda och förtryckta könet? Troligtvis inte så många och därför behövs en skatt.
  • FemenLi
    Godnatt skrev 2014-07-23 21:33:33 följande:

    Tycker du könsstympning i Sverige ska förbjudas?


    Sensitiveguy skrev 2014-07-23 21:35:34 följande:
    Jag varken våldtar, tjänar pengar eller äter mycket kött. Är jag kvinna då?
    Nej du är en man som inte förstår att tack vare ditt kön så har du en rad fördelar i samhället som vi kvinnor inte har. Kan du inte förstå att du tillhör den gruppen? Kan du inte välja att låta kvinnan lyftas fram istället?
  • FemenLi
    Sensitiveguy skrev 2014-07-23 21:45:47 följande:
    Men om man som man inte åtnjuter alla dessa sakerna? Då blir man ju kollektivt drabbad av mansskatt.
    Så du kan inte tänka dig att vara solidarisk mot kvinnorna? Självklart har vi här ett exempel på en man som 1) vägrar inse sin fördelaktiga ställning och som 2) förvägrar den undertryckta, underbetalda, utsatta kvinnan i en svagare position någon som helst makt i samhället.

    Tack det är allt jag har att säga dig. Den dagen du förstår att du är del i ett massivt förtryck är du välkommen att diskutera vidare.
Svar på tråden Jag är radikalfeminist - Fråga mig vad du vill