• Limaliie

    Förlossningsmetod - kompromiss med sjukvården?

    Jag var ute ännu senare än dig med att gå på aurorasamtal på spec.mvc. Var där i v 34 eller 35.

    Har ett högt sf-mått,gigantisk mage men normalstort barn enligt 2 TUL, ändå är jag livrädd för att föda stort barn och att mitt bäcken är för litet då jag är 1.53 bara.

    Fick prata med en bm på spec.mvc, ingen läkare var med eftersom den enda som fanns tillgänglig just då hade semester. Vi kom fram till att jag skulle få igångsättning i v 38+5 vilket är på tisdag. Ska dit på måndag för bedömning av tappen osv men även om jag är omogen kommer jag nog få gel för att få den att mogna. Vill helst föda vaginalt så jag pratade aldrig om kejsarsnitt direkt men fick ändå infopapper om det med hem.

    NU har jag dock ångrar mig så in i norden och vill snittas. Men jag är ju jättesent ute och lär inte bli beviljad snitt i v 38+4

    Dock står det i mina journaler och förlossningsbrev att de ska hålla koll på att allt  går framåt och inte drar ut på tiden, gör det det ska de avbryta.

    Mitt tips är alltså att tänka igenom verkligen om det är igångsättning eller snitt du kan tänka dig, så du inte ångrar dig som jag   får inte heller röntga mitt bäcken... "även korta kvinnor kan föda barn"

  • Limaliie
    DinaMii skrev 2014-07-24 19:47:19 följande:
    Jag är 157 och min son var 56 cm när han föddes, bara 1m kortare än mej och mitt bäcken var för litet, akutsnitt.. Ändå är det ingen garanti att jag får ett beviljat snitt för det nu...... Tyvärr..

    Så jag hoppas jag träffar en vettig läkare.

    Lycka till!
    Har du fått göra bäckenröntgen efter det för att konstatera litet bäcken?
    Isåfall låter det konstigt att du inte skulle få snitt beviljat.

    Hur upptäckte de på förlossningen att du hade för trångt bäcken?
  • Limaliie

    Oki men då lär de ju märka om bebisen inte kommer förbi som den ska under förlossningen, det står tydligt i min journal att de ska hålla koll samt om det drar ut på tiden ska de avbryta.

    Hoppas du får ditt snitt!

  • Limaliie

    Nej men jag har inget annat val än att lita på det. Aurorabm jag träffade sa att de inte har brist i sommar iallafall på BM och läkare där jag ska föda.

  • Limaliie

    Vilket landsting tillhör du?

    Nej jag förstår att du inte litar på det, jag hade aldrig fött vaginalt om jag visste att mitt bäcken var för trångt.

  • Limaliie
    DinaMii skrev 2014-07-24 22:06:18 följande:
    Dalarna.. Där hela sjukvården just nu är ett sjunkande skepp.. ;)
    Usch då Obestämd
  • Limaliie

    Hej. Min unge är inte född än de har skjutit upp igångsättningen till tisdag *suck* för nu heter det att jag blivit lovad att inte gå över BF.

    Hur som har jag vart på förlossningen för bedömning 2 ggr och varit mogen för igångsättning men överläkaren ville vänta till kroppen skött det mesta själv för det är det bästa förutsättningarna inför en igångsättning. Är öppen 3 cm och tappen håller på att plåna ut sig...så de skulle kunna ta vattnet direkt men nej.

    Ja jag är besviken men jag orkar inte hålla på, hon säger hur som att barnet inte verkar stort när hon känner på magen osv och de kommer hålla koll på allting på tisdag. Så får lita på det.

    Lycka till TS med allting

  • Limaliie

    Kan säga att min förlossning ändå slutade i akut snitt. (det var inte akut men det kallas ju det när de inte är planerade) Dottern föddes natten till onsdag.
    Igngsttningen öppnade mig aldrig, gav bara pinvärkar, fick feber och infektion och bebis fick höga hjärtljud av allt. Därför bestämde de på natten att ta ut Astrid

    Aldrig mer igångsättning säger jag, snitt var helt ok men visst, det gör ont efteråt men idag är det inte farligt alls Man överlever

    Lycka till ni alla!

Svar på tråden Förlossningsmetod - kompromiss med sjukvården?