Inlägg från: Sommarblomster |Visa alla inlägg
  • Sommarblomster

    God och rolig tårta till barnkalas

    Min son har precis fyllt fyra och eftersom han just nu är inne i en riktig prinsess-period blev det en tårta med rosa prinsesskrona och prinsess-tårtljus på. Vi pratade även om djungeltårta, pirattårta och Byggare Bob-tårta innan valet till slut föll på prinsesstemat. Förra året gjorde jag enligt hans önskemål en brandbilstårta med brandmansljus.

    Ett tips kan vara att kolla på t.ex. Kakburken eller Tårtdecor (eller någon annan bakbutik) för att se vad det finns för tårtljus och tårtdekorationer och få idéer utifrån det. När det gäller smaker brukar jag ta något som födelsedagsbarnet tycker om och inte nödvändigtvis något som faller alla vuxna i smaken. I år fylldes tårtan därför med mangofyllning och jappfluff (oväntat gott och inte alls så sött som det låter...) och förra året använde jag hallonmousse och hallonbåtsfluff som fyllning.

    Så utgå från vad din son tycker om, både när det gäller smaker och tema, så är det mycket lättare att få ihop det. Och när du väl bestämt tema finns det massor av bilder att inspireras av på nätet!

Svar på tråden God och rolig tårta till barnkalas