• emeloi

    på måndag ryker p-staven!

    På måndag ska jag och sambon till barnmorskan och ta ut p-staven. Flera som precis ska starta lite "slumpmässig" bebisverkstad? Jag har längtat så mycket efter barn och att det äntligen är min tur känns underbart. Vore kul att kunna byta erfarenheter, få tips och råd, stötta och få stöd från personer i samma sits :-P

  • Svar på tråden på måndag ryker p-staven!
  • emz4

    är i lite samma sits som du, äter sista kartan med ppiller och jag och sambon planerar att starta någonstans i mitten av augusti :)

  • emeloi

    Vad spännande! Visst känns det lite läskigt att faktiskt bestämt sig för att Försöka? Hur länge räknar man med att det tar för p-piller att gå ur kroppen?

  • emz4

    Jag vet inte riktigt, men vad jag har förstått så kan det variera upp till ett år beroende på hur snabbt kroppen kommer tillbaka "normalt".. Men det verkar gå väldigt fort för en del också! Ja absolut men mest spännande :)

  • emeloi

    P-stav ska visst "gå ur" kroppen riktigt fort, så vi är lite nervösa att det kanske tar sig på en gång vi har ju ändå lite kallt räknar med att det kommer ta lite tid :-P känns jättekul att äntligen få kunna prata om detta.

  • emz4

    Ja chansen finns ju abSolut även om statistiken talar för att det kan ta ett tag.. Absolut, skönt att kunna ventilera. :) har ni berättat för vänner och familj att ni planerar ?

  • emeloi

    Ja det har vi gjort. Vi hade nog egentligen inte tänkt det från början, men jag kände att jag kommer behöva deras stöd om nåt händer, eller om det visar sig bli svårt att få ett plus. Jag har inte varit gravid innan och tanken finns ju i bakhuvudet att det kanske inte kan bli nån bebis.

  • Alex92

    Hej ni! 

    Jag och min sambo är också igång med bebisbakandet. Blev oplanerat gravid för ett par veckor sedan som tyvärr slutade i mf, annars hade vi bestämt oss för att behålla! Något bra har i vilket fall kommit ur det hela - vi har beslutat oss för att nu försöka på riktigt! :) Har fortfarande inte haft någon mens i mellan, så har ingen aning om när jag egentligen bör testa mig här näst om den inte kommer så småningom.  

    Hur gamla är ni? :)

  • emeloi

    Beklagar mf Alex92 <3 jag är född 87 och min fästman är född 85. Hoppas ni på ett snabbt plus, eller räknar, som oss, lite kallt att det kommer ta ett tag?

  • Erikali

    Jag slutade med p-piller för ca 1,5 månad sedan, född 93 och sambon 92. Vi har pratat om barn sen januari och kom nu fram till att vi inte vill vänta längre. Har precis haft första äl. För mig kom allt igång snabbt, det betyder väl dock inte att jag blir gravid snabbare. Men det är skönt att veta att allt funkar!

  • Alex92
    emeloi skrev 2014-07-27 22:20:12 följande:

    Beklagar mf Alex92 <3 jag är född 87 och min fästman är född 85. Hoppas ni på ett snabbt plus, eller räknar, som oss, lite kallt att det kommer ta ett tag?


    Tack emeloi, det värmer då det var riktigt jobbigt! Oh, jag vet inte riktigt faktiskt. Det är så att jag aldrig tagit preventivmedel förut av olika anledningar - och har heller aldrig blivit gravid, så tankarna om att jag inte kunde bli gravid har virrat runt i huvudet i många år nu. Blev givetvis lättad när jag sen blev det, men nu kommer ju tankarna i stället att det kan ta 7år till innan det händer igen, vilket vore hemskt.

    Så tanken är att om det inte tar sig här under de kommande veckorna så funderar vi på att köpa äl-test för att få lite bättre koll på hur det ligger till. Har ni funderat på att börja med äl-test? Och hur kommer det sig att ni räknar med att det kommer ta lång tid? :/   
Svar på tråden på måndag ryker p-staven!