• Anonym (Gy)

    Min 11 åriga dotter trodde hon var gravid, men jag sa inget....

    Skämskudde ts, en 11-åring bör veta på ett ungefär hur barn blir till. Många 12,13-åringar får mens, hade du tänkt att hon skulle bli livrädd då för att ingen förklarat för henne?

  • Anonym (Gy)
    Nyfiken gul skrev 2014-07-26 20:59:02 följande:

    Alltså jag blir lite bestört när alla anser det självklart att en 11-åring vet hur ett barn blir till. 

    nej alla vet inte det! 

    Det brister i sexualundervisningen i skolan, det är väldigt lite av skolans tid som ägnas åt den upplysningen, högst någon timma av ett ämne som är viktigt genom hela livet.  (men traggla matte kan man göra i skolan i minst 12 år ...) 

    Alla barn utvecklas också olika och tar till sig information på olika sätt - det har väl VI vuxna här i tråden högst påtagligt bevisat, hur många minns exakt vad skolan sa om sex, mens och pubertet?  Hur många HADE ens sexualundervisning?   

    Det är inte bättre i skolan idag. 

    Det finns många barn som i 11-års åldern fortfarande anser att prinsessor och Barbie är högsta hobbyintresset eller som ägnar sig helhjärtat åt ridning, gymnastik eller fotboll.  Som sorterar bort informationen om pubertet och som på fullaste allvar tycker att pojkar är skitäckligt och inte vill höra talas om att man en dag får mens och bröst.  Och som kanske till och med gömmer sig i barnsliga kläder och pyjamas med Hello Kitty.  

    Och som garanterat tycker sexualkunskapen i skolan är riktigt pinsam, inte deltar i den, inte lyssnar osv..   Där når inte kunskapen fram . 

    Herregud det finns vuxna människor som absolut vet vad en kondom är men som inte har den blekaste aning om hur den ska användas.  Läs gravidforumet för i jösse namn! 

    Hur kan man då begära att en 11-åring plötsligt ska vara medveten och uppdaterad och upplärd? 

    och vem ska ge den informationen när det finns så många okunniga vuxna?


    Föräldrarna, de borde väl veta hur barn blir till?
Svar på tråden Min 11 åriga dotter trodde hon var gravid, men jag sa inget....