• Almina

    Bröllopspresent - lista i butik?

    Kuvertavgift + önskelista tycker jag inte känns ok. Det vanliga är snarare att undanbe sig presenter när man har kuvertavgift. I över huvud taget tycker jag det känns lite tråkigt när en önskelista följer med inbjudan. Det är mycket bättre att det finns en kontaktperson dit man kan höra av sig om man har frågor. I ert fall kan ju den personen bara tipsa om att köpa något från Lagerhaus, om någon frågar efter tips.

    Du får nog räkna med att en del tycker att kuvertavgiften blir istället för present, även om jag personligen skulle valt att köpa någon liten present ändå.

  • Almina
    Anonym (Bruden) skrev 2014-07-26 13:49:17 följande:

    Fast här handlar det inte om att få igen några pengar. Vi skulle kunna lägga hela summan flera gånger om, med den bröllopsbudget vi har som tak, men väljer att ta ut en avgift då "alla" gör så.

    Listan är som sagt för ytligt bekanta (däribland avlägsna släktingar och kollegor) som kanske inte vet vad de ska köpa. Det kan underlätta att få en lista då, eller iaf tips på butik och avdelning i butiken.

    Allt för att underlätta för gästerna. För tro det eller ej men folk VILL köpa gåvor och de flesta känner sig dumma om de kommer tomhänta.

    Vi är inte giriga någonstans. Vi har som sagt cirka 100 gäster och kommer inte ha någon aning om vem som köpt vad (eller om någon valt att inte köpa något alls). Presentbordet kommer att stå i ett rum i anslutning till kapprummet. Ingen kommer att vistas i det rummet öht. Min hederstärna får i uppdrag att packa ner alla gåvor och köra de hem till oss. Jag kommer således inte ens att se röken av paketen under dagen.


    Är det inte bättre att skippa kuvertavgiften helt i så fall? Och istället få lite mer "rejäla" presenter. Då kan ni ju tex önska er delar till en servis, snygga glas eller liknande (fortfarande rekommenderar jag att inte skicka ut någon önskelista utan ge den till en person som gästerna kan ringa om de har frågor).
  • Almina

    Visst får ni ta ut kuvertavgift (särskilt om det är så ni brukar göra i era kretsar). Men, som du märker här i tråden, så finns det mycket åsikter kring det här med kuvertavgift... Så en del bekanta till er (som kanske inte tillhör samma kretsar?) kanske kommer att reagera (men förhoppningsvis inte säga något till er, om de har lite hyfs...). (Personligen tycker jag att 10 %-regeln känns mer utpekande. Det innebär ju att man indirekt avslöjar vad kuvertet har kostat...)

    Som svar på frågan: Åhléns, IKEA, Cervera, Chilli

Svar på tråden Bröllopspresent - lista i butik?