Inlägg från: Anonym (Lea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lea)

    Bröllopspresent - lista i butik?

    Önskelista i butik är väl en bra ide. Det underlättar för gästerna. Speciellt om man listar både dyrare och billigare prylar. Designtorget, Åhlens, Cervera och NK är några förslag på butiker som har bra saker i olika prisklasser.

    Dock måste jag som flera andra fråga varifrån denna regel om kuvertavgift på 10 % kommer? Har aldrig hört talas om det tidigare. Även om jag förstår tanken att man vill hjälpas åt så även de med sämre ekonomi inte behöver skämmas förvaltat de tar en kuvertavgift så blir det väl lite tokigt om man som den person ts nämnde bara hade råd med en middag på 250 kr/person och därför tog en kuvertavgift på 25 kr. Det måste ju bara bli admistrativt jobbigt. Och hur har de personerna som har så rejält mycket sämre ekonomi sedan råd att betala dyra kuvertavgifter och presenter när de själva är bröllopsgäster? Det låter som en inte särskilt genomtänkt regel om den nu ska tjäna syftet?

  • Anonym (Lea)
    Anonym (nja) skrev 2014-07-27 12:07:18 följande:

    Det är nog för att det är en väldigt lokal regel för ts bekantskapskrets.

    Håller med dig dock, det blir jättekonstigt, det sätter verkligen fokus på vilka som har råd att bjuda och vilka som inte har det, eller vilka som är generösa och vilka som är snåla, i och med att kuvertavgiften avslöjar vad kalaset kostar. Knäppt.

    Däremot misstänker jag att i ts "kretsar" finns det nog ingen som inte har råd med en kuvertavgift på 150 kr och har svårt att tro att någon ska bjuda på ett mycket dyrare kuvert än så.


    Ja, det måste vara en lokal regel. Men det blir ju märkligt penningfixerat då alla gäster alltid får veta exakt hur mycket middagen kostar. Och det paret som tog 25 kr/person i kuvertavgift tycker jag synd om. Det är ju bara besvärligt att administrera en sån lite kuvertavgift. Varför denna penningfixering undrar jag? Varför inte bara bjuda om man har råd och ta ut kuvertavgift på en högre summa än 25 kr om man nu är så fattig i förhållande till sin umgängeskrets?
  • Anonym (Lea)
    Anonym (Bruden) skrev 2014-07-27 12:13:23 följande:

    Nej, det är bara småpryttlar som jag gillar, men som kommer hushållet till godo.


    Eftersom ni har en så tydlig kutym med 10-procentig kuvertavgift undrar jag om ni inte har någon liknande sedvana kring presenter? Hur brukar de andra i er umgängeskrets göra?
  • Anonym (Lea)
    Anonym (Bruden) skrev 2014-07-28 10:39:37 följande:

    Alla har inte samma ekonomiska förutsättningar.


    Det är just det som jag inte förstår. Du skriver att alla tar 10 % i kuvertavgift i syfte att hjälpa de fattigare vännerna med deras bröllopskostnader. Men om nu ni som har råd att betala själva tar en avgift på 150 kr trots att ni inte behöver. Varför då inte låta de fattigare vännerna ta ut hela kuvertavgiften om syftet är att hjälpa dem?

    Du skrev att några med dåligt med pengar bara tog ut en kuvertavgift på 25 kr då deras kostnad bara var 250 kr/bröllopsgäst. Hade det inte varit schysstare att de hade tagit en kuvertavgift på hela summan istället?

    Som det är nu hjälper ju inte de rikare de fattigare trots att det skulle vara syftet om jag har förstått rätt.

    Även om man har dåligt med pengar så kan inte en kuvertavgift på 25 kr göra vare sig till eller ifrån på samma vis som en kuvertavgift på 150 kr saknar betydelse i ditt fall.

    Jag förstår helt enkelt inte hur en praxis på 10-procentig kuvertavgift skulle kunna hjälpa de mindre bemedlade att bekosta sina bröllop?
Svar på tråden Bröllopspresent - lista i butik?