Inlägg från: Jeaninne |Visa alla inlägg
  • Jeaninne

    Rösta på SD i september, annars har ni själva att skylla!

    lövet2 skrev 2014-07-26 23:02:21 följande:

    Var i hela fridens namn har du fått de där galna siffrorna i från? Och tycker du vi ska stänga gränserna för folk som flyr från krig?


    Det TS säger är sanningen. Prognosen 100 000 har redan stått i PK-media.
  • Jeaninne
    badong skrev 2014-07-27 04:07:22 följande:

    Arbetsbrist och bostadsbrist (och försämrad vård) beror inte på för många INVANDRARE eller att våra resurser är för knappa att räcka till alla. Det beror på en HÖGERPOLITIK som skapar allt större klasskillnader, med en allt större andel lågavlönade och arbetslösa och en allt mindre och allt rikare elit.

    Arbetslöshet är lönsamt för arbetsgivare och rika. Därför att ju större arbetslösheten är desto billigare blir arbetskraften och ju sämre villkor går arbetarna med på för att få jobb. Det är enkel matematik.
    Full sysselsättning är fullt möjlig och blir t o m billigare för samhället som helhet. MEN det skapar sämre vinstmarginaler för företags och kapitalägarna. Dvs högerkrafterna. Dessa högerkrafter resonerar också (vilket de inte erkänner offentligt) att arbetslösheten MÅSTE hållas relativt HÖG för att motverka INFLATIONEN. Vilket är en sanning med modifikation eftersom själva grundproblemet är att dessa högerkrafter (banker, storföretag m.fl) vill ta ut för STORA VINSTER och fortfarande tror på ett samhälle med ständig ekonomisk tillväxt, vilket inte är möjligt.
    Högerpolitiken VILL alltså överhuvudtaget inte att arbetlösheten ska minska för mycket. Vallöften om sänkt arbetslöshet är alltså bara tomma ord som aldrig kommer att genomföras. Därför att dessa högerkrafter har lyckats lobba så duktigt för politik som stärker kapitalets makt att i stort sett alla partier representeras kapitalets intressen (m, sd, fp, c, kd och även S. SD är det allra största nyttiga idioterna. Det står för en högerideologi, men lyckas locka fattiga och lågavlönade genom att peka på fel orsak till problemen (invandrare) istället för den verkliga orsaken: eliten/de rikaste/kapitalets stöld av resurserna. Och stackars SD röstare som egentligen borde rösta på vänsterpartiet ser inte att de kommer att få det ännu sämre av SD's högerpolitik.
    Det samma gäller förstås bostadspolitiken. Ju svårare det är att få bostad, desto dyrare blir bostäderna, desto mer lån måste folk ta för att ha råd att bo, desto mer blir de "skyldiga" bankerna sitt hårda arbete och desto svårare att ta sig ur eckorhjulet/skulden/löneslaverit blir det. 
    Och vem gynnas av detta? Samma högerkrafter förstås, samma kapitalägare, rika elit, bankägare etc. Det är fortfarande enkel mattematik. 

    Kort sagt: Så länge vi låter högerkrafter och marknadskrafter styra vårt land och vår värld kommer aldrig bostadssituationen eller arbetslösheten att förbättras. För att inte tala om miljön. För att det helt enkelt motverkar marknadskrafternas/kapitalets privata vinstintressen. Så länge folk tror att det är invandrarnas fel gnuggar dessa högerkrafter händerna. För då kan de fortsätta roffa åt sig allt mer av våra gemensamma resurser. Fortsätta öka sina vinster på de lågavlönades bekostnad. Utan att de fattiga ens märker det!


    Fast HUR det än är med detta (och jag anser att du överdriver), så blir det ÄNNU mindre över till våra egna svaga grupper, och ÄNNU färre bostäder till våra egna ungdomar som vill flytta hemifrån, om pengar och lägenheter ska delas ut till ett stort antal flyktingar. Det måste du väl förstå..?


  • Jeaninne
    lövet2 skrev 2014-07-26 23:26:13 följande:
    Senaste prognosen visar på ca 80.000 asylsökande. 1992, när Balkankriget var i gång, så kom det fler än så. Att hälften skulle få stanna (och dessutom frivilligt stanna i resten av sina liv) är helt taget ur luften. När vi hade asylmottagning här, så var det ca 1/5 som fick stanna, och de flesta fick då bara stanna tills just deras krig lugnat ner sig. Det finns ingen anledning att tro något annat när det gäller krigen i Serbien och Ukraina. Dessutom har det visat sig att många som fått uppehållstillstånd frivilligt åkt tillbaka när läget blivit lugnare.
    Nu är de syrierna och somalierna som är det stora problemet. Och de kommer ALDRIG att åka tillbaka till ett fattigt land, där man måste kämpa för brödfödan och betala ALLT själv - läkarräkningar, skolavgifter - när de upptäckt att de bara får och får allting gratis här.
  • Jeaninne
    Gert skrev 2014-07-27 11:33:47 följande:

    Det kan inte vara en tillfällighet att partier som UKIP och SD går framåt och blir allt mer populärare.


    Nej, knappast... Ursprungsbefolkningarna reser sig överallt nu.
  • Jeaninne

    Vet inte varför youtubefilmen inte funkar, men ni får söka på "Salute to the European Youth". Det är väldigt fint och hoppfullt!

  • Jeaninne
    badong skrev 2014-07-27 12:13:59 följande:

     


     


    Det stämmer att det finns en dold överenskommelse mellan staten och media OCH eliten/kapitalet. Men den ser inte ut som du tror. Aliansen mellan stat, kapital och media vill inte få dig att tro att invandraring INTE är ett problem. Den vill få dig att tro ATT INVANDRINGEN ÄR PROBLEMET. Därför att det tjänar marknadskrafternas intressen att "vanliga löneslavande människor" tror att allt är invandrarnas fel istället för att se att problemet helt enkelt är att den rika elitens tar alla resurser och berikar sig självt allt mer.


     


     


    Du är ju helt verklighetsfrämmande. Visa mig EN ENDA invandrarkritisk artikel i PK-media!
  • Jeaninne
    badong skrev 2014-07-27 12:13:59 följande:

     


    Daily mail är ett toppen exempel. (Där denna länkade artikeln publiceras). I dagens korrumperade mediaklimat måste man alltid fråga sig: Vem äger denna mediakanal? Finns det något denna ägare tjänar på om folk kan förmås tycka så här? 


    Vem äger då Daily Mail? 


    Jo Jonathan Harmsworth, en man som ärvt sitt mediaimperium, är god för 10 miljarder pund och titulerar sig med den fjantiga adelstiteln 4th Viscount Rothermere. Han äger 100-tals tidningar och TV-kanaler världen över. Han äger också ett multinationellt energi rådgivningsföretag vid namn Genscape som specialiserar sig på att analysera marknaden och sälja tjänster till Olje, kol och naturgas sektorn.


    Han är alltså ett toppexempel på en representant från KAPITALET, den rika eliten. 


    Ju sämre välfärden är och ju större arbetslösheten är desto mer pengar tjänar han. Och ju mer han kan få sina läsare att tro att allt är invandrarnas fel, desto mer ostört kan han fortsätta öka sina vinster på det övriga samhällets och de fattigas bekostnad.


     


    Läs artikeln igen med dessa ögon. Lägg märke till hur mycket energi som går ut på att kritisera det engelska välfärdssystemets allt för stora GENEROSITET och på att få folk att hata snyltande invandrare.


    Detta är nämligen tidningsagarens agenda. Han VILL att "vanligt folk" i England ska skylla på invandrare, han VILL att folk ska vara med på att FÖRSÄMRA VÄLFÄRDEN.


     


    Ett intressant faktum är att denne Jonathans förfäder, Lord Rothmere - som han ärvt mediaimperiet av - var personlig vän med Mussolini och Hitler och styrde dåtidens Daily Mails artiklar till att hylla fascism och framför allt nazityskland. 


    Ett nazityskland som växte fram under liknande förutsättningar som nu. Nämligen en rik elit i Tyskland (obs eliten var inte judar) som roffat åt sig allt mer resurser på de fattigas bekostnad. I detta klimat började folk skylla på judar och zigenare, istället för de verkliga skurkarna - kapitalet. Och vi vet ju hur det gick.


    Det som står i artikeln är ju inget annat än sanningen. Det ÄR så enkelt att skaffa sig försörjning på samhällets bekostnad i Storbritannien nu (om man är EU-medborgare), och det ÄR sant att det går att få skolgång och vård gratis. Det ÄR även sant att man får mer pengar ju fler barn man skaffar. Det är ingen propaganda alls - det är bara fakta! Varför skulle det mörkas! De brittiska skattebetalarna har ju rätt att veta detta, och rätt att bestämma om de vill att deras skattepengar ska gå till detta.

    För ett par år sedan var det något parti - minns inte vilket nu - i Storbritannien som la förslaget, att bidragstagare inte ska få betalt för fler än två barn. Vilket jag tycker låter utmärkt - även folk som jobbar har ju ofta inte råd att skaffa fler än två barn. Men tydligen blev det ett ramaskri från PK-folket, som finns även där...
  • Jeaninne
    Gert skrev 2014-07-27 19:51:37 följande:
    Likt EU-valet kommer SD bli riksdagsvalets stora vinnare.
    Vi tar 20 procent, eller vad säger ni!
  • Jeaninne
    realist14 skrev 2014-07-27 20:18:32 följande:
    1 Upploppen utfördes till stor del av killar i nedre tonåren, allstå inga arbetslösa.
    2 Det är valfri bostadsord för dem
    3 Inte höga hyror heller vad jag vet
    4 bodde inte svenskar där tidigare?
    5 Sannolikt och inte ok ,men knappas något man kan skylla allt på
     Fast jag håller med Badong på en punkt: fram för flyktingboenden i Djursholm, Danderyd och liknande gräddhyllor där makteliten bor. Något säger mig,  att flyktingmottagandet skulle ta slut väldigt fort - när de fick detta på sina egna trösklar!
Svar på tråden Rösta på SD i september, annars har ni själva att skylla!