• Anonym (E)

    Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor

    Jag räknar med att dom gör exakt lika mkt som jag gör. Min stora dotter bor vv så där görs de ju givetvis 50/50. Min lillas pappa bor jag med och han förväntas givetvis ta hand om henne lika mycket som jag. Vi har delat fl ledigheten och jag får både egentid och sovmorgon om jag ber om de. Något annat hade inte varit acceptabelt .

  • Anonym (E)

    Men när jag skriver att vi har delat lika menar jag såklart inte att vi står med nån sorts millimeter rättvisa och för dagbok vem som bytte senaste blöjan. Givetvis inte. Vi har tex två flickor samt att han har två flickor Sen tidigare. När de gäller att sköta deras hår och köpa deras kläder så är det tex oftast jag som fixar de , även för hans barn. Jag tycker de är ringt och fixa så varför inte. Om han klipper gräsmattan kanske jag lagar mat och tar hand om barn. Det handlar inte om att man gör exakt samma saker.

    Men de handlar däremot om att han KAN ta hand om barn o hem. Han går upp på morgonen med barnen om det behövs så jag slipper vara konstant slutkört. Han tar bebisen på natten om den skriker om de är jag som ska upp o jobba. Han tar dom på kvällen när jag vill träffa kompisar och fika eller ta en drink eller gå och träna. Och jag gör samma för honom. DET är rättvisa och jämnlikhet. Sen att man inte står o tar varannan tvätt och disk i jämnställdhetens namn är en annan sak. Den som har tid och möjlighet tar tvätten, utan diskussion. Hur man kan gå med på att leva på annat sätt är för mej en gåta.

  • Anonym (E)

    Men visst, om ni själva vill slita utan att sova en enda hel natt eller själva vill ta hand om bebisen alla kvällar alltid medan han kan springa iväg och göra lite vad han vill när han vill eller sova gott fram till tio och ni sitter i

    Ottan för 100 dagen i rad med morgon pigg unge så varsågod. Lev de livet då och skyll på era olikheter som man och kvinna. Men själv skulle jag aldrig stå ut.

Svar på tråden Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor