• Anonym (Eve)

    Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor

    Vem som har tagit störst ansvar för hem och barn har varierat under årens lopp. Främst har det väl berott på olika prioriteringar vi har haft.

    När vi ville köpa hus så jobbade båda mycket och vi fick offra ensamtid och vuxentid tillsammans då vi i princip möttes i dörren. Sedan har vi också haft perioder där vi prioriterat familjetid framför konsumtion.

    Och nu när barnen är större har vi plötsligt fått mycket mer tid både att bara var vi vuxna och även s.k. egentid. Jag tror att det helt enkelt handlar om olika perioder i livet dör man prioriterar olika.

    Istället för något rättvisetänk mellan oss vuxna har vi också utgått från behov. Den som har haft mest behov av sovmorgon, egentid etc har fått det. Men utslaget över alla dessa år har det nog blivit rätt jämt i alla fall.

  • Anonym (Eve)
    Anonym (E) skrev 2014-07-28 10:51:05 följande:

    Men visst, om ni själva vill slita utan att sova en enda hel natt eller själva vill ta hand om bebisen alla kvällar alltid medan han kan springa iväg och göra lite vad han vill när han vill eller sova gott fram till tio och ni sitter i

    Ottan för 100 dagen i rad med morgon pigg unge så varsågod. Lev de livet då och skyll på era olikheter som man och kvinna. Men själv skulle jag aldrig stå ut.


    Det är väl precis som du säger. Att var och en får göra sina egna val. Alla prioriterar vi olika och man kan applicera sina prioriteringar på andra. Sedan håller jag med Ramborg att det är väldigt tröttsamt med personer som klagar på sina respektive utan att vilja få till en förändring. Men jag har ju då också valet att säga ifrån till dessa gnällspikar. Man gör sitt eget val och om man inte är nöjd med det valet så gör man något åt det istället för att bara gnälla.
Svar på tråden Jag känner mig så dum när mina vänner talar om sina barns pappor