Inlägg från: Anonym (tanten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tanten)

    Jag är för kräsen när det gäller tjejer samt att min flickvän gjort slut för ett tag sedan.

    Känner igen mig lite i ditt resonemang vad gäller kräsenhet. Finns det någon som på något man är kär i eller tycker om är det lätt att idealisera denne person och alla jämförs med den idealbilden... vilket gör att ingen duger. Jag förstår också att du vill ha en snygg tjej. En i ditt tycke snygg tjej, eftersom smaken är olika. Jag upplever att jag behöver känna mig attraherad av utseendet på något sätt för att vilja fortsätta lära känna personen. Behöver inte vara vrålsnygg men det måste finnas något. Själv är jag hopplöst bra på att hitta fel bara för att jag har en idealbild som stör. Det handlar också om att inte våga gå in i en relation eftersom jag någonstans inom mig ändå undermedvetet hoppas att personen som står för idealbilden ska ändra sina känslor för mig - vilket aldrig kommer att ske. 

    Jag är dock övertygad om att kärleken kan växa fram med tiden när man lär känna en person bättre. Man gillar insidan och det gör utsidan vacker. Jag tror att man gärna vill få känna kärlek vid första ögonkastet men det behöver inte vara så och det viktigaste tror jag är att försöka träna bort den ständiga jämförelsen med idealbilden. Det är dock riktigt svårt. 

    Att vänta på att någon kanske kommer tillbaka kan självklart vara frestande när man fortfarande har känslor kvar men i min värld känns det inte realistiskt att vänta särskilt länge - däremot är det oerhört svårt att sluta hoppas. Det hämmar det din möjlighet att gå vidare och gör dig nog mest deppad. Det är bara du som kan avgöra hur länge det är värt att vänta och hoppas. 
    Som (fd) anorektiker har hon möjligen dålig självkänsla och självförtroende. Hon kan behöva hitta och älska sig själv för att kunna känna att hennes lycka är hennes och inget som är beroende av din existens eller inte. Att hon har en annan människa i sitt liv för att hon vill det och inte för att hon behöver personen. 

Svar på tråden Jag är för kräsen när det gäller tjejer samt att min flickvän gjort slut för ett tag sedan.