Inlägg från: Snobben1979 |Visa alla inlägg
  • Snobben1979

    Hur mycket ersättning ska jag ge?

    Jag har två barn som är uppfödda på ersättning och de fick äta så mycket de ville. 
    Vi gjorde i ordning ersättning på morgonen för hela dagen o ställde i kylen o sen hällde vi bara upp i nappflaska ungefär så mycket vi trodde (vi gick på de rekommendationer på paketet) de skulle äta o värmde i mikron. Ville de ha mer värmde vi mer. O ville de inte äta upp det som va i flaskan fick vi slänga det. Det är ju det med ersättning, att det blir en del som går till spillo.... Du kommer nog aldrig veta exakt, exakt hur mycket du ska ge, men man lär sig på ett ungefär. Sen ändras det ju i takt med att dom växer. 
    Jag fick lära mig att ge ersättning är som att amma; de ska få äta när de vill o hur mycket de vill. Vårt första barn åt ganska mycket och kräktes KOPIÖST mycket hela tiden fram till han var 7-8 månader, men det gör dom ju. Det gör barn som ammar också...
    Du säger att han inte "avslutar själv" när han äter, men är du säker på att han verkligen suger i sig maten ur flaskan hela tiden? Våra barn har liksom legat o snuttat på flaskan när de börjar blir mätta, o då kan man ju uppleva att de "aldrig slutar äta". Det är precis så de håller på när de ammar, de ligger ju där o gottar sig  
    Kolla också att du har rätt napp på flaskan, det ska vara minsta möjliga till ersättning, så de får ju inte i sig sån jättestor "stråle" ur flaskan. 
    Vill du inte köra modellen "äta så mycket han vill" tycker jag du ska fortsätta med sjukhusets modell o öka på gradvis om det känns bra. Gnäller han inte o vill ha mer så är han antagligen mätt. Det viktigaste är ju att han är mätt o glad o går upp i vikt som han ska.  Men det ska ju BVC säga till om, om han går upp för lite. 
    Vet inte om du blev klokare av detta, men hoppas det går bra i fortsättningen. Lycka till!
Svar på tråden Hur mycket ersättning ska jag ge?