• MissTL

    Hur mycket ersättning ska jag ge?

    Hej
    Har en son på 11 veckor. Amningen fungerade inte alls så vi började med bara ersättning redan när han var 3 veckor gammal. På BVC gav de oss fel information vilket gjorde att han fick alldeles för mycket mat och kräktes upp allt. Pga detta (och att han inte gick upp i vikt) blev vi inlagda på sjukhus några dagar och började då med att mata var tredje timme och 75 ml per gång. Detta efter deras uträkning som sa att barn ska ha 150 ml x vikten /dygn. Detta fungerade bra och jag har därefter enligt deras instruktioner ökat mängden med 5 ml i taget (han äter nu 120 ml per gång) Jag har nu också släppt på tiden så han får sova så länge han vill på natten och på dagen blir det mat ca var tredje timme (eftersom han inte sover hela tiden mellan målen)
    Enligt läkaren på sjukhus skulle BVC hjälpa mig att göra en plan för matningen framöver men på BVC säger de bara "han får äta när han vill och så mycket han vill" vilket uppenbarligen inte fungerar. Min son äter det som finns i flaskan och avslutar inte själv så jag kan inte bara hälla upp och hoppas att han äter en bra mängd. Så min fråga är hur jag ska veta hur mycket ersättning jag ska ge? Ska jag fortsätta enligt sjukhusets modell så länge han har ersättning eller kan jag göra på annat sätt? Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Hur mycket ersättning ska jag ge?
  • MissTL

    Tack men på paketet står inte dosering efter vikt. Eftersom min son väger mindre än vad som är normalt för åldern kan jag inte bara följa dosering för åldern. Dessutom är det ju så stort spann i de doseringarna.

  • MissTL

    Tack! Det låter som att jag bara ska köra på och inte vara rädd för att det ska bli fel Min son är ju större nu än när han blev sjuk och inlagd så han tål nog lite mer nu. Kan dock tycka att när det gått så långt att vi blev inlagda borde det följas upp efteråt och se då det går bra och inte bara lämna över till BVC som sen inte vet hur de ska ta vid...

  • MissTL

    Tack för inlägg Frida. Så mycket åt min son när han började med ersättning när han var 3 veckor och då blev det för mycket för honom. Han kanske är extra känslig för de flesta verkar ge den mängden precis som nu. Jag har iallafall nu börjat ge honom 140-150 ml och idag för första gången markerade han vid två matningar att han var mätt innan allt var uppätet Stolt mamma!

  • MissTL

    Hej Frida! Det går bra. Mängden verkar vara ok nu. Han äter allt i flaskan och verkar lugn efteråt. Ska till BVC om 1 vecka så hoppas det syns på vågen då att han fått mer mat Vi tar också Minifom. Har gjort det sen han var liten så ska försöka sluta med dem snart och se hur det går. Hur går det för er?

  • MissTL

    Han vägde 5120 g sist på BVC och då var han 11 veckor gammal!

  • MissTL

    Ja eller så är det min kille som är liten Han hade ju svårt att gå upp i vikt så han ligger lite efter viktmässigt.

Svar på tråden Hur mycket ersättning ska jag ge?