Inlägg från: larssonkaa |Visa alla inlägg
  • larssonkaa

    Tänker du jobba ändå fram till förlossningen?

    Om man mår bra och om man har ett jobb som inte innebär fysisk ansträngning så tycker jag absolut att man kan jobba så länge som möjligt. All heder åt dom som gör det! 11 dgr före bf får man ju gå hem med föräldrapenning i af.

  • larssonkaa
    J Hanna skrev 2014-07-30 20:44:33 följande:

    Man får börja ta ut föräldrapenning 60 dagar innan beräknat födelsedatum. Jag tänker gå hem ca 14 dagar innan, antingen med semester eller med föräldrapenning.

    www.forsakringskassan.se/wps/portal/privatpers/foralder/vanta_barn/foraldrapenning/om_foraldrapenning/!ut/p/b0/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfGjzOItjAx8nZwMHQ0MTEMdDRwtDEJ9nA2NDQzCzPQLsh0VARBR8mY!/


    Det är gravidpenning i så fall och det får du ju bara om det finns särskilda skäl. T ex att du har en komplicerad grav eller ett fysiskt krävande arbete. Gravidpenning kan du söka 60 dgr före bf fram t om 11 dgr före bf, sen går föräldrapenning (eller vad det nu heter) in och ja, jag antar att dom 11 dgr räknas bort fr föräldradagarna.
  • larssonkaa
    JPT skrev 2014-07-30 21:28:42 följande:
    larssonkaa skrev 2014-07-30 21:09:32 följande:Det är gravidpenning i så fall och det får du ju bara om det finns särskilda skäl. T ex att du har en komplicerad grav eller ett fysiskt krävande arbete. Gravidpenning kan du söka 60 dgr före bf fram t om 11 dgr före bf, sen går föräldrapenning (eller vad det nu heter) in och ja, jag antar att dom 11 dgr räknas bort fr föräldradagarna.

    Nej, man kan även ta ut föräldrapenning 60 dagar innan den beräknade förlossningen. Givetvis dras det på föräldrapenningdagarna och jag kan inte se hur det skulle vara snålt av staten. 
    Okej, det visste jag faktiskt inte att man kunde göra!

    Snålt av staten vet jag inte. Det är ju våra skattepengar som betalat vår föräldraförsäkring (den heter ju så av en anledning). Och jämfört med de flesta andra länder så har vi nog rätt generösa villkor här i Sverige.
Svar på tråden Tänker du jobba ändå fram till förlossningen?