Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Alkohol problem?

    Det finns ju AA, Länkarna och varför inte Frälsningsarmén. Du kanske skulle söka på egen hand att trappa ner lite på samma vis som att sluta röka och kanske undvika att ha alkohol i mängd hemma. Att du har något hemma kanske är OK men att du ser till att ha jätteliten kvantitet så du tvingas till bolaget varje gång. Försvåra tillgången för sig själv.
    Är du man eller kvinna, så man förstår konsumtionsnivån bättre?

  • Anonym (hm)

    Men det hindrar ju dig att ha spriten på kvällen när de har stängt, bara en tanke. Tänkte om du bara har ett dygns förbrukning hemma blir det jobbigare för dig att dricka....
    6 öl är lite för mycket för en ung kvinna till vardags tycker jag...även för en man. Du kan uppsöka en vårdcentral också och ta upp ditt problem så får du hjälp. Det är väldigt positivt som jag ser det att du faktiskt ser detta som ett problem. Den med problem måste vara motiverad själv för att det skall funka alls.
    Dövar du ångest eller liknande med alkohol?

  • Anonym (hm)

    Det är ju ett problem det där. Att man i unga år dricker stora volymer och det funkar fint då när man är ung men sedan när man blir lite äldre såsom du(inte jättegammal) så inser man att det kanske inte är så bra. Jag hade själv en rätt hög konsumtion som ung med intressanta följder... Studentåren var väl inte helt torra om man säger som så...men sedan kommer man till en punkt när man känner NEJ nu räcker det.
    Kanske är det så att du nått din punkt nu. Nu är din konsumtion ändå rätt hög tycker jag då du dricker alla dagar i veckan och det är ett problem.
    Ja visst du är ute i svängen på fyllan och som vi alla vet så när alkoholen går in så går vettet ut... Med alkoholen så blir det ju lätt som så att du följer någon hem eller vise versa och ja det slutar i sex. Men om du nu känner det som ett problem så får du söka bryta din vana. Dels dryckes vanan men kanske också din aktivitetsvana. Att bryta mönstret. Kanske finna nya bekanta som inte festar varje helg utan som går på café eller bio eller vad som helst som inte har med alkohol att göra.
    Du vet det du nämner här med ensamhet vs alkohol är livsfarligt att byta socialt umgänge mot sprit. Det är en dålig kompis...du borde ha mig till kompis istället, sommarkompis:)

  • Anonym (hm)

    De  nämner ju alkoholmottagningar och även speciella för kvinnor i landstingets regi. Du kan ju också få medicin utskrivet. Men jag håller med om att det borde finnas utrymme för andra aktörer än just kristna. Dock har väl kristna grupper funnit att detta är enda sättet att rekrytera nya medlemmar idag när kyrkorummen står tomma....
    Det finns ju också privata vårdföretag med behandling men det bygger ju på att landstinget vill betala.

Svar på tråden Alkohol problem?