Inlägg från: SandraS23 |Visa alla inlägg
  • SandraS23

    Hej. Nu är min lilla Ebba 6,5 vecka tiden går fort. Jag tänkte frågar ni mammor som har ett eller fler barn sen innan hur känner ni med er nya bebis? Jag får dåligt samvete ibland för känns som att Ebba får vara mycket själv då menar jag att hon inte är i famnen så mycket som stora systern var som nu är 2 år. Hur fördelar ni tiden mellan syskonen?

  • SandraS23
    Frida Andersson skrev 2014-09-10 22:08:22 följande:
    Vårt första barn var tio månader när lillasyster kom. Och dom första 4 åren som tvåbarnsmamma var jag själv med barnen i veckorna när min man jobbade borta. Vi hade då ett eget företag inom åkeribranchen. Han åkte söndagar och kom hem fredagar. Tillbringade mycket tid med barnen i deras rum. Kunde sitta med bebisen i famnen samtidigt som storasyster lekte. Sen när dom har växt upp har man gett båda uppmärksamhet. Nu när vår Lucas kom så är flickorna 7&8 år. D
    Ja jag brukar sitta med dom på golvet då bebis ligger i babygymmet och syrran och jag lekar lite med hennes saker men har ändå båda barnen nära. Blir kanske lättare när båda är lite större och kan vara med på ett annat sätt kanske? Bebisen verkar ju inte vara missnöjd iaf hon skrattar och jollrar och verkar vara till freds annars hade hon väl skrikit jämt kanske eller mycket.
  • SandraS23

    Vad tror ni det beror på att min lilla dotter inte kommer till ro efter matning vid halv 3 på natten? Jag tror inte hon har problem med magen för hon fiser och bajsar som hon ska dock är bajset lite hårt hon får ersättning då jag inte mådde bra av att amma men kämpade ändå på i 1 månad. Jag lägger henne runt 19:30, 20:00 då stora tjejen som är 2 lägger sig och det är inga problem men kan det va att lilltjejen läggs förtidigt? Hon är ju trött då annars hade hon ju inte somnat.

  • SandraS23

    Tänkte på det nu när vädret är så himla varierande. vad tar ni på era småttingar när ni ska ut som nu tidig morgon eller mitt på dagen när solen lyser och värmer eller när det är molnigt och blåsigt? 

  • SandraS23
    LillaSofie skrev 2014-09-22 21:14:32 följande:

    Hej. Jag tänkte hoppa in här. Vår dotter var beräknad att födas 6 september men valde att komma 27 juli under vår semester i Spanien. Omtumlande men helt fantastiskt <3


    Oj vilken chock det måste ha varit? Hoppas allt gick bra med förlossningen och ankomsten av er lilla dotter.
  • SandraS23

    Hej Alla.

    Nu börjar det ju bli lite kallare ute vad har ni på era små i vagnen och i bilbarnstolen tycker det är så svårt. Plus att min lilla Ebba nu i 2 nätter i streck har sovit hela natten vaknar framåt halv 6 och vill ha det första mål mat. Kan man ha sån tur så hon har kommit in i rytmen nu?

  • SandraS23
    LillaSofie skrev 2014-09-23 10:35:52 följande:
    Ja det var inte direkt vad vi trodde skulle hända men vi hade tur som kom till det bästa sjukhuset för prematura barn i hela Spanien. Hon ville komma 6 veckor för tidigt <3 Vården var helt fantastiskt och vi var väl omhändertagna. Vi var även tvungna att bråka lite med ambassaden för att få ett sk samordningsnummer för att kunna ansöka om pass vilket tog tid. I slutändan gick allt ändå bra och vi kom ännu mer starka ur allt som hände och åkte hem som en familj. Väl hemma gick det snabbt att anpassa sig till nya rutiner och nu njuter vi för fullt

    Hur går det för er? Amning? Sömn? Vart bor alla? Någon som bor i Stockholm? :)
    Låter härligt. Jag ger min lilla ersättning då jag själv inte mådde bra av att amma men gjorde det ändå den första månaden. Min lilla har sovit hela natten nu två nätter i streck så hoppas det håller i sig. Själv bor jag i Smålands Eksjö.
Svar på tråden Julibebisar 2014