• Mamapingu

    Vårbebisar Umeå 2015

    Jag har precis plussat och har bf i april 2015. Vore roligt om det fanns några fler med bf i vår i Umeå att följas under graviditeten. 

  • Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2015
  • Cariol
    Teresiat skrev 2014-09-21 10:27:03 följande:

    Buffalon fyller alla våra krav utifrån de efterforskningar och runtfrågningar som vi gjort. Dem har en hel del funktionern som är riktigt smarta, nya och unika. Tex. När man fäster de svängbara hjulen så kan man göra detta på ett mkt enklare sätt än tex. Emmaljungan. Buffalon kostar ca 11000-12000 beroende på färg på ramen. Sen kommer baby skyddet till, som kostar 3800. Detta får man för halva priset just nu. Men det går ju att hyra billiga babyskydd, dock går de då inte att klicka fast på vagnen... Ni som har barn, är det viktigt att kunna klicka fast babydkyddet på vagnen eller bär man ungen i handen mer?


    Vi har just nu en Brio Smile till dottern och vi bodde utanför stan när hon var nyfödd så vi använde babyskydd+vagn jättemycket! Vi åkte så mycket bil då och då var det väldigt smidigt att bara kunna klicka fast babyskyddet (med sovande dottern i) och rulla in på ICA/Biltema eller var vi nu var. Bebisarna blir snabbt tyngre och det är klumpigt att bära på babyskyddet. Men nu bor vi i stan och åker buss mer än bil så det känns inte lika viktigt att babyskyddet passar på syskonvagnen.
  • Teresiat

    Cariol.. Det har du rätt i.. Vi åker aldrig kollektivtrafik.. Bor på tavleliden och här har knappt inga bussar börjat gå ännu så vi kör bil överallt. Förmodligen kommer vi uppskatta smidigheten som du beskriver.. Det är lika nog bra att lägga de där 1500 kr extra för att få ett babyskydd som passar till vagnen.

  • indi987

    Det finns adaptrar annars, fanns förut iaf, så att en massa olika babyskydd passar på bugaboovagnarna. Googla, jag tror det kan bli billigare än med rabatten. Vilket babyskydd är det annars som passar?

  • Mamapingu

    Du måste köpa adapter för att kunna sätta på babyskydd på bugaboos vagnar. Jag saknade verkligen den funktionen med ettan så det tror jag vi kommer satsa på nu. Måste ändå köpa nytt babyskydd då vi lånade av min syster förra gången.

    Enda nackdelen med bugaboo är väl att de har typ noll stötdämpning/fjädring så det kan upplevas stötigt på snö och grus.

  • indi987

    Ja det var den där avsaknaden av stötdämpning som gjorde att jag tyckte cameleon kändes rapplig. Jag hoppas att de större hjulen på buffalo ska göra att det inte känns lika. :D Vi måste nog åka på en affär och testa irl, min sambo började googl efter barnvagnar igår utan att vi pratat om det innan så han lär nog inte protestera mot att börja kolla fast det känna som det är en evighet kvar. 180 dagar enligt min app ...

  • Ninaaaaa

    Min son kommer vara 2,5 när bebisen kommer, så vi funderar på en syskonvagn. Tycker Buggaboo DOnkey verkar kanon eftersom man enkelt kan göra om den till enkelvagn sedan :) Är det något som provat beställa från Holland?

  • indi987

    Jag har beställt bugaboo från Holland, men det var sex-sju år sen. Smidigt var det iaf.

    Jag är hemma och vabbar idag, och sover tydligen. Två timmar slog jag till med. Nu mår jag sjukt illa och borde dricka vatten men jag ooooorkar inte kliva upp. I-landsproblem. ;)

  • corran
    Mamapingu skrev 2014-09-19 14:08:15 följande:
    Vi är nyinflyttade så det gör vi nog inte. Men vi kanske får lära känna varandra då :) Har du fått tid för inskrivning än?
    Brukar du vara på öppna förskolan? :)
    Ja den 14e, du då? :) Vilken bm har du?
  • Mamapingu
    corran skrev 2014-09-24 19:03:46 följande:
    Brukar du vara på öppna förskolan? :)
    Ja den 14e, du då? :) Vilken bm har du?
    Jag var där igår på inskrivning. Hade helkasst järnvärde redan nu :/ Jag går hos Åsa. Vilken ska du ha?

    Nej ettan går på förskola nu.
Svar på tråden Vårbebisar Umeå 2015