Inlägg från: FiorinaRullgardina |Visa alla inlägg
  • FiorinaRullgardina

    Hur lång förlossning?

    Natten till 1/9 var första natten med värkar. 1/9 gick vattnet. När jag åkte in för att de skulle kolla att det var vattnet (det gick inte att ta miste på) så avtog värkarna. När vi åkte hem startade det igen.

    Hade värkar var sjätte minut natten till 2/9. Åkte in för att göra ctg pga min vattenavgång. Värkarna avtog när jag kom dit åkte hem och det satte igång direkt i bilen.

    Natten till 3/9 kom värkarna lite tätare men varade inte en minut utan de varierade mellan fyrtio och femtio sekunder. Så då sa de att de inte gör något. Men jag orkade inte vara vaken längre så vi åkte in och fick lite droger. Visade sig dock att mina korta värkar visst hade gjort något och jag bar öppen tre centimeter.

    Under denna tiden hemma använde jag mig av lugn djup andning som jag läst om i Föda utan rädsla av Susanne Heli och jag använde en TENS.

    TENSen störde ctg så fick stänga av den då. Gick över på lustgas som jag var lite rädd för innan. Men vi testade på låg dos och jag använde den som man ska i början av värken och till toppen. Bara för att jag inte ville försvinna i en drömvärld. Men det gick kanon.

    Krystade i två timmar och sen slet de ut henne.

    Skrevs in 03.03 och hon kom ut 15.03 3/9.

    Just det, fick ju en värmedyna av dem också, den var skön. Och det var skönt att stå med gåstolen.

    Sen hade jag gärna badat, men fick inte det pga vattenavgången. Däremot duschade jag där och hemma.

Svar på tråden Hur lång förlossning?