• Anonym (Tjejpåsmällen)

    Gör det omäskligt ont att föda barn?

    Om du skulle ranka smärtan mellan 1-10, vad skulle du sätta för siffra på din förlossning?

    10 poäng är så ont att det känns om att man ska dö, att man bara ligger och kvider sig av smärtor. Sådan smärta ska inte vara möjligt att överleva.

    Jag tror ju att det gör så ont att jag skulle vilja dö typ, har panikångest och GAD, så jag tror att jag skulle få panik av smärtan, inte kunna hantera den.

    Så, vilken siffra sätter du???

  • Svar på tråden Gör det omäskligt ont att föda barn?
  • puss
    katastrofplantagen skrev 2014-08-12 20:51:06 följande:
    En sak ska du ha klart för dig; din upplevelse av en förlossning är inte den generella upplevelsen. Alla upplever det olika så ditt uttalande kan du ju bara köra upp i rövhålet och krysta ut genom tårkanalerna.
    Det var väldigt fint.
  • Mother of 4

    Första förlossningen var en 9a

    Andra var en 3a

    Tredje var en 20, helt överjävlig. Hade första varit så hade det inte blivit några fler

  • Anonym (Tjejpåsmällen)
    Anonym (ja) skrev 2014-08-12 20:45:26 följande:

    Ja det gör omänskligt ont... 1-10 skulle nog säga en 11 i smärta. Helt sjukt att man i Sverige år 2014 ska behöva stå ut med sån smärta när man föder barn. Jag trodde jag skulle dö, ville hoppa ut genom fönstret av smärta. Vill aldrig mer föda barn. Ett barn räcker!


    Usch det lät inte roligt alls! Jag förstår inte varför det ska göra så ont när det finns bedövning, får man inte det? Epidural ska ju ta bort mycket, men varför gör det ont ändå?

    Jag vill få bedövning när jag säger att jag vill det, ingen barnmorska eller läkare ska ju bestämma det.
  • Anonym (nja)

    Det går egentligen inte att säga något om hur en förlossning känns, för varje förlossning är individuell. När det gäller min första förlossning som gick ganska lugnt tillväga så låg smärtan på en 7:a i toppen av värkarna, någon enstaka värk högre, men mellan värkarna känner man ju ingen smärta alls. Jag tackade nej till ryggbedövning så så förskräckligt ont gjorde det ju inte.

    Under min andra förlossning som bara tog en timme från första värken så kom jag nog upp till en 9:a, men som någon skrev innan så berodde det nog mest på att jag var så stressad av att värkarbetet var så intensivt. När barnmorskan hjälpte mig att lugna ner mig så gjorde det inte lika ont.

    Att du har ångest i andra sammanhang behöver inte betyda att du får det i samband med förlossningen. Jag får lätt ångest annars, men under min första förlossning kände jag att jag behöll kontrollen hela tiden. Det var jag som lugnade sambon istället för tvärtom ;) Prata med din barnmorska om du är orolig så att du får hjälp att bearbeta dina tankar och din oro.

  • puss
    Anonym (Tjejpåsmällen) skrev 2014-08-12 20:56:54 följande:
    Usch det lät inte roligt alls! Jag förstår inte varför det ska göra så ont när det finns bedövning, får man inte det? Epidural ska ju ta bort mycket, men varför gör det ont ändå?

    Jag vill få bedövning när jag säger att jag vill det, ingen barnmorska eller läkare ska ju bestämma det.
    Om den tar, om det finns nån som kan ge, om du kommer in i tid.
  • Rani

    Ja, det gör så ont som alla säger här. MEN skillnaden på att föda barn och att ha annan smärta är ju att när du föder barn så känner du att det händer något-att det går framåt (och har ett slut). Man kan dessutom inte ligga och kvida utan en förlossning kräver att man är aktiv. Det gör att man har ett annat fokus än om man t ex har smärta i blindtarmen och bara har ont.

    Smärta 10 alltså. Men en annorlunda smärta 10

  • Malima

    Jag håller med WinterDawn, det är paniken som gör smärtan. Under första förlossningen fick jag panik för att det gjorde ont, spände mig under värkarna för att det gjorde så ont, och då blev det än värre!
    Under andra förlossningen var jag mer beredd på smärtan och tog värkarna med ett lugn( och lustgas och senare epidural) vilket gjorde att allt blev uthärdligt. När jag fick epiduralen försvann smärtan nästan helt. Dock inte krystkänslan som är ett fruktansvärt tryck neråt!

    Smärta: första förlossningen( fram till edan); 10, andra förlossningen 6-7!

  • Krusmatta

    Jag skulle inte kunna sätta en siffra på det. Jag upplevde inte värkarna som särskilt smärtsamma, men samma smärta i ett annat sammanhang hade säkert varit hemsk.


    För mig satt det mesta i huvudet, jag tog en värk i taget och visste att den bara skulle pågå i en begränsad tid sen skulle jag få vila, därför var den inte särskilt svårhanterlig.

Svar på tråden Gör det omäskligt ont att föda barn?